Zanggenoten: Nagenieten en vooruitkijken

Oud Ade- Voor een volle kerk gaf gemengd koor Zanggenoten, onder leiding van Wim Loos, op 16 december haar kerstconcert. Het publiek in de stemmig versierde H.Bavokerk in Oud Ade was gul met enthousiaste reacties. Koorleden, muzikanten en de dirigent kijken tevreden terug op een mooie avond.

‘Wat was het een superavond, heel goed gezongen en met die muzikanten erbij mooi afwisselend’. ‘Kippenvel, zo n mooie avond’. ‘ Met de samenzang zag je de mensen ook uit volle borst meedoen, dat geeft een fijne kerststemming’. En behalve de koormuziek werd de muzikale begeleiding en intermezzo’s van Arno Koolloos, piano; Paul Koek percussie; Wim van Klink hobo en contrabas; Wim Loos, accordeon en Sophie van Dijk op de harp, erg gewaardeerd.’ Heel mooi en sfeervol’. ‘Er is heel hard voor gerepeteerd en dan is het heerlijk te merken dat het finale optreden een succes is. Het was alle moeite waard’. Nu kan het koor tijdens de kerstvakantie fijn nagenieten van de opnamen.

Open repetitieavond

En Zanggenoten kijkt vooruit: Op donderdagavond 18 januari is er weer een open avond. Na het concert ‘ O Holy Night ‘ gaat Zanggenoten de lijnen uitzetten voor onder andere een nieuw concert in oktober. Speelt u altijd al met het idee om in een koor te willen zingen, dan is het nu de tijd om in te stappen. Hebt u kennis van het notenschrift en een stem die bij het koor past kom dan vrijblijvend eens kijken, luisteren, meezingen. U kunt zich melden bij het secretariaat of een van de leden van Zanggenoten, maar u mag ook onverwachts binnenlopen.

De repetities zijn donderdagsavond in het Muziekcentrum van Liefde voor Harmonie, Noordeinde 204A in Roelofarendsveen van 20.00 uur tot 22.00 uur. Neem ook eens een kijkje op de website www.zanggenoten.nl.

Artikel bron: Zanggenoten/KenBnieuws