Zomer in een achtbaan

Regio – De zomer blijft in een achtbaan rondgaan. Gisteren mooi, vandaag nog mooier en dinsdag ook nog lekker warm. Na hoge pieken volgt echter altijd weer een (diep) dal.

eindelijkmooiweer

Vandaag, maandag, is het een stuk warmer en wordt het behoorlijk warm met 22-23 graden in het noorden, circa 24 graden in het midden en 25-26 graden in het zuid(oost)en van het land. De wind waait uit het zuidoosten en is zwak of matig van kracht. De dag start op veel plaatsen droog en wisselend bewolkt. De zon is vaak wel te zien, maar krijgt het gedurende de dag moeilijker. Ook neemt vanuit het zuiden de kans op een beetje regen toe. Op veel plekken zal het echter gewoon droog blijven.

Ook dinsdag is het vrij warm met maxima van 23-27 graden. Het weerbeeld bestaat uit zon en flinke stapelwolken. Ook komt het tot buien en vooral in het oosten van het land is daarbij kans op onweer.

Woensdag lijkt een droge dag te worden en met regelmatig zon, circa 23 graden en een matige zuidwestenwind is het aangenaam zomerweer.

De periode van donderdag tot en met zondag lijkt vrij wisselvallig te verlopen met vooral op vrijdag en zaterdag veel buiigheid. De middagtemperatuur ligt dan rond 20 graden. Vanaf maandag 21 augustus is er een goede kans op een drogere periode met vrij veel zon.

Bron: weeronline