WVC vrouwen 1 kan de Leidse derby niet winnen

Oude Wetering – De 2e  bekerwedstrijd op zaterdag 9 september om 17:00 uur thuis op het kunstgras, waar ons eerste grasveld nog bezig was om al dat water weg te werken moesten we dus uitwijken. Gelukkig nu wel redelijk voetbalweer, een zonnetje en wat wind en hopelijk 2 teams die er wat leuks van wilde maken. RCL had zeker in de beginfase zoals verwacht wat meer de bal en was misschien op het kunstgras met al die jonge lichtvoetige meiden wel iets meer in het voordeel. Een keer werd een foutje in onze opbouw bijna afgestraft, maar gelukkig ging de bal voorlangs.

Na iets meer dan 20 minuten een heerlijke pass van Ivana Gurnakov, die Mariska van Berkel vrije doorgang geeft richting het doel van RCL. Mariska doet alles goed en zo scoort ze haar eerste van het seizoen en staan we op voorsprong. Niet veel later een heerlijke bal van Bente Wesselman die Ivana Gurnakov nu vrije doorgang naar de keepster gaf, maar haar bedoelde boogballetje klom net niet hoog genoeg. Bij een cornerbal kwam Kelly v/d Tang aardig in aanraking met de doelpaal maar kon gelukkig wel verder. RCL kwam via een fraai genomen vrije trap net binnen het half uur op gelijke hoogte. Cindy Koolhaas kon hem alleen maar nakijken en zo 1-1. Aan de andere kant kreeg Mariska van Berkel nog een vrije kop kans maar deze trof geen doel. Het was RCL met een schot in de verre bovenhoek, die de ruststand op 1-2 zette.

In de 2e  helft het zelfde beeld, RCL meer aan de bal maar wij via het wat directe spel deden goed mee. Beide teams gingen vol voor de winst en bij vlagen was het soms ook wat hard en wat grimmiger in de duels. RCL kreeg een paar kansen, maar ook wij lieten ons niet onbetuigd, met wederom Mariska van Berkel, die nu de bal er niet in kreeg oog in oog met de keepster, en Jolien Paulus die een vrije kans toch nog aan de verkeerde kant van de paal mikte. Net na de 75e minuut kwam daar toch de beloning, een korte corner via Renee van Veen naar Nina Hoogenboom, haar schot kon de keepster nog net afstoppen, maar de rebound was voor Britt Klein en die wist de keepster wel te passeren en zo stonden we weer gelijk.

Helaas was het slotakkoord voor RCL, die met een knal in de bovenhoek 5 minuten voor tijd er voor zorgde dat onze eerste nederlaag van het seizoen een feit was. Veel leuke dingen gezien vandaag van ons team, zeker dat in tegenstelling tot de vorige wedstrijd we nu wel in staat waren om aardig wat kansen bij elkaar te voetballen. Jammer dat niet iedereen een uurtje heeft kunnen voetballen maar volgende week tegen Woubrugge gaan we het opnieuw proberen.

Artikel bron: WVC