Zesde duofiets voor Fietsmaatjes

Rijpwetering – Woensdagmiddag 28 maart vierde de Stichting Fietsmaatjes een feestje bij Landwinkel Castelijn in Rijpwetering. daar werd de zesde duofiets van de stichting met een officieel tintje feestelijk overgedragen aan coördinator van de stichting, Lian Zwetsloot van de dorpen Hoogmade, Rijpwetering en Oud Ade. Vele vrijwilligers, gasten en sponsoren van de stichting waren aanwezig om met het bestuur de nieuwe mijlpaal mee te vieren.

Coördinator Lian Zwetsloot met een fietsmaatje

Want een mijlpaal is het. Gestart in 2015 met 3 fietsen, 25 vrijwilligers en de eerste gasten zijn nu alle kernen van de gemeente voorzien van een duofiets. Voorzitter Idi van der Meer is zichtbaar trots dat dit in zo’n korte tijd is bereikt. Dat kon alleen maar zo’n succes worden vanwege de 117 vrijwilligers en de 145 gasten van de stichting. Een geweldig resultaat mede door de sponsoren zoals de RABO bank en specifiek voor deze duofiets, de Stichting De Carolus Gulden uit Leiden.

Coördinator Lian Zwetsloot was erg blij met de fiets die gestald is bij de landwinkel Castelijk aan de pastoor van de Plaatstraat 40. Zwetsloot: ‘we hebben nu 13 vrijwilligers en die 13 gasten begeleiden met het fietsen. Omdat de fiets nu altijd beschikbaar is kunnen we meer gasten ontvangen en hopelijk ook meer vrijwilligers. Ik doe een oproep aan degene die dat willen om zich aan te melden op de site: www.fietsmaatjes.nl, daar staat ook alle informatie die van belang is.’