WVC vr. 1 na tumultueuse slotfase naar gelijkspel

Oude Wetering – Zondag 18 februari kwam Overbos op bezoek bij WVC, een wedstrijd voor revanche, mede omdat we uit met 1-0 hadden verloren. Onder een mooi zonnetje werd er op het eerste veld afgetrapt, helaas was het 1e  veld niet van het zelfde niveau als het weer deze dag. Afijn we moesten het er mee doen.

Vandaag ook weer geen voltallige fitte selectie, Bente Weselman was er wel maar op krukken mee doen mag helaas niet. Nienke Bakker nam wel plaats op de bank maar of het verstandig was om in te vallen ? Esmee Schrama startte wel maar zoals zovelen had een virusje haar wel te pakken, dus kijken hoever ze kwam en maar hopen dat Nina Hoogenboom het wel vol ging houden nadat ze donderdag de training vroegtijdig moest verlaten met pijntjes.

We begonnen de wedstrijd overigens wel aardig, nadat eerst Overbos de aanval had gezocht, volgde een prima aanval van onze zijde en was daar al de eerste doelkans, maar helaas trof deze geen doel. De eerste helft was redelijk gelijk opgaand, Overbos voetbalde iets makkelijker maar kreeg de kansen eigenlijk meer uit bal verovering vanuit onze opbouw. Wij waren directer in ons aanvalsspel en zeker over onze rechterkant kon Esmee Schrama 2x afwerken op doel, maar helaas niet succesvol. Toch kwamen we via de rechterkant op voorsprong, wederom diepte, achterlijn halen en een prima voorzet die El Buitre (Mariska van Berkel) miste maar Kelly v/d Tang gelukkig niet en die schoot de bal binnen en zo stonden we na een half uur op een 1-0 voorsprong. Overbos probeerde hierna de druk wat op te voeren om de gelijkmaker te forceren, maar wij kregen daardoor de kans om de ruimtes te benutten achter de verdediging van Overbos, maar ja elke bal vooruit was bijna gelijk aan een vlagsignaal en zo ging bijna elke mogelijkheid om uit te breken verloren. Vlak voor rust kreeg Overbos de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen nadat wederom de bal vroegtijdig in onze opbouw was onderschept, maar een fraaie redding van Anne Kammeraat zorgde er voor dat we toch met een voorsprong de rust in gingen.

In de 2e helft wisten we dat Overbos de druk zou gaan opvoeren, ze hadden de punten meer dan nodig en in onze poule is er van krachtsverschil tussen de nummer 11 of nummer 1 weinig sprake (zie in de Poule), dus ook al staan ze 10e, voetballend hadden ze meer in de mars dan wij die op dit moment nog 4e  staan. Toch hadden we in het begin van de 2e helft afstand moeten nemen, eerst El Buitre (Mariska van Berkel) alleen richting keepster, maar de bal stuiterde weg, en later zette El Buitre Kelly v/d Tang oog in oog met de keepster maar nu hobbelde de bal aan de verkeerde kant van de paal en hield zo Overbos in de wedstrijd.

Overbos drong ons steeds verder terug en het was soms billen knijpen en bij momenten, mede door het hobbelige veld, hotse knots van onze zijde. Zeker over onze linkerkant hadden we de nodige problemen om de tegenstander af te stoppen, maar gelukkig konden we lang stand houden en anders was daar Anne Kammeraat nog onze reddende engel. We probeerde via de lange bal achter de opgelopen verdediging van Overbos neer te leggen te counteren, maar ook nu liepen we blijkbaar wel heel vaak in de buitenspel val…..

Hectische slotfase

Uiteindelijk was het dan toch raak voor Overbos en was daar de (toch wel terechte) gelijkmaker, nadat eerst een goal nog voor buitenspel was afgekeurd (wat al voor de nodige reuring zorgde). Maar de eerste de beste aanval van ons en Kelly v/d Tang er van door en nu scoorde Kelly wel en zo stonden we met 2-1 voor, het had een (flinke) lucht van buitenspel, maar goed misschien was het wel een beetje boontje komt om zijn loontje en verlies je je geloofwaardigheid op een gegeven moment na al die buitenspellen . Afijn uiteindelijk waren wel de rapen gaar zoals men dat zegt, want Overbos furieus en met nog een 12 minuten op de klok en alle remmen gingen los. Het was overleven voor ons, een goede leerschool voor onze jonge meiden, leren duels spelen, verbetenheid en hardheid zoals Dian Huigsloot en Nina Hoogenboom lieten zien met hun heerlijke slidings. We konden het helaas niet heel erg lang volhouden en binnen 5 minuten had Overbos de stand weer gelijk getrokken. Hier ging een overtreding op Marinka van Scheppingen aan vooraf die werd vastgehouden en zodoende de bal niet kon wegwerken, maar de speelster van Overbos deed dit slim buiten het zicht van de scheidsrechter.

Wie had nu de langste adem ? Wij leken er een beetje doorheen te zitten en waren blij als een speelster van Overbos rand 16 meter helemaal vrij de controle niet kan houden over de aangespeelde bal en Anne Kammeraat kan redden. Een verkeerd geraakte bal die langs de uitgekomen Anne Kammeraat gaat, maar die wordt nog op de doellijn weggewerkt. Aan de andere kant stuurt Renee van Veen Kelly v/d Tang weg alleen richting keepster en weet te scoren, maar waar niemand aan buitenspel dacht omdat ze de laatste verdedigster op snelheid passeerde richting de bal, was er 1 die dat anders zag en dit werd helaas overgenomen. Zodoende eindigt de wedstrijd waarin in het laatste kwartier dus van alles gebeurde in 2-2.

Nu 2 weken rust, iedereen kan dan hopelijk herstellen van de pijntjes en dan trappen we, wederom thuis, af tegen Floreant.

In de Poule: Waar Kennemers als eerste niet verder kwam dan een gelijk spel thuis tegen KFC 1-1 blijken ze achteraf toch goede zaken te hebben gedaan, omdat mede koploper Winkel met 5-2 onderuit gaat bij Medemblik. Ook Velsen profiteerde optimaal, nummer laatst t’ Goy werd op een 0-9 getrakteerd in eigen huis. Floreant en Limmen deelde de punten in Boskoop 1-1. Nummer 11 Purmerland was de andere verrassing van de dag, net wanneer Hillegom de ambitie heeft kenbaar gemaakt om dit seizoen bij de top 3 te willen eindigen verliezen ze met 1-0 in Purmerland. Zo halen alle ploegen van nummer 5 t/m 11 punten en komt alles weer dichterbij elkaar en is er nog geen zinnig woord te zeggen over wie op de nacompetitie plaatsen om degradatie terecht gaat komen, 2x verliezen en je staat in de gevarenzone.