WVC vrouwen1 neemt 2 bonus punten mee uit Boskoop

Oude Wetering – Zondag 5 november gingen de dames van WVC 1 op bezoek bij de enige andere ploeg uit onze regio west 2 . Dus ditmaal niet richting Noord Holland of Utrecht maar richting Gouda.

Vanaf de aftrap was het alweer duidelijk, ook nu 2 ploegen die nauwelijks onderdeden voor elkaar, er waren weinig goede combinaties te zien, maar dit werd gecompenseerd door heel veel strijd, strijd die soms net voor maar soms ook nog over het randje ging, maar goed daar is een scheidsrechter normaliter voor om dit in goede banen te leiden.  Het was goed te zien dat dus iemand die gemiddeld genomen jonger is dan de meeste speelsters op het veld de leiding (durft) te nemen, ga er maar aan staan om 22 vrouwen in het gareel te houden, de meeste mannen hebben al moeite met 1.

In de eerste helft was Floreant de ploeg die meer aanspraak mocht maken op, alleen op wat ? Er waren een aantal mogelijkheden die eventueel tot kansen hadden kunnen worden uitgroeien maar de inzet, voorzet of wat er ook bedacht werd strandde, gelukkig voor ons, ruim voor, over of naast de goal. Helaas konden we er zelf ook niet heel veel meer tegenover zetten dan 1x een uitstekende actie van Isabelle van Hofwegen die de achterlijn wist te halen en zichzelf prima vrij speelde, maar er geen vervolg aan kon geven omdat er geen bezetting voor het doel was. We kregen helaas nog wel met een tegenslag te maken, Marinka van Scheppingen blesseerde zich  (niet in duel, maar bleef “hangen”in het kunstgras), ze moest met een draagbaar van het veld en we hopen dat de knie blessure mee valt.

Na de rust moest onze (normaliter spits)  Kelly van der Tang nu gezien de nood aan verdedigers, doelpunten gaan voorkomen i.p.v. ze te maken. In de 2e  helft waren wij de ploeg die wat meer aanspraak mocht maken op…?  Maar ook bij ons leek het lang het zelfde verhaal, weinig schotkracht naar het doel van Floreant. 1 keer lieten we een mooie aanval over rechts zien en gelijk werd Isabelle van Hofwegen vrijgespeeld binnen de 16 meter, de eerste open kans van de wedstrijd, maar helaas was haar inzet met haar mindere linkerbeen een prooi voor de keepster, maar toch gaf dit de burger wat moed, we konden het dus wel, kansen creëren. Even later was Mariska van Berkel dichtbij de openingstreffer, maar haar schuiver, buiten bereik van de keepster kwam via de paal terug het veld in (je moet op de training dus nooit paal of lat schieten doen …je ziet wat er van komt) zonde..

In het veld liepen de gemoederen langzaam steeds meer op, en zeker Ivana Gurnakov lag veelvuldig in de clinch met haar tegenspeelsters. Als de scheidsrechter al een oogje op onze Nina Hoogenboom had, liep hij nu een flink blauwtje….Nina veroverde zonder overtreding de bal van de laatste verdedigster van Floreant en kon op weg naar het doel van Floreant, maar toen floot de scheidsrechter dit af en beweerde dat er een overtreding was gemaakt en gaf ook nog eens een gele kaart aan Nina hiervoor. Zelfs de speelsters van Floreant waren hier verbaasd over en knepen hun handen dicht dat er sowieso afgefloten was.

Er kwam nog 1 grote kans voor ons om tot score te komen, maar als de inzet van Nienke Bakker fraai door de keepster wordt gestopt, lijken we  toch echt de punten te gaan delen vandaag. Maar waar in deze wedstrijd bijna elke afvallende bal voor Floreant was, lijkt de bal opeens een eigen wil te hebben, als een hoge bal met stuit een prooi voor de keepster van Floreant lijkt te worden, stuitert de bal opeens hoog op over haar heen, en is onze spits Mariska van Berkel er als de kippen bij om dit cadeautje uit te pakken en zo de 0-1 aan te tekenen. Floreant probeert nog van alles om in de slotminuten er een gelijkspel uit te halen, maar alleen keepster Anne Kammeraat maakt het voor de bühne nog even spannend door een balletje bewust op de paal te laten gaan (je moet je toeschouwers toch ook wat bieden) en zo gaan we toch nog met 3 punten weg uit Boskoop.

In de Poule: de topper tussen Winkel en Hillegom eindigde in 2-0 voor de thuisclub en zo verstevigt Winkel haar koppositie. De Kennemers blijft in het spoor van de koploper door Limmen met 2-0 te verslaan. Velsen kruipt, door wederom een hattrick van Rona Mosterd naar de top toe en versloeg Purmerland met 1-3 in eigen huis. KFC wist ‘t Goy in eigen huis te verslaan met 1-2 en houdt zo de aansluiting met de bovenste helft. Ook Medemblik deed het uitstekend , door Overbos met 4-2 te verslaan houden ook zij aansluiting met de bovenste helft.

Volgende week op bezoek bij koploper Winkel, kijken of we het team van Stefani van de Gragt goed partij kunnen bieden.

Artikel bron: WVC