Zonnig na wegtrekkende buien

Regio – Vandaag wordt het een droge dag met zeker in de ochtend veel zon. Dinsdag en vooral woensdag staan nog hogere temperaturen op het programma.

zonnig

Maandag (vandaag) start de dag zonnig. In de middag neemt de bewolking toe. Vooral in het noorden en westen van het land raakt het zwaar bewolkt. Het wordt 18 graden op de Wadden tot 22 in Eindhoven en er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Aan het begin van de avond kan in de westelijk kustprovincies een beetje regen vallen. Later in de avond en de nacht naar dinsdag kan ook in het midden en noorden van het land wat lichte regen vallen. Door de bewolking wordt het een vrij zachte nacht met minima van 13-15 graden.

Dinsdag start op veel plaatsen bewolkt en vooral in het noordoosten kan in de ochtend nog wat regen vallen. Later op de dag is het droog en komt overal de zon er steeds beter door. Ten noorden van de grote rivieren wordt het een warme dag met maxima van 21-24 graden. In Brabant en Limburg kan het de eerste lokale zomerse dag worden met circa 25 graden. De wind is matig en waait uit het zuiden.

Woensdag wordt het nog warmer met maxima van 23 graden op de Wadden tot wel 28 in delen van Brabant en Limburg. Er is veel ruimte voor de zon, maar er ontstaan ook stapelwolken en in de loop van de middag neemt de kans op een (onweers)bui toe. De wind is meest matig en waait uit het zuiden tot zuidoosten.

Donderdag wordt de warmte verdreven. Het wordt een buiige dag, maar desondanks wordt het nog 17-22 graden.

Vrijdag en tijdens het volgende weekend is er kans op buien, maar zal ook de zon regelmatig te zien zijn. Met maxima tussen 16 en 20 graden is het beduidend minder warm dan op dinsdag en woensdag.

Bron: weeronline