WVC vrouwen 1 – Hoogland vrouwen 1

v.v. Hoogland pakt sinterklaascadeau uit bij WVC.

WVC vrouwen1 doet zichzelf te kort.

De laatste thuiswedstijd van 2016 is tegen Hoogland, vooraf nog even de vraag of veld 1 wel of niet bespeelbaar zou zijn. De scheidsrechter van het veld bespeelbaar dus geen uitwijk naar het kunstgras. En na de team foto en minuut stilte kon de bal gaan rollen, er was helaas geen pupil van de week, deze waren allemaal thuis bij de warme kachel in afwachting van wat de Sint allemaal ging brengen.
Vanaf minuut 1 dicteerde WVC de wedstrijd, met soms vlot combinatie spel werd Hoogland achteruit gedrukt. Er kwamen kansen en het is een wonder dat het na 25 minuten nog 0-0 staat. Hoogland weet met kunst en vliegwerk de 0 te houden, de cornerverhouding is dan wel 6-0 maar belangrijker is dat de kopkansen, scrimmages die uit de cornerballen komen, verdwijnen allemaal aan de verkeerde kant van de paal voor ons.
Hierna komt er meer evenwicht in de wedstrijd, maar verder dan een afstand schot komt Hoogland niet, en als wij ook de kansjes die komen niet weten te benutten lijken we met een 0-0 de rust te gaan halen. Op slag van rust ziet onze verdediging bij een terugspeel bal een spits van Hoogland over het hoofd, en die pakt dit vervroegde Sinterklaas cadeau met beide handen aan en scoort de 0-1.

In de 2e helft wacht een lastige klus, Hoogland weet ons verder van het doel af te houden en WVC moet nu ook meer aan verdedigen denken. We geven weinig weg maar het lukt zelf ook niet om zelf tot grote kansen te komen. Na een minuut of 20 krijgen we weer een periode dat het lukt om Hoogland achteruit te drukken en zijn er weer een aantal vlotte combinaties te zien. Het gevolg is dat we weer een aantal kansen krijgen, maar die laatste bal c.q. afwerking, het wil telkens net niet lukken.

Aangezien de tijd wegtikt in het voordeel van Hoogland, nemen we steeds meer risico, en 1x houdt onze keepster ons, met haar eerste echte redding, in de wedstrijd WVC krijgt nog de kans op de (terechte) gelijkmaker, maar bij een 1 op 1 met de keepster van Hoogland, komt de keepster helaas als winnaar uit de bus. We proberen nog van alles maar de beste kans is nog voor Hoogland in de counter maar aangezien deze ook wordt gemist verliezen we met het kleinst mogelijke verschil.

Volgende week de laatste wedstrijd van 2016 uit naar Witkampers in Laren (gld), hopen dat het dan lukt om punten mee terug te nemen.

Auteur: WVC Vrouwen