WVC vr.1 niet opgewassen tegen titelfavoriet Winkel

Oude Wetering – Zondag 18 november kwam Winkel op bezoek, een ploeg waar WVC  ook vorig seizoen niet van wist te winnen, zou het dit maal wel lukken ? We hebben weer een volle bank, zelfs helemaal vol, aangezien Anne v/d Meer en Marinka van Scheppingen er ook waren om te kijken. Met alleen Esmee Schrama afwezig en Lisanne van de MO19 erbij dus 3 speelsters in trainingspak (en uiteraard dikke jas) klaar om in te vallen.

Als je tegen een tegenstander speelt die op de meeste plaatsen betere voetbalsters heeft lopen, moet je, net als vorige week, het geluk een beetje aan je zijde hebben dat je een tegendoelpunt lang kunt uitstellen en zelf dus veel rendement moet halen uit die paar kansjes die je meestal wel zult krijgen. Helaas was vandaag niet zo’n dag….

Binnen een kwartier keken we tegen een 0-2 achterstand aan, het verdedigen was allemaal net even niet goed genoeg en Winkel speelde dit handig uit en profiteerde dus al snel optimaal. Ook balen was dat de eerste grote kans dus wel voor ons was geweest, maar deze werd te zacht ingeschoten om de keepster van Winkel in de problemen te brengen.

Winkel bleef doorgaan met zoeken naar meer goals, en er kwamen nog wat kansen, maar langzaam aan kregen we meer grip op het aanvalsspel en wisten we zelfs nog een grote kans te creëren, een mooie bal van Mariska van Berkel en Kelly v/d Tang had de aansluitingstreffer op haar schoen, maar het mocht helaas niet zo zijn. Vlak voor rust nog een grote kans, ditmaal voor Nina Hoogenboom, maar de bal stuiterde net niet lekker om vrij voor de keepster lekker te kunnen uithalen en zo gingen we met een 0-2 achterstand de rust in.

In de 2e helft probeerde we om meer druk op de opbouw van Winkel te krijgen, het ging wel iets beter maar als Winkel eenmaal er onderuit had gecombineerd, lag er dus veel ruimte voor hun aanvallers. Gelukkig voor ons miste de aanvallers van Winkel een aantal riante kansen en zo bleef het toch lang nog een “beetje” spannend ondanks de krachtsverhoudingen in het veld. We kregen 1 goede kans om terug in de wedstrijd te komen, maar het schot van Mariska van Berkel was net niet hard en hoog genoeg om over de te ver voor haar doel staande keepster heen te gaan.

Als Winkel dan een kwartier voor tijd de 3e  treffer weet te scoren, is het uiteraard helemaal een gelopen koers. We blijven nog wel proberen om een doelpunt te maken, maar moeten ook oppassen dat we er niet nog een paar om onze oren krijgen, en aangezien beide niet meer gebeurd eindigen we met een terechte 0-3 nederlaag.

Het is nu wel duidelijk dat er een top 5 is die kort op elkaar staat en sterker is dan de rest. De overige ploegen moeten knokken voor een langer verblijf in de 2e  klasse. Nu komen voor ons de wedstrijden tot de winterstop tegen de ploegen die bij ons in de buurt staan en zal het er om gaan, beginnende a.s. zondag bij Alcmaria Victrix.

In de Poule;

WSV’1930 won de eerste periode titel, er werd thuis met 4-0 gewonnen van Kolping Boys. Kolping Boys hield lang stand maar moest op het einde toch flink buigen voor de koploper. Gezien de ervaring zal het lang onrustig zijn geweest in Wormer denken wij. DWOW- Sporting 70 eindigde in 0-2 , ook hier vielen de goals pas in het laatste kwartier (op voetbal nl staat gestaakt ? ) . De Kennemers had een moeilijke middag in Medemblik maar wist toch de punten mee te nemen 0-1. Hillegom had geen problemen in Bunnik, en wees de thuisclub met 0-4 terug. KFC stijgt door op de ranglijst nu werd Alcmaria Victrix met 6-2 verslagen, ondanks dat ze het laatste gedeelte met 10 speelsters moesten doen na een rode kaart.