WVC vrouwen 1 haalt punt op in Bussum of laten ze er 2 liggen

SDO vrouwen 1 – WVC vrouwen 1.

Oude Wetering – Op deze wederom mooie zonnige zondag op bezoek bij SDO in Bussum. De thuisclub heeft een prijs op zak door de 2e periode te halen en kan in de competitie verder niets meer halen dan de 4 plek waar ze nu staan. De eerste vijf minuten voor en na de rust waren WVC niet goedgezind..

Toch begonnen we de wedstrijd goed, Sara Galeano gelijk al 2x weggestuurd en lijkt in kansrijke positie op weg naar de goal te kunnen gaan, ware het niet dat….. zo iemand haalt punten voor je club. Wie weet dat Marco van Basten er een innovatieve oplossing voor kan verzinnen. Helaas werd het zelfs nog erger, de eerste keer dat SDO richting onze goal kwam was het gelijk raak en onze verdediging zag er niet zo degelijk uit. Het duurde even voor we over deze slag heen waren, en tussendoor moest Dian Huigsloot de wedstrijd vroegtijdig verlaten en was onze enige wissel opgebruikt.

Naarmate de wedstrijd vorderde, lukte het om de opbouw van SDO steeds vroegtijdig te verstoren en speelde de wedstrijd zich steeds meer op de helft van SDO af. Het was wachten op de kansjes, en die kwamen er ook. Sandy van de Water kwam al snel oog in oog met de keepster maar kreeg de bal niet langs haar. Even later een prima assist van Wilan Gies Broesterhuisen en Sandy van de Water ging nu zelfs de keepster voorbij, maar een speelster wist de bal nog te blokken. Een voorzet van Sara Galeano, die net iets te hard was voor Mariska van Berkel, een kopbal van Nienke Bakker bij de 2e paal die er in “lijkt’ te gaan, maar helaas was het niet wat lijkt, en zo denken we met een achterstand de rust in te gaan. Maar op slag van rust denkt Wilan Gies Broesterhuisen niet geschoten is altijd mis. Dus probeert ze het nogmaals. Op een normaal veld kan je het polletje de schuld geven als keepster zijnde, maar op een vlak kunstgrasveld helaas niet, afijn het belangrijkste was dat we nu met een meer dan dikverdiende 1-1 de rust in gaan.

SDO heeft in de rust een oppepper gekregen (wat zat er in hun thee ?), want waar wij in de 1e  helft bijna elk duel wonnen, begint SDO beter aan de 2e helft dan wij en ook nu staan we voor dat we het weten alweer achter 2-1 en kunnen we weer opnieuw beginnen. Een compliment aan de meiden is dat ze zich ook nu weer terug vechten in de wedstrijd, al gaat het niet eenvoudig, het lukt soms maar net aan om de aanvallers van SDO van een scoringskans af te houden. Maar aanvallend komen we er ook een aantal keer aanvallend door, de eerste grote kans is voor Madieke Zaad maar de bal verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal. Gelukkig is het 5 minuten later wel raak, Nienke Bakker die van achteruit de aanval zelf start en dan via heerlijke combinaties dwars door het midden de bal in de 16 meter uiteindelijk weer terug krijgt en zo de gelijkmaker binnen schiet.

Beide teams nemen geen genoegen met een gelijkspel en er zijn felle duels over het hele veld te zien, 1 speelster van SDO moet helaas flink geblesseerd het veld verlaten en Marinka van Scheppingen moest nog haar tanden bij elkaar gaan zoeken. Nina Hoogenboom redt nog een keer uitstekend door goed naar binnen te snijden en de aanvaller van de andere zijde de pass af te snijden. Toch hebben wij nog de beste kansen op een doelpunt, Sandy van de Water die een aantal keer goed wordt bediend en alleen richting keepster kan, maar de ene keer een voet, de andere keer een knie van de keepster liggen in de weg. Of een voorzet op de geheel vrijstaande Mariska van Berkel waar dan net een verdedigster nog een voetje tussen kan krijgen. Hoe beide teams het ook proberen uiteindelijk gaan we net als de eerste wedstrijd met een 2-2 naar de kleedkamer.

Een punt waar we weinig mee opschieten, maar het vertoonde spel geeft wel veel voldoening en vertrouwen voor de komende wedstrijden. Kijken of we volgende week tegen het fysiek sterke de Zweef de lijn verder kunnen doortrekken. U kunt deze wedstrijd komen bezoeken. De wedstrijd begint om 14:30 uur op sportpark Alkemade Oost.

Ernst van Berkel bedankt voor het vlaggen en Mariska van Berkel bedankt voor het mee doen!

Artikel bron: WVC