WVC vrouwen 1 – Alcmaria Victrix vrouwen 1.

WVC vrouwen1 deelt de punten.

Op deze eerste mooie zondag van het jaar 2017 mocht vrouwen 1 thuis aantreden tegen Alcmaria Victrix uit Alkmaar. Uit was er nog kansloos met 2-0 verloren, kijken of er thuis wel punten gehaald kunnen worden.

De pupil van de week gaf het goede voorbeeld en daarna kwam WVC voortvarend uit de startblokken. Waar de bezoekers meestal de lange bal zochten en de duels niet schuwde, probeerde WVC meer combinerend richting het doel van de tegenstander te komen. Zeker over links met Renee van Veen en Britt Klein lukte het een aantal keer om door de verdediging heen te komen en stichtte de voorzetten gevaar.
Het duurde tot rond het half uur, en daar was dan de toch wel terechte voorsprong op dat moment, ditmaal een combinatie door het hart van de verdediging van de bezoekers tussen Madieke Zaad en Nienke Bakker waarbij Madieke de bal vervolgens hoog in de bovenhoek buiten bereik van de keepster wist te schieten 1-0. Even later wederom een combinatie tussen dezelfde 2 speelsters en nu is het Nienke die kan aanleggen om de voorsprong te verdubbelen, maar helaas lukt dit niet.

Opmerkelijk is wel dat de kansen voor de tegenstanders komen uit erg makkelijk gegeven vrije trappen tegen waarbij Danique Montanus al haar kunsten in het werk moet stellen om de pegels uit het doel te houden. We krijgen nog 2 kansjes om de voorsprong voor rust uit te breiden, maar het is eigenlijk zuur als een lange bal van de bezoekers net achter onze verdediging valt en deze onberispelijk wordt binnengeschoten en zo gaan we met een gelijke stand de rust in.

In de 2e helft in de beginfase een ander beeld, de bezoekers zetten meer de toon en Lizzy Schoo, Bente Wesselman, Margot van Veelen en Marinka van Scheppingen moeten alle zeilen bij zetten om de tegenstander van het score af te houden. We hebben moeite om de bal lang in het bezit te houden en komen in deze fase nauwelijks op de helft van de tegenstander. Naarmate de 2e helft vordert luwt de aanvalsdrift wat en worstelen we ons weer wat onder de druk vandaan en kunnen zelf weer aan aanvallen gaan denken.

Waar de bezoekers in de 1e helft hun kansen uit vrije trappen kregen was het in de 2e helft onze beurt. Nu mogen wij een aantal keer aanleggen rond de 16 meter, maar helaas weten Nina Hoogenboom en Renee van Veen het doel niet te vinden. De beste kansen komen uit een afstandsschot van Lizzy Schoo waar de keepster zich bijna laat verrassen door de stuit en een mooie combinatie die Kelly van der Tang net niet weet af te ronden en zo eindigt de wedstrijd in een gelijkspel waar beide ploegen niets mee opschieten.

We bedanken alle invallers en wisselspeelsters uit VR2 en VR3 om ons team compleet te maken.
Volgende week op naar Enschede om daar de koploper Rigtersbleek partij te gaan geven.
Tekst: WVC Vrouwen

Auteur: WVC