WVC vrouwen1 – Berghuizen vrouwen 1

WVC vrouwen1 sleept in 5 minuten tijd nog een punt uit het vuur.
Vandaag kwam Berghuizen op bezoek, een team die de ambitie heeft om binnen 1 seizoen weer terug te willen keren naar de Hoofdklasse. De laatste weken was er wat zand in hun motor gekomen en waren ze “afgezakt”naar plaats 3. Dus we zouden een ploeg treffen die verder geen averij wenste op te lopen om de achterstand op de bovenste plaatsen niet te groot te laten worden. Voor ons de taak om nog wat meer zand in de motor proberen te gooien, om zo nog de broodnodige punten te gaan sprokkelen.

Dat de gasten uit Oldenzaal over vaardige speelsters beschikte werd al snel duidelijk, ze trokken gelijk het initiatief naar zich toe, maar ondanks dat was de eerste kans van de wedstrijd voor ons, maar Sandy van de Water kreeg de bal helaas niet langs de keepster, en Sara Galeano was niet attent op de rebound dus geen goal. We hadden onze handen vol aan de vaardig combinerende tegenstander, zeker de linksbuiten was een plaag voor Marinka van Scheppingen, maar met vereende krachten lukte het ons toch om ze van doelpunten af te houden, en vandaag hadden we ook nog het geluk soms aan ons zijde. Danique Montanus die met een paar uitstekende safes de bal uit haar doel wist te houden, en de rebounds waren een aantal keer en prooi voor de aanvallers van Berghuizen, maar op de een of andere manier wisten ze, voor ons gelukkig, elke keer de bal aan de verkeerde kant van de paal te schieten. Aan de overkant kregen we zelf ook nog een vrije schietkans, maar die bal moet Renee van Veen van de week maar uit haar tuin gaan halen en weer terug naar de club brengen, zo gingen we met een 0-0 de rust in.

WVC VR1

In de 2e helft was de beginfase een stuk beter dan die van de 1e helft, we drukte Berghuizen wat terug op eigen helft en de opbouw werd al vroeg verstoord waardoor we veel meer spelaandeel en kansen kregen dan in de 1e helft. Na een kwartier was het kleine overwicht weer wat verdwenen en kon ook Berghuizen weer aan aanvallen gaan denken, en golfde de wedstrijd op en neer. Ondanks dat de lat ons goed gezind was, kwam Berghuizen uiteindelijk wel op voorsprong 0-1. Hierna was het Berghuizen dat de klok sloeg en de voorsprong een kwartier voor tijd naar 0-2 tilde, gezien de krachtsverhoudingen op dat moment in het veld, lijkt de wedstrijd gespeeld. Er komen nog kansen op meer voor de bezoekers, maar dit weten we gelukkig te voorkomen.

Andrea Hogenboom en Esmee Schrama uit vrouwen 3 worden nog ingebracht, aangezien vrouwen 3 niet weet wat verliezen is, wie weet brengt dit nog een positieve swung. 5 minuten voor tijd staat er nog altijd 0-2 op het scorebord, dan wordt Renee van Veen “op het randje van buitenspel” weggestuurd en houdt haar zenuwen oog in oog met de keepster in bedwang en maakt de aansluitingstreffer. Zou het nog kunnen ? De bezoekers lijken van slag en als even later Sandy van de Water er vandoor gaat komt de gelijkmaker wel heel dichtbij, maar haar bal gaat wel onder de keepster door, maar is net nog getoucheerd en verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal. De cornerbal, wordt weggewerkt en komt weer aan de zijkant bij Nina, en zij schiet de bal fraai in de verre hoek binnen, maar deze wordt afgekeurd voor buitenspel ?!

We hebben nog tijd voor 1 aanval, de verdedigers van Berghuizen maken een overtreding en we krijgen een vrij trap op een meter of 20 van de goal. Nina Hoogenboom achter de bal en ze schiet de bal fantastisch in de bovenhoek en zorgt zo voor de 2-2 einduitslag ! En zo gaan we toch nog met een prima gevoel naar de kleedkamer en zal voor Berghuizen de terugreis wat langer duren dan hij daadwerkelijk is.

Andrea Hogenboom, Esmee Schrama en Mellany ter Taas bedankt voor het meedoen !
volgend weekend rust en dan staat de uitwedstrijd tegen Velsen op het programma, de laatste wedstrijd van de heenronde.

Auteur: WVC Vrouwen
Foto bron: WVC Vrouwen