WVC vrouwen 1 verliest 3e bekerwedstrijd met korfbal uitslag

Gelukkig de laatste bekerwedstrijd is daar, niet omdat we de beker niets vinden, maar wedstrijden niet op onze standaard speeldag en doordeweeks ook niet op onze normale trainingsdagen betekent elke keer weer een hoop “gedoe” en geregel voor iedereen. Gelukkig was het vandaag aangenaam weer en mochten we op veld 1 spelen. Voor Rijnvogels was er nog wat te winnen, de 2e ronde van de landelijke beker lag voor het grijpen bij een gelijkspel of meer.

Waar we eigenlijk een aandringende thuisclub hadden verwacht in de beginfase, gebeurde dit niet. Nee we werden zeer aangenaam verrast, want wat speelde we goed in deze beginfase en al snel scoorde Sandy v/d Water de zeer verdiende 0-1. In de volgende minuten hadden we ons zelf moeten belonen, als we het iets beter in de eindfase hadden gedaan, waren er voldoende kansen gekomen om de score eventueel te kunnen uitbreiden. Maar als telt niet in het voetbal.

Als na een kwartier Rijnvogels eindelijk een teken van leven op onze helft geeft, ligt de bal voor dat we het door hebben gelijk in ons doel en kunnen we weer opnieuw beginnen. Gelukkig hebben we Madieke Zaad ook weer binnen de lijnen, ze schiet een vrije trap via de lat en keepster achter de doellijn en zo staan we weer op voorsprong. Dat de ene wedstrijd de andere niet is dat heb je soms wel eens, we geven de voorsprong binnen een tijdbestek van 10 minuten weg, en kijken opeens tegen een 4-2 achterstand aan. Rijnvogels hoefde er helaas niet meer moeite voor te doen dan de bal binnen te schieten, dit zijn wel even leermomentjes voor ons…  voor de rest gebeurd er niets noemenswaardig meer in de 1e  helft dan dat er 1 dwaze overtreding wordt gemaakt die alle perken te buiten gaat, gelukkig dat Wilan Gies Broesterhuizen er geen schade aan overhoudt, een gele kaart was echt nog wel een milde straf hiervoor, we houden het maar op kortsluiting van de betreffende speelster op dat moment.

WVC VR1

In de 2e helft komen we weer terug in de wedstrijd, en wederom is het Sandy v/d Water die de 4-3 scoort. Hierna volgen er wel een 2 tal cruciale momenten die de rest van de wedstrijd bepalen. Eerst wordt Sandy v/d Water er weer vandoor gestuurd en kan alleen door op de keepster, maar de vlag gaat de lucht in ?! en ze wordt teruggefloten…(we onthouden ons maar van commentaar, (wat duidelijk niet iedereen deed, welke toeschouwer was dat ?)) even later een cornerbal en de keepster van Rijnvogels maakt een fantastische safe door de bal uit de hoek te tikken. extra wrang is dat uit de tegenstoot Rijnvogels wel weet te scoren en zo is het verschil weer 2. In het verloop van de 2e helft kunnen we niet meer brengen wat we wel in de beginfase konden brengen en de thuisclub maakt er dankbaar gebruik van. Ook bij de volgende  goals is het wel duidelijk dat we aan bepaalde verdedigende situaties nog wat aandacht moeten besteden, uiteindelijk loopt Rijnvogels uit naar 7-3.

Het slot van de wedstrijd was eigenlijk voor ons, maar dat de bal de lijn had gepasseerd zag iedereen behalve de man die moet zeggen dat het een doelpunt is, dat was jammer voor ons en gaf ons tocht wel een beetje een nare bijsmaak aan een wedstrijd waar we veel goede dingen hebben gezien. We wensen Rijnvogels veel succes in de landelijke beker, wij vallen terug naar de Districtsbeker die dit seizoen dus een andere winnaar zal gaan krijgen omdat Rijnvogels deze nu niet kan gaan verdedigen.

Veder willen we nog even de speciale aandacht vragen voor de Oma’s, want waar zouden we zijn zonder Oma ? Shanna Huigsloot had dan in ieder geval niet kunnen deelnemen aan de 2e helft van Rijnvogels – WVC !  We willen iedereen bedanken die de afgelopen week heeft geholpen om te zorgen dat WVC vrouwen 1 toch haar bekerwedstrijden heeft kunnen spelen !

Volgende week begint de reguliere competitie met een uitwedstrijd in Hoogland.