WVC vrouwen1 verliezen in doelpuntrijk duel in Nijverdal

Oude Wetering – Wederom was het gisteren een vroegertje, want de door  Fa. Gebr. Rob en Rick Huigsloot gesponsorde bus (waarvoor dank !) vertrok alweer terwijl de rest van de Veen grotendeels nog op één oor lag. Blijkbaar had men veel supporters verwacht want het was een “normale” bus .i.p.v. de kleinere variant voor 19 personen. Helaas hadden onze supporters ook deze week de wekker niet op tijd gezet, dus er was wel genoeg ruimte in de bus voor een ieder.

sdr

Onder een lekker najaarszonnetje werd er om 10 minuten na 12  afgetrapt op het hoofdveld van de Zweef te Nijverdal. Beide teams zette er gelijk het gas op en de wedstrijd golfde van minuut 1 op en neer. Voor beide doelen waren er diverse kansen te noteren, waarbij de thuisclub 1x zelfs de paal wist te vinden. Toch keek WVC opeens tegen een 2-0 achterstand aan, de Zweef was opeens heel doeltreffend in het afstraffen van ons niet heel erg sterke verdedigen op dat moment.

Toch was er niet het gevoel dat het al voorbij was, aangezien ook WVC meer dan voldoende kansen bij elkaar speelde. Uiteindelijk was het Sandy v/d Water die met een soort van puntertje de aansluitingstreffer wist te scoren. Waar de wedstrijd tot dan toe op en neer ging kantelde deze richting de rust steeds meer naar de WVC kant. En goh wat kregen we een aantal flinke kansen. Toen het uiteindelijk lukte om te scoren, werd deze afgekeurd wegens buitenspel (?). Zodoende gingen we met een 2-1 achterstand op naar de thee.

In de 2e helft in de beginfase het zelfde beeld, 2 teams die op zoek waren naar goals. Niet met het verfijnde combinatie spel, maar met passie en strijd en veelvuldig de lange bal spelende. De toeschouwers hoefde zich geen moment te vervelen. Over toeschouwers gesproken, op eigen houtje waren er toch supporters gekomen, helaas was dochterlief vergeten te melden dat ze te geblesseerd was om te spelen en thuis was gebleven. Uiteindelijk wist WVC langs zij te komen, Sandy v/d Water strafte een verkeerde terugspeelbal richting keepster genadeloos af 2-2. WVC kon helaas niet lang genieten (of deden we dat eigenlijk wel te lang ?) van deze stand, want binnen de 2 minuten werd een cornerbal alweer achter onze stand in keepster Dian Huigsloot, meer gefrommeld, dan geschoten,  en konden we weer opnieuw beginnen.

De volgende fase in de wedstrijd was uiteindelijk toch wel beslissend voor de wedstrijd. WVC lijkt op weg naar de gelijkmaker, met een heerlijke steekbal en Madieke Zaad die slim de buitenspel val weet te ontlopen. Ze gaat de keepster voorbij en moet daarbij wel uitwijken naar de zijkant maar eigenlijk tellen we hem al. Haar inzet wordt echter toch nog door de teruggekeerde keepster van de lijn gehaald. Als dan in de tegenaanval de bal door de spits van de Zweef, wel strak,  in de bovenhoek wordt binnen geschoten, kijken we tegen een 4-2 achterstand aan….

Alle youngsters (van de MO19, Anna, Anne en Mariska van de MO17 ) brengt WVC nu in het veld en gooien alles op de aanval, ook nu blijft WVC kansen krijgen maar weten ze niet af te ronden. De thuisclub is beduidend doortastender in hun aanvalsspel dan WVC, met de kansen die zij krijgen gaan ze wel zorgvuldig om en met een kwartier op de klok tillen ze de stand naar 5-2. We blijven toch doorgaan en uiteindelijk worden we beloond en weet Sandy v/d Water haar 3e  van de dag te scoren, 5-3. Met nog 10 minuten op de klok zou het nog kunnen ?

Helaas niet,  de verdediging van WVC heeft veel moeite met de aanvallers van de Zweef en kunnen niet voorkomen de er 2 minuten later alweer 1 bij ons binnen ligt en zo 6-3 . Het slotakkoord is nog wel voor WVC, Sandy v/d Water wordt gevloerd binnen de 16 meter en zo krijgt WVC nog een pingel te nemen. Nina Hoogenboom gaat achter de bal staan en maakt geen fout en bepaald zo de eindstand op 6-4.

Door deze uitslag zakken we naar de laatste 4 plaatsen, er is nog geen man overboord, maar de komende 2 weken proberen om weer compleet te geraken en iedereen weer fit te krijgen om zo thuis tegen het sterke SDO weer voor de 3 punten te kunnen gaan.

Anna, Anne, Mariska, en Mell wederom bedankt voor het mee doen !

Artikel bron: WVC