WVC vrouwen 1 verrassend goed uit de startblokken

Oude Wetering – Leering trekkend uit het verleden, wil je de kermiswedstrijd winnen, dan moet je in het begin het verschil maken en dan maar hopen dat het verschil groot genoeg is om het te kunnen volhouden. En het begin was zeer goed te noemen, Kelly v/d Tang had er al zomaar 2 kunnen scoren maar, vingertoppen keepster en inzet van de lijn gehaald, gelukkig dat Renee van Veen tussendoor alleen voor de keepster wel het net wist te┬ávinden dus een snelle voorsprong. Nienke Bakker en slot op de deur Bente Wesselman moesten het gevaar Rona Mosterd beteugelen, dit ging lang goed, maar 1 keer was ze iedereen te snel af en schoot gelukkig voor ons over. Net na het half uur, nu een assist van Renee van Veen en Kelly v/d Tang kopte de bal prima in de bovenhoek en zo gingen we met een 0-2 de rust in.

Begin 2e helft voorzet Esmee Schrama en Kelly v/d Tang in 1x uit de draai zorgt voor 0-3. Dit was gelijk bijna het laatste wapenfeit van WVC voor het doel van Velsen. De krachten vloeide langzaam weg, we kregen de ballen niet goed meer van onze eigen helft af en Velsen bleef komen. Gelukkig verdedigde iedereen mee tot het tandvlees en zo waren er wel veel cornerballen en scrimmages voor onze 16 meter, maar nimmer een open kans voor Velsen. Toch konden we de 1-3 niet voorkomen en met nog meer dan een kwartier te gaan kreeg Velsen nog meer moed.

Het werd vrouwen en kinderen eerst het laatste kwart, we kwamen 1x goed weg, keepster Anne Kammeraat was iets te laat bij een duik naar de bal bij de doorkomende Rona Mosterd, zij ging neer, maar waar iedereen om een pingel schreeuwde, was de scheidsrechter zeer coulant voor ons en gaf een cornerbal, wij klaagde niet. Velsen bleef doorgaan op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de tijd tikte in ons voordeel weg en na het laatste fluitsignaal waren de eerste 3 punten van het seizoen binnen en kon iedereen snel onder de douche, weer naar huis om wat slaap in te gaan halen.

In de poule; Hillegom deed wat er verwacht werd 2-0 winnen van Limmen, Purmerland won nipt van ‘t Goy 2-1 en Medemblik versloeg op het einde best wel verrassend Floreant met 3-2. KFC won thuis met 2-0 van het sterke Overbos en Winkel- Kennemers was uitgesteld.

Volgende week thuis tegen KFC, dat dus het toch wel zeer sterk geachte Overbos wist te verslaan. Let wel op, onze aanvangstijd is vanaf nu 14:00 uur.

 

Artikel bron: WVC