WVC vr.1 – ‘t Goy, wederom 3 punten maar het sprankelt niet.

Oude Wetering – We zingen en we springen en zijn zo blij want WVC heeft er weer 3 punten bij !  Dit zou je verwachten na een overwinning in de kleedkamer, maar dit was niet het geval vandaag. De hoogtepunten waren eigenlijk voor de wedstrijd echt kon beginnen, eerst als Sint Ton (herstel trainer Ton Zwagerman) de meiden een lekker geurtje toe stopt (waarvoor dank) en later als onze pupil Amy Buijs mooi weet te scoren, na een gedenkwaardige minuut stilte voor Gerard van Veen mister “Alkmania / WVC”.

Toch beginnen we goed aan de wedstrijd en we krijgen gelijk al 2 grote kansen, maar helaas geen doelpunt. Gelukkig valt de 1e goal wel snel, een cornerbal van Nina Hoogenboom en Nienke Bakker kopt de bal binnen en zo staan we op voorsprong. Waar we vroeger onze Spaanse spits El Torros (Tenika de Jeu) hadden, die bij elke aanval of cornerbal, minimaal voor dreiging zorgde maar ook heel vaak tot score kwam waarbij de ene treffer nog mooier was dan de andere en zo de weg vrij pleitte voor onze stap naar de 1e klasse. Maar blessureleed waar zelfs onze herstel trainer Tony Chocolonely (Ton Zwagerman)  geen chocola meer van kon maken, zorgde er voor dat ze veel te vroeg moest stoppen met haar actieve carrière. Sindsdien hebben we nog geen echte opvolger kunnen vinden en dit zien we terug in het doelsaldo:  We hebben voor aanvang van deze wedstrijd nog minder doelpunten voor dan onze tegenstander ‘t Goy dat op plaats nummer 12 staat. Dit is ook het verhaal van onze eerste helft, waar we best wel een aantal kansen krijgen, maar die handschoenen van de keepster van ‘t Goy hebben blijkbaar een aantrekkingskracht, elke bal verdwijnt in die handschoenen.

De gezelligheid in de kleedkamer is in de rust dan ook gelijk aan het weer buiten, kil en grauw. De conclusie is duidelijk er is de voorsprong maar het moet beter en we mogen er gerust wat meer positieve energie tegen aan gooien. Waar Kelly v/d Tang en Marinka van Scheppingen nog geblesseerd moeten toe kijken, vervangen Bente Wesselman en Britt Klein, Nina Hoogenboom en Anne v/d Meer in de rust.

In het eerste gedeelte van de 2e helft lijken de woorden te zijn aangekomen, het tempo gaat omhoog, de bal gaat sneller van voet naar voet en als Esmee Schrama uitstekend de achterlijn haalt is haar voorzet een prooi voor wellicht de opvolger van El Torros. Het is nog pril maar net onder de vleugels van haar (Mariska van Berkel) vaak ERNSTig toekijkende familie vandaan, gaat de ontwikkeling van EL Buitre gestaag door. Het donsdeken heeft ze net af gedaan maar nu al de meest scorende speelster van WVC vr. 1. Niet het spectaculaire dat El Torros had, maar wel dodelijk voor het doel bij momenten en zo ook nu na de voorzet van Esmee Schrama scoort ze de 2-0. Even later haalt Renee van Veen met een slalom aan de linkerzijde de achterlijn en haar voorzet weet Anna Spruit uitstekend binnen te schieten en zo is de wedstrijd binnen 10 minuten na rust gespeeld, 3-0.

Onze keepster Anne Kammeraat wil ook altijd in het verslag voorkomen, maar een redding zal er normaliter vandaag niet inzitten dus als ze de bal eens krijgt zal ik me zelf maar aan het werk zetten is waarschijnlijk de gedachte, en dat lukt haar…ze speelt voor Sinterklaas, ‘t Goy pakt het cadeautje bijna uit maar na een goede redding van Anne zelf weet de oppas Piet (Bente Wesselman) op de doellijn nog te redden. Verder gebeurd er in het veld niet heel erg veel meer. Meer dan tegenhouden kunnen de dappere meiden van ‘t Goy eigenlijk niet en de meeste van ons lijken met hun hoofd al bij pakjesavond te zitten en zo vergeten we eigenlijk om te proberen aan ons doelsaldo te gaan werken.

Volgende week de laatste wedstrijd van de heen ronde uit bij het stugge Purmerland.

In de Poule: de Kennemers zijn de grootste winnaars van het weekend, zelf werd er met 0-1 gewonnen bij het stugge Floreant, mede koploper Velsen, werd in Hillegom gevloerd, de meiden van Hillegom deden waarschijnlijk allemaal een stapje extra om van hun oud trainer te willen winnen, 2-1 uitslag. Winkel  (virtueel koploper) liep al vroeg in de wedstrijd een 2-0 achterstand op in Limmen maar kon het niet verder corrigeren dan  2-2. KFC deed ook weer eens van zich spreken, een duidelijke 4-0 overwinning op Medemblik was er te noteren tussen de 2 middenmoters. Overbos wist in de dying seconds de 3 punten nog in eigen huis te houden door een achterstand om te draaien in een 3-2 overwinning op Purmerland en sluit zo aan bij de middenmoot.

 

Artikel bron: WVC