WVC vrouwen1 behaalt eerste overwinning in 2017

WVC vrouwen 1 – Purmerland vrouwen 1.

Oude Wetering – Het heeft eigenlijk te lang geduurd, maar beter laat dan nooit, vandaag behaalde WVC vrouwen 1 thuis tegen Purmerland een dik verdiende overwinning. Hiermee is directe degradatie zo goed als afgewend en is  Velsen nu zeker van degradatie naar de 2e klasse. Purmerland kan alleen met een mirakel degradatie nog ontlopen.

Er was vandaag wel erg veel blauw in het veld (de kleur en niet dat andere voor de duidelijkheid). Wellicht was dat de rede van een wat rommelige karakter van de 1e helft met veel duels en snel balverlies aan beide zijde. Na dit gezegd te hebben, moeten we de eerste 20 minuten niet te kort doen, als Renee van Veen al snel met haar schot de weg wijst naar het doel van Purmerland, is in deze beginfase er maar 1 doel dat onder vuur ligt, er is een flink veldoverwicht wat diverse corners oplevert en wat kansjes maar het lukt nog niet om de trekker over te halen, de keepster van Purmerland pakt veel in deze fase.

Naarmate de 1e helft vordert komt de wedstrijd wat meer in evenwicht, al komen we wel op achterstand, maar dan in de vorm van een gele kaart, even later komt deze speelster zelfs goed weg als ze Wilan Gies Broesterhuisen van achteren flink schopt en de scheidsrechter coulant is. Verder gebeurd er tot de rust bijna niets meer voor de doelen, op 1 moment na, dan ontstaat er uit het niets opeens een grote kans voor Purmerland, maar Cindy Koolhaas hoeft de bal gelukkig alleen maar na te kijken. De bal die ver over het doel gaat en zo een 0-0 rust stand.

In de 2e helft naar de kantine toe, geeft vaak een extra dimensie (of kwam het omdat we de 2e helft in het wit speelde en dit wat duidelijker was ),  zo ook vandaag , we kregen letterlijk vleugels, eerst was het Renee van Veen vanaf de linkervleugel die haar voorzet door een alerte Kelly van der Tang, die de keepster voor was, zag worden binnen gekopt en zo was er eindelijk de voorsprong. Even later Sandy van de Water vanaf de rechtervleugel die de achterlijn haalde en haar voorzet door Madieke Zaad zag worden binnen gekopt. 2-0. Aan alles merkte je dat we nu een gewonnen wedstrijd speelde, de verdediging kon Purmerland ver van ons doel houden en Cindy Koolhaas zo een rustige middag bezorgen. Aan de andere kant was de vraag hoe ver ging de score nog oplopen, de eerste solo van Madieke Zaad eindigde nog in een flinke botsing, maar de volgende was wel raak en zo stond de teller al op 3-0.

Sandy van de Water was al een aantal keer tegen het gras gewerkt, maar bij de zoveelste keer vond de scheidsrechter het welletjes en kregen we een penalty mee. Helaas leverde dit geen goal op. Een speelster van Purmerland wilde blijkbaar ook op het score formulier want ze schoot een voorzet prima binnen, het was dat haar eigen keepster goed redde, want anders….Sandy van de Water wist nog een keer van dichtbij de lat te testen en als ook de keepster nog een paar keer een sta in de weg is blijft de score op een verdiende 3-0 staan.

Het zonnetje en 3 punten dus een prima zondag.

Volgende week naar Bussum op bezoek bij SDO,  en aan SDO het verzoek of ze in het Oranje willen spelen anders krijgen we weer zo’n wedstrijd van veel blauw c,q, wit in het veld.

Artikel bron: WVC