WVC vr. 1 verslaat Medemblik in kopie van uitduel

Oude Wetering – Iedereen heeft recht op zijn mening en zeker bij voetbal heeft iedereen wel een beetje gelijk. Laten we dit verslag beginnen met  de kop van het verslag van Medemblik:

Vrouwen FC Medemblik in gevarenzone na onnodig verlies

We kunnen ons na afloop van de wedstrijd dit gevoel wel een beetje voorstellen, er zit een kern van waarheid in. In het onnodig, maar ik denk wel dat wij daar zelf het grootste aandeel in hadden. Onze keepster Anne Kammeraat heeft welgeteld minder dan een handvol keer in actie moeten komen, de tegen goal ontstond na zeer veel risico nemen in de opbouw, wat dus wel gelijk werd afgestraft en Medemblik het gevoel gaf dat er nog iets te halen viel.

Medemblik was de ploeg die meer de bal had en de drang naar voren, net zoals in de heen wedstrijd maar wij konden de aanvallen vrij eenvoudig afslaan en probeerde via de tegenstoot tot kansen te komen, maar doordat de keepster van Medemblik ver voor haar doel stond, werd dit vaak in de kiem gesmoord door dat de meeste diepe ballen voor haar waren. Het was dus lang veel voetbal op het middenveld zonder veel gevaar voor de doelen. Uit het niets is daar opeens de voorsprong voor ons, Anna Spruit krijgt de bal voor haar voeten een meter of 20 over de middenlijn en schiet de bal hoog over de te ver voor haar doel staande keepster, goed gezien en een heerlijke goal.

Dit geeft ons wat vertrouwen en ons combinatie spel wordt wat beter en er komen meer kansjes. De 2e  goal valt uit een cornerbal, goed genomen door Nina Hoogenboom, de bal blijft voor het doel hangen en uiteindelijk weet Nienke Bakker de bal binnen te schieten en zo is de stand 2-0. We willen voor de rust de wedstrijd beslissen en dit lukt uiteindelijk ook, als Renee van Veen verdekt vanuit de draai direct op doel schiet en wederom de te ver voor haar doel staande keepster verrast en zo gaan we met een comfortabele 3-0 de rust in.

In de 2e helft verwachten we een nog aanvallender Medemblik en zal er dus steeds meer ruimte voor onze aanvallers gaan ontstaan. Beide dingen gebeuren ook alleen daalt het niveau van de wedstrijd naarmate de tijd vordert dusdanig dat om eerlijk te zijn het niet meer om aan te zien was. Medemblik probeert het wel maar tot 20 meter voor het doel en dan stopt het, Bij ons is het eigenlijk nog minder, we krijgen vaak ruzie met de bal noemen we het maar waardoor de simpelste dingen niet meer lukken. Toch krijgen we dan nog gigantische mogelijkheden om de score op te voeren maar we doen werkelijk alles fout. En als we dan uiteindelijk ook achterin een cadeau uitdelen en Medemblik deze nu wel uitpakt is het opeens met 3-1 weer een wedstrijd en gelooft Medemblik er weer in en moeten we nog oppassen ook.

Kenmerkend is dat we na de tegengoal, vanaf de aftrap wel een goede combinatie laten zien en we gelijk een vrije kans krijgen om te score , maar El Buitre (Mariska van Berkel) moet na een maand zonder wedstrijd het ritme nog zien te vinden. Kelly v/d Tang 2x alleen voor de keepster maar waar ze normaliter een neusje voor de goal heeft, was dat vandaag dus niet zo. De keepster die ver buiten haar 16 meter gebied de bal in de voeten van Isabelle van Hofwegen schuift, maar ook deze bal gaat aan de verkeerde kant van de palen. Anna Spruit die 2x helemaal vrij voor het doel staat maar gewoon wordt overgeslagen voor een optie die werkelijk niemand heeft kunnen bedenken…Afijn voetbal is soms een raar spelletje : vorige week 2 ploegen die naar de weersomstandigheden goed voetbal lieten zien en niet kunnen scoren, en vandaag prima voetbal omstandigheden maar een draak van een wedstrijd maar wel 3 goals en 3 punten ! En de Hapjes smaakte er na afloop niet minder om toch Marin van Heiningen en Nina Hoogenboom  ?

Volgend weekend vrij en dan op bezoek bij KFC

In de Poule: Een hoop grote uitslagen, maar ook hier waar je ze verwacht komen ze niet, zoals de nummer 1 de Kennmers tegen nummer laatst ‘t Goy  “maar” 2-0. Winkel haalde wel uit, er werd met 0-4 gewonnen bij Overbos, een uitstekend resultaat. Op Velsen staat momenteel helemaal geen maat meer lijkt het, en wij denken kampioens kandidaat nummer 1,  want Limmen werd in eigen huis nog wel met 1-9 opgerold. De laatste 3 wedstrijden heeft Velsen al meer gescoord dan wij in onze hele competitie. KFC- Hillegom eindigde in een zuinige 0-1 en Hillegom blijft zo toch in de race voor een plek bij de bovenste 3. Floreant, de ploeg die normaliter ook zoveel moeite heeft met score, had alles blijkbaar bewaard voor als Purmerland op bezoek zou komen. Er werd 7x gescoord in Boskoop,  ongekende weelde en 3 heel belangrijke punten.

Artikel bron: WVC