WVC vrouwen 1 moet punten laten in Winkel

Oude Wetering – WVC vr.1 vergeet in de eerste helft af te rekenen en moet zodoende met een lege kar de Winkel uit.

Winkel uit, op papier zeker lastig, zowel qua positie, de nummer 1 als qua afstand in de top 3. Een van de weinige verenigingen die het nog zonder kunstgras doen. Een kleine oude tribune, sompig veld, lekker pittoresk, het werpt je gelijk weer terug naar de oude tijd, de tijd dat je nog met pinnen onder je voetbalschoenen speelde. Tegenwoordig zijn het allemaal voetbalschoenen met kleine noppen en dat zien we in het veld dus ook gelijk terug. Nienke Bakker had de eerste bal nog niet geraakt of plop daar lag ze al languit. 

De thuisclub had zoals verwacht meer de bal en mocht het spel maken, wij hielden het gesloten en loerde op de kansjes. Binnen de 2 minuten was daar al de eerste, Kelly v/d Tang goed bediend en helemaal vrij, maar haar lob over de uitgekomen keepster ging naast. Winkel probeerde combinerend door onze verdediging te komen en af toe haalde ze wel de achterlijn maar een goede voortzetting kwam er bijna niet en anders had Anne Kammeraat er wel het zicht op. Uit de omschakeling lukte het ons wederom om Kelly v/d Tang in stelling te brengen, maar ook nu lukte het niet…

Er waren veel verbeten duels op het veld te zien, en gecombineerd met (uit) glij werk leverde dit soms onbedoeld botsingen op, de scheidsrechter had er allemaal goed het oog in en liet alles zoveel mogelijk door voetballen, wat het spel zeker ten goede kwam. Over links kwamen we weer goed door en wederom werd Kelly v/d Tang gezocht, maar wederom geen goal…… Even later een goede solo van Nina Hoogenboom, haar bal valt tussen de verdediging en keepster van Winkel in en Mariska van Berkel reageert hier heel attent op en is als eerste bij de bal, omspeelt de keepster en schiet ons zo eindelijk op voorsprong. Tot de rust komt hier geen verandering meer in en zo met een 1-0 de rust in. 

In de 2e helft een aandringend Winkel dat duidelijk een tandje bijzet, hoger druk geeft en het ons zeer lastig maakt, we komen nu wat moeilijker aan aanvallen toe en zijn sneller de bal kwijt. Toch lijkt er het eerste kwartier niet heel veel verder aan de hand, de meeste inzetten gaan naast of over. Tot het moment dat we onbedoeld een duit in het zakje doen en binnen een paar minuten kantelt de wedstrijd volledig. Een diepe bal lijken we binnen de 16 meter onschadelijk te kunnen maken, maar dan schieten we hem bij het wegwerken zo in ons eigen doel  (een gevalletje verkeerd geraakt), en als dat nog niet genoeg is: bij de volgende hoge voorzet verkijkt iedereen zich er op en die stuitert zo de bovenhoek in en staan we opeens op achterstand. 

Komen we deze klap nog te boven ?  even lijkt het van wel, als Ivana Gurnakov, Mariska van Berkel bedient en deze de keepster passeert, maar doordat ze ver naar buiten is geduwd, is de hoek moeilijk en  belandt haar inzet in het zijnet. Na deze kans is het een tijdlang Winkel dat de klok slaat, we lopen er nu meer achteraan en krijgen minder vat op hun aanvalsspel en lijkt het als er iemand gaat scoren dan is het de thuisclub. Maar wij zijn degene die score, alleen het is wederom een eigen doelpunt (anders had de aanvaller die er vlakbij stond hem wel gemaakt) en zo is de wedstrijd nu zeker gespeeld. Anne Kammeraat voorkomt nog 1x met een fraaie safe erger. Wij proberen het nog via een afstand schot van Nienke Bakker maar het enige hoogtepunt dat we nog kunnen noemen is van Nina Hoogenboom, die bij het nemen van een cornerbal languit gaat, midden in de plas die er ligt en zo meer op iemand lijkt die aan de mud race heeft meegedaan. (anekdotes zijn uiteraard altijd leuker als je wint, maar we moeten ook goede verliezers zijn…) 

Als de scheidsrechter er dan een einde aan maakt moeten we ons meerdere erkennen in Winkel en kijken of het volgende week tegen Hillegom wel lukt om een goed resultaat te gaan halen. 

In de Poule: Door de overwinning van Winkel op ons heeft Winkel volgende week aan 1 punt genoeg om de 1e periode titel te pakken. Velsen laat zien, als je een veel scorende aanvaller hebt, het leven een stuk eenvoudiger is, door de Kennemers met 4-1 te verslaan rukken ze op naar de 2e plaats. Hillegom en Floreant hielden elkaar keurig op 0-0 en schieten daar beide weinig mee op. Purmerland haalde ook weer eens een 3 punter, door Medemblik met 3-2 te verslaan. De ploegen onderin deden van zich spreken en sluiten weer aan bij de middenmoot,  de verschillen zijn zeer klein tussen plaats 5 en plaats 11. . Limmen versloeg met klinkende cijfers KFC, 5-0 werd het. Overbos deed het nog beter door het arme ‘t Goy thuis met 0-7 te verslaan. 

Artikel bron: WVC