WVC vrouwen 1 spelen wedstrijd met 2 gezichten

Oude Wetering – Ladies day was het vandaag, waar eerst WVC vrouwen 2 hun wedstrijd speelde en een knappe 6-0 overwinning behaald, maar toch een beetje in mineur eindigde met de op het oog zware knie blessure voor Tenika de Jeu. Sterkte Tuk ! Hierna op veld 1 WVC vrouwen1 en op veld 2 WVC vrouwen 3, het team wat nog een 100% score heeft en ook vandaag weer won. Ditmaal met 3-1 van MMO vrouwen 1.

wvc

Voor WVC vrouwen 1 zijn er andere prioriteiten,  allereerst  proberen om aansluiting te vinden met de middenmoot waar de tegenstander van vandaag, SDO in staat. WVC schoot letterlijk uit de startblokken en binnen de 40 seconden werd een uitstekende aanval al door Madieke Zaad gepromoveerd tot doelpunt 1-0. SDO krijgt geen grip op ons aanvalsspel en er kwamen nog meer uitstekende kansen maar het was met kunst en vliegwerk dat SDO de schade verder beperkt hield. Maar na 10 minuten staat er helaas opeens wel weer 1-1 op het scorebord, een cornerbal wordt door SDO achter Danique Montanus gewerkt een van de eerste keren dat SDO richting ons doel kwam.

WVC bleef toch gewoon doorgaan met vol vooruit te voetballen en SDO had daar de grootste problemen mee, we speelde ook wel een erg hoog tempo en het spel ligt zelden stil. WVC was de betere in de 1e helft, maar SDO wist met een paar counters toch wel gevaar te stichten en 1x redde Danique Montanus in een 1op1 situatie knap. Aan de andere kant had de keepster van SDO het een stuk drukker, maar als we met een 1-1 de rust in gaan, is het ons uiteindelijk dus toch niet gelukt om het verschil op het veld uit te drukken in doelpunten.

In de 2e helft lijkt het zelfde beeld te ontstaan, maar als een op het eerste gezicht rollertje van de spits van SDO,  toch buiten bereik van Danique Montanus binnen rolt en SDO op voorsprong komt, staat de wedstrijd volledig op zijn kop. SDO wordt de dominerende ploeg en krijgt een aantal kansen om de wedstrijd te beslissen, maar slaagt daar gelukkig niet in. Wij  moeten het nu hebben van de counter en na 20 minuten lukt het om Sandy van de Water te lanceren en de keepster van SDO kan niet anders dan haar opvangen en dus een penalty, aangezien het binnen de 16 meter gebeurd ! Kelly v/d Tang achter de bal en die maakt geen fout en zo is het weer 2-2.

De slotfase wordt een hectische, wij lopen op ons tandvlees en SDO ruikt bloed. Aangezien we al Wilan Gies Broesterhuizen en Nina Hoogenboom hebben moeten wisselen moet iedereen verder, alleen onze pupil van de week zit nog op de bank , maar die is nog te jong… Marinka van Scheppingen, Bente Wesselman, Selma Kemper en Renee van Veen gooien alles in de strijd om de aanvallers van SDO af te stoppen en anders is er Danique Montanus gelukkig nog. Margot van Veelen en Dian Huigsloot stofzuigen wat af op het middenveld. Madieke Zaad probeert de aanvallers nog van aanvoer te voorzien waar het kan. Sara Galeano moet achter elke diepe bal aan, Kelly v/d Tang krijgt nog een kans, maar schiet net naast. Sandy van de Water, die kramp heeft, gaat er toch nog een keer vandoor, en wordt wederom aangetikt binnen de 16 meter, maar de scheidsrechter vind het niet zwaar genoeg om er voor te fluiten. Aan de andere kant krijgen we nog een paar vrije trappen rond de 16 meter en cornerballen tegen, maar waar SDO in de beginfase met kunst en vliegwerk een doelpunt wist te voorkomen, hebben wij dit kunstje in de 2e helft goed van hun afgekeken en zo eindigt de wedstrijd in 2-2. Waarbij beide teams het gevoel hebben gehad er had meer in gezeten…

Artikel bron: WVC