WVC vrouwen 1 verslaat Eldenia 2

Roelofarendsveen – WVC vrouwen 1 vindt inspiratie in de woorden van hersteltrainer Ton Zwagerman en verslaat Eldenia vrouwen 2. Zaterdag 15 april stond de inhaal wedstrijd tegen Eldenia (uit Arnhem) op het programma. Oorspronkelijk stond deze wedstrijd met carnaval op de KNVB kalender, maar Eldenia was toen blijkbaar de weg kwijt geraakt in de optocht en kon deze wedstrijd geen doorgang vinden. Een vreemde gang van zaken, maar deze week gaat alles vreemd in de Veen dus dit kan er ook nog wel bij.

Exemplarisch voor dit seizoen is wel dat onze hersteltrainer nu aan zijn eigen herstel moet werken. Dat we al 3 keepers hebben versleten en nu onze topscoorder de ballen staat tegen te houden in plaats van…. Dat we afgelopen week na de training wat hapjes hebben gekregen (waarvoor dank Ton), maar waarschijnlijk doordat we dit seizoen nog niet zoveel te vieren hadden, deze wellicht over datum waren en daardoor misschien Nina Hoogenboom niet fit aan de aftrap kon verschijnen en op de bank moest beginnen. Margot van Veelen was er gelukkig ook weer, maar Sandy v/d Water was haar juwelen aan het tellen, Dian Huigsloot was de bloemetjes aan het buitenzetten en Selma Kemper was het vlees aan het snijden en waren dus afwezig.

Dus het was weer puzzelen, het is dat WVC vrouwen 2 een prima seizoen heeft gedraaid en lekker veilig in de middenmoot staat in de 3e klasse, anders konden ze ook wel eens gaan mopperen, speelsters die een keer bij ons mee doen en dan gelijk geblesseerd raken. We durfden nu dus ook geen beroep te doen op WVC vrouwen 3 speelsters aangezien die 2e paasdag (maandag dus)  hun belangrijke wedstrijd tegen de andere kampioens kandidaat spelen, ze zouden bij ons eens….afijn u begrijpt het.

Waar wij er al bijna zeker van zijn om voor de 4e  keer in 5 jaar nacompetitie te spelen, alleen nu voor de eerste keer om lijfsbehoud i.p.v. promotie, hebben de bezoekers uit Arnhem nog de kans om op eigen kracht de nacompetitie te kunnen ontlopen dus daar stond nog veel voor op het spel vandaag. En zo begon Eldenia ook aan de wedstrijd, voortvarend en al snel werd ons doel onder vuur genomen, en 1x liet Kelly v/d Tang  zien echt wel een goede keepster te zijn. De eerste keer dat wij gevaarlijk werden, werden we gelijk flink benadeeld, Mariska van Berkel was er vandoor richting doel en werd hardhandig tegen de grond gewerkt. Een schoon voorbeeld van een doorgebroken speelsters neerhalen van achteren, dus een rode kaart volgens het boekje toch ? We willen niemand een rode kaart aanpraten maar dat er dus geel kwam in i.p.v. rood was echt lachwekkend, zeker het argument dat de linksback nog van de andere kant van het veld terug had kunnen komen. Dat het de 5e  minuut van de wedstrijd was had er wellicht meer mee te maken. Gelukkig reageerde wij keurig op deze beslissing, zeer sportief, maar of het iets helpt, vraag dat maar aan Elvis Manu van Go Ahead Eagles.

Toch volgde hierna een sterke periode voor ons en Sara Galeano had in deze periode ons echt op een verdiende voorsprong kunnen (of moeten ?) zetten, maar helaas. Verdedigend hadden we op het middenveld wat problemen om de manier van Eldenia aan te pakken, het doorstappen van de verdedigers werkte niet helemaal goed en zodoende kregen we ook nog een paar kansen tegen. Net na het half uur krijgen we een vrije trap buiten de 16 meter, Madieke Zaad achter de bal en via de binnenkant paal komen we op voorsprong 1-0. Wilan Gies Broesterhuisen was ook nog dichtbij een treffer maar ook Eldenia weet zich nog een paar kansen te creëren maar treffen ook geen doel en zo lijken we met een voorsprong te gaan rusten. Maar op slag van rust: een afstandsschot dwarrelt zo over Kelly v/d Tang in het doel en is het weer 1-1. Extra wrang is het dat de doelpuntenmaakster van Eldenia allang niet meer op het veld had mogen staan !

In de 2e helft hebben we allerlei plannen, maar er komt weinig van terecht, Eldenia schroeft het tempo op en het wordt bikkelen en buffelen voor ons. We lopen er erg vaak achteraan, maar gelukkig lukt het wel om met vereende krachten nauwelijks open kansen weg te geven. Van afstand kan Eldenia Kelly v/d Tang niet verontrusten en langzaam aan komen ook wij weer eens aan aanvallen toe. Bij 1 van deze kansen weet Renee van Veen de bal binnen te koppen, er is geen vlag signaal van de grensrechter van Eldenia maar toch fluit de scheidsrechter voor buitenspel !

Eldenia zet steeds meer alles op alles om toch de 2e goal te maken, wij lopen steeds meer op het tandvlees, Wilan Gies Broesterhuisen en Mariska van Berkel moeten de strijd tussentijds staken en Margot van Veelen en jawel Nina Hoogenboom moeten toch nog aan de bak. Het wordt echt zo’n degradatie duel, Eldenia is beduidend beter dan ons, maar als je ziet met welk onverzettelijkheid wij knokken voor elke meter, als je denkt daar gaat ie, dan is er altijd nog onze Bente Wesselman met haar zes paar longen. En zo zorgen Mellany ter Taas, Bente Wesselman, Nienke Bakker, Marinka van Scheppingen, Isabelle van Hofwegen, Margot van Veelen, Madieke Zaad, Sara Galeano er voor dat Kelly v/d Tang ondanks de verhoudingen in het veld relatief weinig te doen heeft.

De tijd tikt ondertussen naar de laatste minuten toe en weg is weg zullen we maar zeggen, maar als dan de bal nog goed valt voor Nina Hoogenboom, ruikt ze haar kans en weet ze de verdedigers van Eldenia te snel af te zijn en ook nog eens de bal over de keepster heen in het doel te schieten en zo de 2-1 te scoren !! 3x scheepsrecht bestaat dus toch nog (rode kaart, speelster die scoort moet allang van het veld zijn, en een onterecht afgekeurde goal) en zo stelen we de punten van Eldenia af, goh wat voelt dit als gerechtigheid ondanks dat de uitslag het wedstrijd beeld niet weergeeft.

Een overwinning die goed voor het moraal is, we kwamen wel bijna kruipend van het veld, maar hebben nu een weekje om allemaal weer te herstellen. Voor Eldenia zal de terugreis voor hun gevoel 2x zo lang zijn geweest en is de wedstrijd tegen WVC geen carnavals kraker geworden.

Aangezien er met Pasen wel meer zijn opgestaan, hopen wij hier ook op met onze speelsters omdat de komende periode alle 3 de teams weer gevuld moeten worden. Voor vrouwen 1 staat dan de laatste thuis wedstrijd op het programma op zondag 30 April om 14:00 uur, de zogenaamde uitzwaai wedstrijd voor de 1e  klasse, tegen Velsen en dan mogen we op de laatste speeldag naar Berghuizen in Oldenzaal toe.

Auteur: WVC