WVC vrouwen1 bezorgt in de laatste minuten RKDEO een koude Kermis.

 

Roelofarendsveen – Op deze wederom mooie zondag de 2e thuiswedstrijd van het seizoen. The day after…of te wel: De wedstrijd na de Kermisweek is altijd een beruchte, vooraf was het opvallend stil in de voorbereiding, het was ditmaal niet de spanning vooraf.

wvc11-custom

Het eerste gedeelte van de wedstrijd beloofde niet echt veel goeds…WVC kreeg geen vat op RKDEO en waren overal net een stap te laat, tegen RKDEO moet je dat niet doen, een ploeg met veel voetballend vermogen in het team. WVC kreeg in de beginfase dan ook veel kansen tegen en keken al snel tegen een achterstand aan, deze had zelfs verder kunnen oplopen maar het stokte gelukkig voor ons na 2 goals.

0-2 bij rust maar toch gingen we nog met een redelijk gevoel de rust in, aangezien we hoe langer de wedstrijd duurde we steeds beter in het spel kwamen, ook waren er wat kansen geweest, zelfs 1 hele grote, maar Kelly v/d Tang was bij de weg naar het doel blijkbaar wat verdwaald, want in plaats van rechtdoor vrij naar het doel te lopen koos ze voor de langere omweg en kwam zo niet goed uit om de kans te verzilveren.

In de 2e helft was er maar 1 weg en dat was richting kantine (we bedoelen niet degene richting de tap..). Helaas dit maal niet met het gebruikelijke vocale ondersteuning, de meeste hadden hun stembanden de afgelopen week al flink getest, nu kwam er niet zoveel geluid meer uit. Soms heb je dan ook wat “geluk’ nodig, Merel Roos was de 2e helft een ware plaag voor de verdedigers van RKDEO en werd een keer flink in de mangel genomen, de scheidsrechter zag er een pingel in !  Kelly v/d Tang achter de bal en schoot deze onberispelijk binnen,  daar kan Luuk de Jong een voorbeeld aan nemen,  het was weer een echte wedstrijd 1-2.

Opvallend in deze wedstrijd was overigens dat er 2 eerlijke grensrechters langs de kant stonden en beide zelfs bij overtredingen van een van beide teams netje een signaal gaven, helaas nam de scheidsrechter dit niet altijd over, het had hem goed kunnen helpen. De wedstrijd werd steeds spannender, RKDEO kreeg een paar goede kansen om de wedstrijd te beslissen, maar Lotte Osterkamp, Marinka van Scheppingen, Bente Wesselman en Dian  Huigsloot gooide alles wat ze nog hadden in de strijd om een doelpunt te voorkomen. Mede doordat RKDEO de wedstrijd dus niet in het slot gooide blijven we strijden voor de gelijkmaker, Wilan Gies Broesterhuizen lijkt deze te scoren als ze de bal van de centrale verdedigster weet te ontfutselen en binnen weet te schieten, maar deze geeft een kreet en stort (slim) ter aarde en waar we de beslissing dus eerst mee hadden, valt hij nu in ons nadeel uit.

Ook de tijd tikt langzaam weg, en dat is dus ook niet in ons voordeel, we nemen steeds meer risico en komen soms echt wel heel goed weg, maar waarschijnlijk door de druk die we geven raakt RKDEO ook de weg een beetje kwijt. Als dan vlak voor tijd Madieke Zaad de bal weet te onderscheppen en Merel Roos aan het werk zet, deze een loepzuivere assist op Kelly v/d Tang geeft score we de gelijkmaker! 2-2 .  Nu nog een  paar minuten volhouden. Als in blessuretijd een vrije trap op ons doel een prooi voor Lotte is weten we dat weer een punt bij ons totaal kunnen bijschrijven en RKDEO met een kater richting Nootdorp vertrekt.

Iedereen een compliment voor de werklust, we waren wel niet allemaal  even okselfris maar hebben alles er uitgehaald wat er in zat vandaag, met een beetje geluk zie je wat het kan brengen, allemaal weer herstellen want volgende week wacht de volgende zware klus alweer op bezoek bij Purmerland.

Mariska van Berkel en Mellany Ter Taas weer bedankt voor het mee doen ! Isabelle voor het wissel zitten na je wedstrijd bij VR2 (Ton bedankt voor het brengen)

Artikel bron: WVC