WVC vrouwen 1 kunnen geen vuist maken in Alkmaar

Oude Wetering – Zondag 7 november was WVC vrouwen 1 op bezoek bij Alcmaria Victrix, de club waar wij vroeger vaak mee werden verward toen we nog Alkmania waren en in district West 1 speelden. Deze wedstrijd was voor ons van belang om aan te haken bij de middenmoot of dat we verder afzakken naar plaats 10 en wellicht op een plek komen die aan het einde van de competitie nacompetitie moeten spelen om degradatie te ontkomen. Het seizoen is nog lang maar het gat met de veilige achtste plaats moet wel in het vizier blijven en niet te groot zijn met de winterstop.

sdr

Of het door de weersomstandigheden kwam, of het vrouwen voetbal leeft niet zo in Alkmaar, of dat de wedstrijd AZ- Ajax ook om dezelfde tijd iets verderop werd gespeeld, weten we niet,  maar de toeschouwers waren helaas op 1 hand te tellen. We hadden wel een vrouwelijke scheidsrechter ! Helaas moest ze zelf niets hebben van vrouwenvoetbal en was ook een beetje verontwaardigd dat ze door de KNVB een vrouwenwedstrijd moest gaan fluiten, dit deed ze normaliter nooit. ook hield ze van door voetballen en geen gezeur, en dat hebben we geweten ook.

De thuisclub kreeg vanaf het begin het initiatief en het spel speelde zich dan ook meer op de helft van WVC af. Er was wel wat dreiging maar tot echte grote kansen leiden dit niet. WVC probeerde er af en toe uit te komen en 1x lukte dit zeer goed maar kon Nina Hoogenboom de bal niet goed controleren en weg was de kans…De wedstrijd was er echt zo een van wie zou scoren zou waarschijnlijk de wedstrijd winnen aangezien de kansen schaars waren. Zoals al eerder aangegeven de scheidsrechter hield van lekker door laten voetballen, daar is op zich niets op tegen, maar overtredingen moet je natuurlijk wel gewoon affluiten, je moet grenzen stellen. Helaas deed ze dit  in de 1e helft maar 1x , wel met noodlottige gevolgen voor ons. na iets meer dan 35 minuten kwam er dus een vrije trap op een meter of 35 van onze goal.  Deze werd snoeihard in de bovenhoek geschoten en zo stond het 1-0 voor Alcmaria Victrix. Hij was  zo hard, dat de scheidsrechter nog even ging kijken of er geen gat in het net zat…

Als het dus een beetje tegen zit, zoals tot nu toe dit seizoen bij ons, heb je soms een zetje nodig om er weer overheen te komen, maar als je in de hoek zit waar de klappen vallen, vlak voor rust een heerlijke steekbal die Renee van Veen in staat stelt de achterlijn te halen en een voorzet te geven die Sara Galeano binnen kan lopen, maar er wordt gefloten (en gevlagd) voor buitenspel dat het absoluut niet was en zo gaan we met een 1-0 achterstand op weg naar de thee.

In de 2e helft proberen we tot kansen te komen, maar het lukt ons nauwelijks, mede omdat onze voorhoede gezamenlijk de 100 kg niet haalt en Alcmaria 4 reuzen achterin heeft staan die het fysieke niet schuwen en de scheidsrechter alles wel prima vindt. Ook als je bijna onder het kunstgras wordt gestopt. WVC moet steeds meer risico nemen en ruimtes weggeven om geforceerd toch tot kansen proberen te gaan komen. Er komt dus ruimte en de thuisclub krijgt eigenlijk de betere kansen in de tegenstoot. Als na een minuut of 25 er niet adequaat wordt gereageerd om een bal weg te werken , rolt nummer 2 letterlijk tergend langzaam bij de verste paal binnen en is de wedstrijd gespeeld.

Als de scheidsrechter dus affluit is de stand op 2-0 blijven staan en zoals de trainer van Alcmaria Victrix meldt: het gaat in deze fase om de punten en niet om goed voetbal, maar goed er zijn nog meer dingen, zoals je tegenstander een goede warming up mogelijkheid bieden en in de rust tijdig een lekker kopje thee zou ook fijn zijn, zeker met dit koude weer.  Maar goed volgende week gaan we het opnieuw proberen om dan thuis voor de 3 punten te gaan, het zal zeker niet makkelijk worden tegen het sterke Berghuizen.