Zonnig en droog winterweer

Regio – Nog even door een beetje regen (maandagmiddag) heen, maar daarna blaast een noordoostenwind steeds koudere lucht naar ons land. Het is zonnig met overdag maxima van circa 2 graden. ‘s Nachts vriest het matig.

Maandag (vandaag) zijn er in het zuidwesten perioden met lichte regen. Ook in het westen, noordwesten en noorden is kans op een spat. De neerslaghoeveelheden zijn erg klein. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog. In de nacht naar dinsdag valt verspreid over het land nog een spat regen. Daarbij is het overwegend bewolkt. De minima komen uit op 3 graden in Zeeland tot -1 graad in het oosten.
Dinsdagochtend is er vrij veel bewolking met enkele zonnige momenten. In het zuidwesten en westen kan soms wat lichte regen vallen. In de loop van de ochtend breiden opklaringen zich vanuit het noordoosten geleidelijk over het land uit. In de middag is het prima winterweer met vrij veel zon en enkele stapelwolken. In het zuidwesten komt aanvankelijk nog meer bewolking voor en is kans op een spat regen. Elders blijft het waarschijnlijk droog. Het wordt 5-7 graden en dat zijn normale temperaturen voor eind februari. De wind is zwak tot matig en draait in de loop van de dag naar het noordoosten.
Woensdag is het heerlijk winterweer met veel zon en enkele stapelwolken. Het blijft bovendien droog. De noordoostenwind blaast koude lucht naar ons land en dat merken we aan de temperatuur. Het wordt circa 4 graden en de wind is overwegend matig. Hierdoor ligt de gevoelstemperatuur rond het vriespunt.
De dagen daarna is het prachtig droog winterweer met veel zon. De noordoostenwind blaast steeds koudere lucht naar ons land en we kunnen ons dan ook opmaken voor een vrij koud slot van de winter. De middagtemperatuur daalt van 4 graden op donderdag naar circa 1 graad op maandag. In de nachten vriest het veelal matig met -5 tot -8 graden.
Bron: weeronline