WVC vrouwen1 winnen en de (te) zachte ballen

WVC vrouwen 1 – Witkampers vrouwen 1

sdr

Vandaag voor WVC vrouwen1 weer de mogelijkheid om de eerste overwinning van het seizoen te gaan behalen. De Witkampers uit Laren (Gelderland), slechts 154 km van de Veen,  waren de voor ons onbekende opponent van deze middag. Het bal werd vandaag  helaas geopend door de Witte Kampers, binnen het kwartier lag de bal al achter onze keepster Lotte Osterkamp, en dus wederom een valse start. Gelukkig hadden we al snel een antwoord, een mooie aanval en we lijken de gelijkmaker te scoren. Helaas is “buitenspel” deze dagen een wat ruimer en soms lastiger begrip en zodoende wordt deze goal afgekeurd.

Maar de weg naar de goal is gevonden, als Wilan Gies Broesterhuizen een prima corner aflevert, is Nina Hoogenboom degene die de bal binnen weet te schieten en zo de op dat moment, zeer terechte gelijkmaker scoort. Ondertussen speelt “de bal” ook zijn eigen wedstrijd, maar dan met de scheidsrechter. De eerste wedstrijd bal bleek na een aantal minuten blijkbaar niet te voldoen, als later de nieuwe wedstrijdbal in de bosjes verdwijnt begint het…elke bal die de scheidsrechter in de handen krijgt vindt hij te zacht. Gelukkig hebben wij Dian Huigsloot, altijd de behulpzaamheid zelf, die loopt richting de scheidsrechter en leegt de totale ballenzak voor zijn neus,  dus keus genoeg voor de scheidsrechter, maar geen enkele voldoet aan zijn eisen, als we zelfs de uit de bosjes gehaalde wedstrijdbal (waar we dan al een tijdje mee aan het voetballen zijn) er bij leggen is die ook niet meer goed genoeg. Dus dat wordt ballen pompen en onder tussen even met een bal van de Witkampers verder voetballen…

Of het nu aan die bal lag, weten we niet, maar we missen er wel een riante kans mee, maar gelukkig kunnen we even later weer met onze eigen bal verder voetballen, als Madieke Zaad dan met een splijtende pass, Kelly v/d Tang vrij richting de keepster zet, blijft Kelly rustig en brengt ons zo op voorsprong. De ruststand is ook 2-1 maar gezien het aantal riante kansen hadden we wat ruimer afstand moeten nemen.

In de 2e helft weer gelijk een grote kans voor ons, maar Kelly v/d Tang kan helemaal vrijstaand net niet bij de voorzet van Merel Roos, extra wrang als in de tegenstoot we een speelster over het hoofd zien en deze vrij baan richting Lotte Osterkamp krijgt en de gelijkmaker weet te scoren. Gelukkig dat Merel Roos en Kelly v/d Tang dit zelfde kunststukje een kwartiertje later nogmaals uitvoeren, alleen nu over de grond en nu kan Kelly de geboden kans wel afronden en staan we weer op voorsprong. Witkampers begint hierna langzaam aan de druk op te voeren, maar bij een terugspeelbal van de verdediging van Witkampers op hun keepster, ziet Kelly v/d Tang heil in deze bal en geeft druk op haar, ze gaat in de fout en Kelly weet haar de bal te ontfutselen en zo de 4-2 te scoren.

De wedstrijd lijkt op dat moment gespeeld, maar helaas zijn we niet fort knox en krijgen we 10 minuten voor tijd nog een tegen goal en is het weer een wedstrijd 4-3. Het wordt nog spannend, Witkampers geeft alles om de gelijkmaker te forceren, we komen nog moeilijk van ons doel af, maar gelukkig dat de 12e  man opstaat, de vele toeschouwers geven met hun aanmoedigingen  WVC de onverzettelijkheid om het vol te houden en de eerste overwinning van dit seizoen binnen te slepen !

De overwinning zorgt ervoor dat het drankje op het terras na afloop een stuk beter smaakt !