WVC vr.1 stunt tegen koploper Sporting 70 in Utrecht

Oude Wetering – Zondag 11 november gingen de dames van WVC 1 op bezoek bij één van de twee koplopers, wederom een promovendus die dus gelijk bovenin mee draait. Sporting 70 een club waar op zaterdag 2 vrouwen teams, die beide op hoog niveau spelen en op zondag zelfs 5 teams, waarbij de meeste daarvan wel recreatief spelen. Alleen vrouwen 1 is in 3 jaar opgeklommen naar de 2e  klasse.

Afijn, Marinka van Scheppingen (net als Sinterklaas ze komt er bijna weer aan en we kijken er naar uit) nog afwezig, ook Esmee Schrama had andere verplichtingen en Mirjam Schats liep helaas op de training een blessure op en kon ook niet mee doen. Gelukkig dat wederom Joyce Huigsloot van de MO19 ons kwam aanvullen en zodoende toch nog 2 wissels.

We wisten niet goed wat te verwachten, maar de eerste helft was het een open wedstrijd, beide teams deden niet voor elkaar onder, we konden goed mee voetballen, en zeker over onze rechterkant met Anna Spruit lagen er mogelijkheden. Maar hoe beide teams ook hun best deden, het lukte ze beide niet om tot open kansen te komen en alles moest dus van verder af op doel worden geschoten, maar daar hadden de keepsters geen probleem mee en zodoende met een 0-0 de rust in.

Ook vorige week tegen WSV 1930, de andere koploper, hadden we een goede eerste helft maar konden we in de 2e helft niet voldoende weerstand bieden als het tempo en de druk van de tegenstander omhoog gaat. We hoopte dat we hier van geleerd hebben en dat we er nu beter tegen bestand zouden zijn en er ditmaal onderuit konden gaan voetballen.

Zoals verwacht vindt ook Sporting 70 de 5e  versnelling en moeten we weer achteruit, in de beginfase kunnen we nog voldoende weerstand bieden en ze wat verder van onze goal houden en zijn het voornamelijk wat losse flodders. Dian Huigsloot heeft alle ledematen nodig om die goede spits van score af te houden, overigens heerlijke duels om te zien. Michelle v/d Meer, Bente Wesselman en Marin van Heiningen gooien zich overal voor waardoor er altijd wel iets de bal blokt die richting doel wilde gaan en anders is er onze rots in de branding op doel er gelukkig nog steeds. Maar de thuisclub is volhardend en drukt ons steeds verder terug, er komen veel scrimmages in onze 16 meter, en een aantal keer dachten we daar gaat ie, maar dan zat er toch een been tussen, of lag Anne Kammeraat in de weg, of werd de bal niet zorgvuldig ingeschoten en verdween deze buiten de palen.

De tijd speelt nu in ons voordeel, de trainer van de thuisclub wil de overwinning gaan forceren en stuurt alle manschappen steeds verder naar voren, het wordt langzaam aan steeds slordiger bij de thuisclub en lukt het ons om op het middenveld de bal weer wat vaker te veroveren en het spel beter te ontregelen. Als Nina Hoogenboom dan de bal op het middenveld verovert en snel vooruit dribbelt met de bal lukt het om met Kelly v/d Tang en Mariska van Berkel een 3 tegen 2 situatie richting het doel van Sporting 70 te krijgen. Via een mooie combinatie weten we dit uit te spelen en kan Nina Hoogenboom alleen richting keepster en weet ze de vertwijfelend uitkomende keepster te passeren met een schot in de hoek en staan we op een 1-0 voorsprong !

En nu volhouden, die laatste minuten duren voor ons gevoel een eeuwigheid, elke bal gaat richting veld 26 tot dat daar het verlossende fluitsignaal is en we de overwinning over de eindstreep kunnen trekken. Gelukkig dat bij voetbal niet altijd de sterkste wint, dit maal wel degene die het meeste rendement uit de kansen haalt. Enig ‘smetje’ op de overwinning dat onze trouwe supporters het helaas niet hebben kunnen zien omdat ze eerder weg moesten, toch wederom bedankt voor jullie support !

Volgende week de volgende zware klus titelfavoriet Winkel komt op bezoek.

In de Poule: De nummers 2 en 3 profiteerde niet optimaal van onze stunt, dit kwam omdat ze tegen elkaar speelde. WSV’1930 en de Kennemers hielden elkaar in evenwicht 1-1. Hillegom profiteerde wel optimaal om weer bij te komen, thuis werd Medemblik met 3-1 verslagen. Ook Winkel sluit weer aan door een 3-2 overwinning werd DWOW op haar eerste nederlaag getrakteerd. De nummers 1 t/m 5 staan binnen 2 punten van elkaar. KFC komt omhoog, nu werd er in de slotminuut een 3-2 overwinning behaald bij Kolping Boys. Alcmaria Victrix behaalde haar eerste overwinning van het seizoen en verlaat de laatste plaats, Bunnik werd met 2-1 verslagen.