WVC vrouwen1 niet verder in de beker ondanks eerste 3 punter

Oude Wetering – Zaterdag 16 september om 17.00 uur de wedstrijd tegen en in Woubrugge, als het goed weer was geweest hadden we het op de fiets afgedaan. Gelukkig was de al de gehele dag vallende regen net voor de wedstrijd gestopt en zodoende prima condities om te voetballen.

Les in effectiviteit.

De 1e helft kort en bondig en de kop zegt het al, veel aan de bal, in het eerste gedeelte een paar uitstekende aanvallen via Renee van Veen en Sara Galeano (later Isabelle van Hofwegen), maar toch te weinig dreiging voor het doel. Wel een doelpunt van Kelly v/d Tang afgekeurd. En waar onze stand in keepster Nienke Bakker maar 1 bal heeft gezien, was dat de bal die ze uit het net moest halen bij een messcherpe counter van Woubrugge. En zo met een 1-0 achterstand de rust in na een 1e helft waarin het tempo aan onze kant duidelijk te laag was en we hierdoor te weinig kansen konden creëren.

Een keeper is letterlijk en figuurlijk een dwarsligger. Ga maar na, mensen komen naar een wedstrijd om doelpunten te zien en keepers zijn er om dat te voorkomen. Vandaar dat  voor de 2e helft onderstaande kop is gemaakt.

Sara Galeano de dwarsligger voor Woubrugge.

De 2e helft begonnen we met een verrassing:  Sara Galeano moest onder de lat, gezien de lengte van Sara weten de wat ‘oudere”onder ons (Ton Zwagerman) zich nog wel te herinneren dat je vroeger bij de pupillen nog van die latten had om de doelen lager te maken als hulpmiddel voor kleinere keepers, maar dat is helaas verleden tijd.

En waar de 1e helft nogal wat gezapig was werd het de 2e helft een ander verhaal, beide teams gingen nu wel volle bak voor elke bal en er ontspon zich een heerlijk duel dat alle kanten op kon. De eerste grote kans was voor Woubrugge maar waar iedereen dacht dat de vrije speelster van Woubrugge de bal bij de verre paal voor het intikken had was daar opeens die flits in het doel die de bal er nog uithield. Zelfs onze vaste  keepster Anne Kammeraat, die haar Matties had meegebracht en in de dug out had plaatsgenomen,  moest even in haar ogen wrijven voor deze redding.

Aan de andere kant kregen wij ook onze kansen, maar de schoten en kopballen verdwenen allemaal recht in de handen van de keepster van Woubrugge, het vizier stond nog duidelijk niet op scherp. Wij gingen steeds meer drukken en op zoek naar de gelijkmaker, maar daarmee luidden we soms wel de zeer gevaarlijke counters van Woubrugge in. Soms met kunst en vliegwerk van de verdedigers en reddingen van Sara Galeano bleven we in de wedstrijd. Uiteindelijk lijkt Isabelle van Hofwegen de gelijkmaker te gaan scoren, maar de bal komt onderkant lat er weer uit, en bij 2 vrije schietkansen staan we elkaar de bal te gunnen net zolang tot de kans weg is, tjonge wanneer halen we de trekker eens over.

Zeer positief is te zien dat iedereen er vol overgave voor blijft gaan en Woubrugge toch langzaam wat minder makkelijk de bal weg krijgt en we de druk wat kunnen opvoeren. Een voorzet van Nina Hoogenboom, die de keepster op de doellijn heeft maar gelijk weer loslaat en Kelly v/d Tang, nu wel scherp, er gelijk bij zit en de bal binnen kopt en eindelijk is daar de gelijkmaker 1-1. Er komt nu een fase waarin we meer kansen krijgen, Isabelle van Hofwegen met een mooie actie, maar ziet haar schot in de korte hoek net niet binnen gaan, Kelly v/d Tang met nog een vrije schietkans rand 16 meter maar treft helaas geen doel. Een mooie voorzet van Dian Huigsloot die Kelly v/d Tang een vrije kop kans oplevert, maar geen goal.

Als dan Nienke Bakker een minuut of 10 voor tijd diep wordt gestuurd, legt ze de bal klaar voor de meegekomen Jolien Paulus, en die heeft ditmaal geen problemen om de keepster te passeren. Dan rekenen we ons langs de kant al een beetje rijk, maar er komen nog een paar hachelijke situaties aan die onze keepster zelf veroorzaakt en gelukkig voor ons ook zelf grotendeels oplost.

Sara Galeano wandelt met de bal in haar hand richting de 16 meter lijn om hem uit haar handen te schieten denken wij, maar meestal is het bij Sara niet wat het lijkt, zo ook nu.. ze loopt doodleuk met de bal in haar hand voorbij de 16m en verder het veld in. De scheidsrechter lijkt ook eerst wel wat verbouwereerd, zo van wat gebeurd hier ? zie ik dit echt goed ? Want het fluitsignaal komt wel heel laat…en wellicht wist hij niet wat er mee te doen, want hij gaf een indirecte vrije trap , terwijl het toch echt een directe voor hands is (en eigenlijk geel voor spelbederf), de bal gaat er overigens niet in, maar indirect volgen er  nog een paar situaties voor ons doel uit, maar het moet gezegd worden, Sara pakt alles als een volleerd keepster en zorgt er mede voor dat de eerste 3 punten van het seizoen mee in de tas gaan.

Doordat Den Hoorn van RCL VR2 wist te winnen zit er geen poule winst meer in en eindigt hiermee ons beker avontuur.  Zeker de 2e helft hebben we de strijd, inzet en passie gezien die we dit seizoen in de competitie nodig zullen hebben om ons boven de veilige streep (8e plaats) te kunnen gaan brengen. Volgende week 11.00 uur Velsen uit begint het feest….

 

Artikel bron: WVC