WVC vrouwen 1 verslaat Velsen 1

Oude Wetering – De laatste thuiswedstrijd in het kader van de 1e  klasse, thuis tegen het reeds gedegradeerde Velsen vrouwen 1. Voor dat de wedstrijd kon beginnen eerst nog een minuut stilte ter nagedachtenis aan Jan Hoogenboom, de opa van 1 van onze speelsters, voor vele andere meiden die hem als trainer en leider hebben meegemaakt, een voetbaldier in hart en nieren, we zullen hem missen en wensen de familie veel sterkte toe.

Over het niveau van de wedstrijd kunnen we kort zijn, niet erg hoogstaand, een combinatie van een hard en hobbelig veld, veel wind, ploegen die niet in staat waren om langdurig op balbezit te spelen en een warrige scheidsrechter als kers op de slagroom. Velsen begon gesteund door de wind voortvarend aan de wedstrijd, dit elan verwacht je niet van een ploeg die nog geen wedstrijd heeft gewonnen dit seizoen. Het was allemaal wel erg opportunistisch met veelvuldig de lange bal, maar goed we hadden het er in de beginfase toch wel lastig mee.

Als dan na een klein kwartiertje de storm een beetje gaat liggen, lukt het ons om een paar keer met combinaties door de verdediging van Velsen te komen en heeft Sara Galeano tot 2x toe de openingstreffer op haar schoen, maar waarschijnlijk door dat de schoenen van tape aan elkaar hangen (koop van de week eens nieuwe meid) lukt het niet om de bal het laatste zetje in de juiste richting te geven. Gelukkig komen we uiteindelijk toch op voorsprong, een voorzet van rechts en de bal beland voor de voeten van Isabelle van Hofwegen, die tikt de bal beheerst in de verre hoek en de bal gaat via de paal binnen 1-0 en haar eerste goal bij WVC vrouwen 1 (dat er nog maar vele mogen volgen) .

Mede door de goal wordt ons veldspel wat beter en worden we wat rustiger aan de bal, Nina Hoogenboom is met een afstand schot dichtbij een goal maar de keepster redt goed, Sandy van de Water, Sara Galeano en Madieke Zaad zijn ook nog kansrijk binnen de 16 meter maar ook hierbij lukt het afwerken niet. Onderwijl blijft het opletten voor die lange van Velsen maar iedereen is bij de les. Het toch al geplaagde Velsen verliest ook nog eens 2 speelsters aan blessures zonder dat er tegenstanders in de buurt zijn. Bij het 2e geval was de scheidsrechter blijkbaar zo onder de indruk van de schreeuw, dat hij vlak erna een overtreding op Sandy van de Water binnen de 16 meter over het hoofd ziet. Als Renee van Veen op zo’n heerlijke steekpass alert reageert en de bal ook nog eens achter de keepster weet te krijgen, maar deze zeer onterecht voor buitenspel wordt afgekeurd lijken we met een 1-0 de rust te halen.

Gelukkig hebben we nog wat blessuretijd en laat hierin Madieke Zaad dan wel de bevrijdende 2-0 te score en kunnen we met een goed gevoel naar de kleedkamer toe. Het begin van de 2e helft is een kopie van de eerste, Velsen begint wederom enthousiast met aanvallen, maar verder dan 1 echte redding hoeft Kelly van de Tang niet te gaan en zo weet ze vandaag de nul te houden, Normaliter zijn we er niet zo’n fan van dat Kelly de 0 houdt, behalve als ze zoals nu wederom de handschoen heeft opgepakt (waarvoor wederom dank). Net voor het kwartier krijgen we een vrije trap mee, Nina Hoogenboom achter de bal, en de keepster van Velsen verkijkt zich op de bal van Nina en zo staan we met 3-0 voor.

De scheidsrechter eist eigenlijk voor de rest van de wedstrijd de hoofdrol op, soms is het echt net of we naar de tv zender comedy central zitten te kijken. Als je denkt een zuivere achterbal is het cornerbal en vice versa, ingooien voor wie ? de Chinese gokmaffia zou er grof geld aan hebben kunnen verdienen. Het is dat er niets meer op het spel staat, dan dat Madieke Zaad uiteindelijk haar laatste wedstrijd nog opfleurt met 2 lekkere goals en zo de eindstand op 5-0 bepaald. Een publiekswissel zat er niet meer in aangezien wissel nummer 3 nog op de tennisbaan stond, maar de speelsters van Velsen hebben haar toch proberen te “helpen” om haar vroegtijdig naar de kant te laten gaan, maar slaagde daar niet in.

Volgende week op bezoek bij nummer 2 Berghuizen (Oldenzaal) we zoeken nog een bus met chauffeur.

Artikel bron: WVC