WVC vr.1 neemt punt mee uit Medemblik

Oude Wetering – Zondag 28 oktober stond de wedstrijd tegen Medemblik op het programma, één van de verdere uitwedstrijden, in de kop van Noord Holland.  Aan het IJsselmeer moesten we proberen om een punt, het liefst drie, mee te nemen. We wisten dat het lastig ging worden, Medemblik staat erom bekend voornamelijk thuis de punten te halen. Gelukkig dat onze keepster Anne Kammeraat er toch weer bij kon zijn, ook Dian Huigsloot was weer aanwezig, alleen Lynn Bouwmeester (en uiteraard nog steeds Marinka van Scheppingen, die haar conditie op peil houdt tussen de olifanten) waren afwezig. Met aanvulling van Lenny v/d Meer van de MO19 zodoende toch weer de 3 (broodnodige zoals later zou blijken) wissels.

De 1e helft begonnen we met de wind tegen, en de thuisclub nam gelijk het heft in handen en we werden onder druk gezet, we hadden moeite om van onze eigen helft af te komen, en al het gevaar speelde lang voor onze goal af. Maar Michelle v/d Meer, Bente Wesselman, Marin van Heiningen en Renee van Veen deden hun taak uitstekend, en bij bijna elke inzet, schot, dribbel, konden we er wel een been tegen krijgen, en zodoende bleef het bij halve kansjes. Na een tijdje vonden we zeker via Esmee Schrama en Isabelle van Hofwegen aan de zijkanten ook een aantal keer de ruimte om er uit te komen en konden we druk van ons doel weg halen.

Maar als we dus zelf ook iets meer aan voetballen toe komen, geven we ook iets meer ruimte weg, en is het 1x Anne Kammeraat die met een geweldige redding de spits van score weet af te houden. Toch krijgen we langzaam aan iets meer grip op de wedstrijd en komen we ook meer op de helft van Medemblik, en als we 1x snel omschakelen bij bal verovering en Mariska van Berkel de bal met een fijne assist bij Kelly v/d Tang krijgt, en die omspeelt de keepster en schiet de bal in het doel en staan we zo op 1-0 voor. Na de voorsprong zijn we toch even niet helemaal scherp want Medemblik krijgt nu een aantal kansen achter elkaar, en Anne Kammeraat weet eerst nog te redden, maar uiteindelijk valt toch eigenlijk veel te snel de gelijkmaker. Vlak voor rust krijgen we nog een meevaller als de bal tegen de hand van een verdedigster van Medemblik in de 16 meter belandt en de scheidsrechter gedecideerd fluit voor een pingel. Kelly v/d Tang achter de bal, die via de handen van de keepster toch nog in het doel verdwijnt en zo gaan we uiteindelijk met een 2-1 voorsprong de rust in.

In de 2e helft komt Anna Spruit voor Mirjam Schats en willen we eigenlijk nu met de wind in de rug kijken of het lukt om Medemblik onder druk te gaan zetten. En proberen veel te gaan schieten op het doel want dat was de thuisclub toch wel een beetje vergeten te doen met het wind voordeel. Afijn plannen genoeg, maar helaas kwam er weinig van terecht, het lukte ons niet om druk op de achterhoede van Medemblik te krijgen, nee wij moesten weer achteruit, en helaas valt al snel de gelijkmaker. Tevens valt eerst Kelly v/d Tang uit en later moet ook nog Bente Wesselman er af, Dian Huigsloot maar in de spits en Lenny v/d Meer komt de verdediging versterken.

Er moet gezegd worden, in tegenstelling tot vorige week, strijd iedereen nu voor elke meter, er volgen heel wat scrimmages rond onze 16 meter, en elke keer als er een speelster van de thuisclub naar de grond gaat schreeuwt men voor een pingen, vrije trap. maar de scheidsrechter was vandaag de beste man van het veld en had overal uitstekend het zicht op, en liet, gelukkig af en toe gewoon lekker de duels gaan, zeker Marin en de spits vechten heerlijke duels uit. En als Medemblik dan de bal op doel krijgt ligt gelukkig voor ons Anne Kammeraat nog vaak genoeg in de weg.

Konden wij aanvallend dan niets brengen ?

Jawel maar het was wel sporadisch, Nina Hoogenboom die met een lange solo tot in de 16 meter kon komen, maar de bal niet op het doel kon afwerken, Mariska van Berkel en Isabelle van Hofwegen 1 tegen 1 rond de 16 meter, Dian Huigsloot een keer goed vrijgespeeld en vrije doortocht, maar afgevlagd werd. En de beste kans kregen we een klein kwartier voor tijd, prima aanval en wederom een mooie assist van Mariska van Berkel, en Dian Huigsloot is eerder bij de bal dan de keepster, en schiet de bal langs de keepster maar de bal komt helaas binnenkant paal weer terug het veld in, zonde….

Vervolgens zet in het laatste kwart Medemblik alles op alles om de overwinning binnen te halen, het kraakt en het piept, Renee van Veen gebruikt alles om die rappe rechtsbuiten het score te verhinderen, Michelle v/d Meer gooit lijf en leden ervoor bij een schietkans binnen de 16 meter, Nina Hoogenboom verrekt bijna haar been om de bal nog weg te tikken voor dat er op doel geschoten kan worden. Marin van Heiningen buffelt alles en iedereen onderste boven, en de speelsters op de grond kijken dan smekend naar de scheidsrechter om te fluiten voor een vrije trap of pingel en zo trekken we dat punt gezamenlijk over de streep. En is de eind conclusie zoals de sympathieke trainer van Medemblik kort en bondig meldde, wij hebben er alles aan gedaan om te winnen, goed gespeeld, en WVC heeft door keihard te werken dit punt behaald waar ik jullie mee moet feliciteren.

We zitten in een zogenaamde Engelse week, geen training deze week, as woensdag spelen we voor de beker thuis tegen Floreant. Floreant vorig seizoen nog in onze 2e klasse, nu in de andere 2e klasse waar ze nog ongeslagen zijn en op de 3e plaats staan, dus het zal weer een pittige wedstrijd worden om de volgende beker ronde te halen, en de zondag er op thuis tegen 1 van de koplopers, WSV 1930 komt op bezoek.

In de Poule:

De Kennemers is koploper af, ze liepen zich vast op DWOW en kwamen niet tot score 0-0. Sporting 70 wist wel te winnen met 0-3 bij Kolping Boys. Ook WSV 1930 wist te winnen, en hoe…Winkel werd met 3-0 verslagen, dat hadden niet veel mensen verwacht. Ook Hillegom deed goede zaken, Alcmaria Victrix werd met 9-0 verslagen, Alcmaria kwam na rust door blessures met te weinig in het veld te staan en Hillegom profiteerde optimaal. De stand bovenin is nu; 1 en 2 Sporting 70 en WSV 1930 5-12. 3 en 4 Hillegom en de Kennemers met 5-11. 5 en 6 zijn DWOW 5-9 en Winkel 5-8. Onderin won KFC, ja ze wisten eindelijk het doel meerdere malen te vinden, het werd 4-1 tegen Bunnik. 7 en 8 zijn Medemblik en wij beide met 5-5. 9 is nu KFC 5-4. Beide Alkmaarse clubs, Kolping Boys en Alcmaria Victrix 5-2 en Bunnik is nog puntloos 5-0 wat opmerkelijk is want het heeft echt een prima ploeg, maar blijkbaar zit het wat tegen.

 

Artikel bron: WVC