Zeer zacht weekend

Regio – Na regen komt zonneschijn ….. Na een natte donderdag begint de vrijdag als mooie voorjaarsdag. Daarna volgt een heel zacht weekend, met toch ook wel nattigheid.

Vandaag, vrijdag, wordt een prima voorjaarsdag. Een droge start met vooral in het noorden flinke zonnige perioden. In de middag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe. Mogelijk valt aan het eind van de middag in de zuidelijke provincies een klein beetje (mot)regen. Er staat slechts een zwakke tot matige zuidenwind en daardoor voelt het zacht aan met maxima tussen 6 graden op de Wadden, 11 in het midden van het land en 12 in het zuidoosten.

Zaterdag stroomt met een matige zuidenwind zeer zachte lucht naar ons land. De middagtemperatuur komt uit op 10 graden in het Waddengebied, 15 in het midden van het land en 17 in het zuidoosten. Zaterdagochtend is het bewolkt en regenachtig. In de middag trekt de meeste regen naar het noordoosten weg.

Zondag zorgt een zuidenwind opnieuw voor zeer zachte lucht. Het wordt dan 9 graden op de Wadden, 14 in het midden van het land en 15 langs de oostgrens. Normaal is het 8 tot 11 graden. De bewolking overheerst en de zon is niet of nauwelijks te zien. Ook valt regelmatig regen.

Volgende week is er dagelijks kans op neerslag, maar ook de zon komt ook af en toe tevoorschijn. De wind waait meestal uit een zuidelijke richting en daardoor blijft het aanhoudend te zacht voor de tijd van het jaar.

Bron: weeronline