WVC vr. 1 neemt een punt mee uit Medemblijk

Oude Wetering – Voor de wedstrijd KFC – WVC was het opnieuw puzzelen om voldoende fitte speelsters in het veld te krijgen. Esmee Schrama en Michelle v/d Meer afwezig, Anne v/d Meer weer opgetrommeld om de geledingen te komen versterken (waarvoor wederom dank) en starten met een aantal meiden die fysiek nog niet helemaal in orde zijn. Nu maar hopen dat ze niet allemaal voor het einde het loodje leggen om toch met 11 te eindigen.

Dat de stand niet altijd eer doet aan de krachtsverhoudingen in de poule kwamen we vandaag al snel achter. Vanaf minuut 1 was de thuisclub de bovenliggende partij, KFC met 2 hotwings die heel veel dreiging hadden en ook nog een uitstekende voorzet in de benen hadden. Een spits en midmid die je niet uit het oog moest verliezen. We werden ver teruggedrongen en het regende cornerballen, die gevaarlijk voor het doel werden geslingerd, maar gelukkig hebben we met Kelly v/d Tang, Dian Huigsloot, Nina Hoogenboom, Renee van Veen ook wat kop kracht in ons team en konden we ons doel schoon houden. Op de bank keken we elkaar na een kwartiertje aan, deze tegenstander stond dus met 2 gespeeld en 0 punten onderaan en nog geen doelpunt gemaakt ? Hoe goed zijn die andere dan, want KFC speelde een heel behoorlijk goed niveau, met flink tempo en goed combinatie spel. Wij moesten alle zeilen bij zetten om het tegen te houden en het lukte ons in de 1e  helft maar 1x om echt voor een beetje gevaar voor het doel van KFC te krijgen. Gelukkig dat we verdedigend de zaakjes goed voor elkaar hadden en dat die paar schiet kansen die er waren voor KFC het doel niet wisten te vinden en we met een brilstand de rust in gingen.

In de rust 1 wissel: Anna Spruit had eigenlijk al meer gedaan dan goed voor haar was, ze moest worden vervangen door Anne v/d Meer. KFC dacht natuurlijk in de 2e helft de Crispy WVC Box even soldaat te gaan maken. Uiteraard liepen er voldoende Crispy Chickens in het veld maar we zorgde er met elkaar wel voor dat het een harde bite werd voor KFC. Het lukte ons om in de 2e helft KFC verder van ons doel af te houden. Marin van Heiningen, Bente Wesselman, Dian Huigsloot en Renee van Veen wonnen heel veel duels en waren de aanvallers nu dus veelvuldig de baas, Anne v/d Meer, Mirjam Schats, Nina Hoogenboom en Isabelle van Hofwegen liepen een marathon op het middenveld om overal een been tussen te krijgen om de combinaties van KFC te ontregelen. Voorin buffelde Lynn Bouwmeester en Kelly v/d Tang dat het een lieve lust was. Als KFC er dan eens door kwam en kon afwerken op doel dan was daar altijd nog onze ultimate Ice Queen Anne Kammeraat tussen de palen.

Zodoende gingen we het laatste kwartier in en stond het nog steeds 0-0. KFC ging steeds meer vooruit om een doelpunt te forceren, ze waren een aantal keer dichtbij, maar net over, net naast, net op tijd een been er tussen kunnen krijgen, voorzet net te hard, zorgde er voor dat we er zonder kleerscheuren vanaf kwamen. Maar ook wij kregen nog 2 goede uitbraken, en als we wat meer overzicht c.q. rust hadden gehad, hadden we gezien dat we een man meer situatie op helft tegenstander hadden, maar helaas werd er te snel zelf geschoten en was de kans weg.

En als dan in de dying seconds van de wedstrijd de spits van KFC haar kans kreeg waar ze de hele wedstrijd al naar op zoek was, alleen voor de keepster houden we ons hart vast, maar een wereld save van Anne Kammeraat zorgde er voor dat we met een punt van het veld af gingen, wat voelde als een overwinning. Iedereen een pluim voor de werklust, we hebben alles gegeven wat we hadden en zijn er voor beloond, KFC zal het gevoel hebben dat ze zich zelf te kort hebben gedaan met het veld en kansen overwicht. Voor ons wel een signaal dat we allemaal nog veel te doen te hebben doordeweeks om in de wedstrijden van dit niveau ook aanvallend meer te kunnen gaan brengen.

Volgende week thuis tegen Kolping Boys gaan we het weer proberen.

In de Poule;

Aangezien de nummers 1 en 3 Hillegom en DWOW elkaar in evenwicht hielden 0-0, profiteerde WSV 1930 door met 2-1 van Bunnik 73 te winnen en neemt zo de koppositie in. Sporting’ 70 klom ook op de ranglijst door knap met 2-5 van het gehavende Alcmaria Victrix te winnen. De Kennemers en Winkel hielden elkaar in evenwicht met een 2-2 in Beverwijk. Ook Kolping Boys en Medemblik deelde met 2-2 de punten.