Zeilers De Kaag en Braassemermeer in eredivisie

De Nederlandse Eredivisie Zeilen maakt zestien verenigingen bekend die deelnemen aan de Eredivisie Zeilen 2017. Onder hen titelverdediger Almere Centraal en het volledige linker rijtje van het seizoen 2016 waaronder KWV De kaag en WV Braassemermeer. Nieuwkomer is de International Yacht Club Amsterdam. Eredivisie Zeilen is nog in gesprek met een aantal verenigingen om de resterende twee plekken in te vullen. Er zijn vier locaties bekend waar gestreden wordt om de landstitel; te weten Almere, Aalsmeer, Den Haag en Veere.

zeilen eredivisie

Simon Keijzer, directeur Eredivisie Zeilen is enthousiast over het animo onder de deelnemers: “Het is bemoedigend om te zien dat we zestien hoog gemotiveerde verenigingen hebben die zich ingeschreven hebben voor het nieuwe Eredivisie Zeilen seizoen. Ook inspirerend is dat we zien dat steeds meer verenigingen een serieus Eredivisie-programma opgetuigd hebben en dat de verenigingen bereid zijn te investeren in eigen boten, eigen trainingsprogramma’s en hun eigen talent.”

Eredivisie Zeilen
In de Eredivisie Zeilen strijden toonaangevende watersportverenigingen van Nederland in moderne sportboten van het type J/70, geleverd door de organisatie, om de landstitel. Zeilers hoeven alleen hun eigen zeilpak mee te nemen.

De boten worden geleverd door de stichting J-Club Nederland die mee investeert om de Eredivisie Zeilen mogelijk te maken. De wedstrijdformule is helder: korte races, identieke boten, één wedstrijdbaan en vijf speelronden op unieke locaties verspreid door Nederland. De wedstrijdleiding is in handen van partner Sailservice die ook een deel van de eventorganisatie voor zijn rekening neemt.

De Eredivisie Zeilen is direct en online te volgen met live beelden op YouTube, verrijkt met animaties en voorzien van deskundig commentaar. Ook de bezoekers die fysiek aanwezig zijn kunnen de race eenvoudig ervaren met begrijpelijk commentaar van experts.

Europese finale

De club die zich landskampioen mag noemen zal Nederland vertegenwoordigen in de mondiale Sailing Champions League. Ook de nummers twee en drie van de Eredivisie kunnen zich via voorrondes plaatsen voor de Sailing Champions League.

Artikel bron: eredivisie zeilen