Zwembad De Kleine Oase en gemeente tekenen overeenkomst

Leimuiden – Zwembad De Kleine Oase in Leimuiden en de gemeente zijn eruit: het zwembad levert een belangrijke maatschappelijke bijdrage en heeft daar financiële ondersteuning bij nodig. De gemeente erkent deze vraag met een geldbedrag voor de komende vijf jaar. Op 25 juli ondertekenden wethouder Henk Hoek en voorzitter John Uilenberg van het zwembad een nieuwe overeenkomst.

Kleine Oase

van links naar rechts: Jaap Tanis, bestuurslid Kleine Oase, Wethouder Henk Hoek en John Uilenberg, voorzitter Kleine Oase

Deze nieuwe overeenkomst is het gevolg van het traject maatschappelijk vastgoed, waarmee de gemeente haar positie ten opzichte van het bezit van maatschappelijk vastgoed aan wil passen. Met deze nieuwe overeenkomst blijft het zwembad zelf volledig verantwoordelijk voor de accommodatie. De afgelopen jaren is ook gebleken dat het zwembad hiertoe goed in staat is; het ligt er piekfijn bij en trekt jaarlijks rond de 20.000 bezoekers.

Geheel volgens exploitatieovereenkomst heeft de Stichting VKO alle afgelopen jaren een gemeentelijke bijdrage ontvangen. Met de nieuwe overeenkomst valt De Kleine Oase binnen de MAG en ontvangt zij minimaal de komende 5 jaren via de Driemaster een afgesproken vast bedrag.

De financiële bijdrage van de gemeente gaat naar de inhuur van professionele badmeesters. Dit had het zwembad zelf al geregeld door badmeesters met de benodigde diploma’s in te huren. Wethouder Henk Hoek: “Veiligheid en dus inzet van professionals bij zwembaden, is een wettelijke taak. De Kleine Oase heeft zélf het personeel geregeld en zorgt zélf voor het beheer en onderhoud van de accommodatie. De verantwoordelijkheid ligt dus waar hij hoort te liggen. Dat De Kleine Oase vervolgens bij de gemeente aanklopt voor ondersteuning voor een taak die zij níét zelf kan of mag uitvoeren, is een logisch gevolg en past helemaal binnen de MAG. Als ‘tegenprestatie’ legt het bestuur van De Kleine Oase verantwoording af aan De Driemaster door het opstellen van een jaarverslag.

Artikel bron: Gem. KenB