Zomers weekend

Regio – Er wacht ons een zomers weekend met veel zon en 23-30 graden.

Vandaag, vrijdag, is het in de vroege ochtend wisselend bewolkt met vooral in het (noord)westen enkele buien. Verder zijn er in de ochtend zonnige perioden. In de middag kunnen verspreid over het land enkele onweersbuien ontstaan. Op veel plaatsen blijft het echter ‘s middags droog.

In de westelijke provincies en op de Wadden komt de middagtemperatuur uit op 21-25 graden.

Zaterdag wordt een zonovergoten dag. De zon warmt de lucht flink op en in de middag is het 22 graden op de Wadden, 25-28 graden in de kustprovincies en 28-30 in het zuiden, midden en oosten van het land. Vooral in het oosten van Brabant en in Limburg kan het lokaal tropisch warm (een maximumtemperatuur van 30,0 graden of meer) worden. Normaal ligt de middagtemperatuur eind mei rond 18 graden. De wind is matig en waait uit het noordoosten tot oosten.

Ook zondag is het zomers tot lokaal tropisch warm met maxima van 23 graden op Terschelling tot 30 in Eindhoven en Venlo. Het wordt opnieuw een zonnige en droge dag. De wind is matig en waait uit het oosten, waardoor het ook op de westelijke standen ’s middags zomers warm is. Langs de noordkust is de wind meer noordoost en ligt de temperatuur in de middag tussen 21 en 25 graden.

Na het weekend neemt de kans op (onweers)buien toe, als eerste in het zuiden, geleidelijk wordt het minder warm, maar het weerbeeld blijft wel vrij zomers.

Bron: weronline