WVC vr. 1 met een kater terug uit Hoofddorp.

Oude Wetering – De uitwedstrijd tegen Overbos stond op de planning, Overbos uit, we kunnen er ondertussen een boek over vol schrijven, met meestal als eind resultaat dat we aan het kortste eind trekken. Zeker de laatste keer verloren we kansloos met 4-0 dus dat zou zeker beter moeten.

Het begin van de wedstrijd was gelukkig ook een stuk beter, beide teams waren aan elkaar gewaagd en probeerde via combinaties tot het doel van de tegenstander te komen. Maar de verdedigers waren de aanvallers voornamelijk de baas en zo werden in de beginfase de keepsters nog niet echt getest. Naarmate de wedstrijd meer richting de rust ging raakte we de grip steeds meer kwijt en moesten we wat kansen weggeven. Maar onze keepster Anne Kammeraat stond paraat en wist alles te keren (soms met wat hulp door slechte afwerking van de spitsen van Overbos) en 1x Nina Hoogenboom met een uitstekende sliding, die erger wist te voorkomen, zo wisten we de 0-0 met de rust te halen.

In het 2e bedrijf in de beginfase weer een gelijkopgaande strijd waar ook nu wij wat dreiging voor het doel van Overbos konden brengen. Toch ook nu kreeg Overbos een paar riante kansen, maar dit kwam eigenlijk meestal door foute van onze verdedigers, ook nu weer was keepster Anne Kammeraat meestal de reddende Engel. Ook nu kantelde de wedstrijd langzaam steeds meer naar Overbos toe, maar er was nog een reden voor, langzaam aan kwam er steeds meer irritatie binnen de lijnen dat we de gehele wedstrijd al de arbitrale beslissingen niet “mee” hebben. Toch kregen we 2x een riante kans om op voorsprong te komen, eerst Mariska van Berkel die niet doortastend genoeg was en zich de kaas van het brood liet eten en later stond Esmee Schrama oog in oog met de keepster van Overbos, maar de bal ging net aan de verkeerde kant van de paal.

Zo lijken we naar een 0-0 eindstand te gaan met nog een minuut of 5 te gaan. We lijken het dan over onszelf ook een beetje af te roepen, aan onze linkerkant moeten we gewoon die bal weg schieten, we doen dit niet , raken hem kwijt , diepe bal op de spits, keepster Anne Kammeraat komt uit en heeft de bal, maar botst met de spits van Overbos en het fluitje klinkt en 3x raden. Penalty. De speelster achter de bal maakt geen fout en zo wint Overbos met 1-0. Zo kunnen we weer een hoofdstuk aan ons boek toevoegen, laat me duidelijk zijn als er een ploeg recht had op winst was dat Overbos, meer kansen en beter veldspel, maar goed als je ze niet scoort ….dat na afloop onze kleedkamer vol met stoom zat, kwam niet van de hete douches….

Volgende week om 14:00 uur thuis tegen Limmen en dan gaan we het opnieuw proberen !

In de Poule: Door de 2-0 winst op Purmerland neemt Hillegom de koppositie over, Winkel wist met 4-3 van Medemblik te winnen en blijft zo nog ongeslagen. Ook Kennemers heeft nog geen verliespunt 1-3 winnen bij KFC is een uitstekend resultaat. Velsen haalde uit er werd met 8-3 gewonnen van ‘t Goy, de 3 treffers van ‘t Goy kwamen pas na de 8-0. Feest in Boskoop, Floreant haalde haar eerste 3 punten, op bezoek in Limmen werd er met 2-1 gewonnen ondanks dat Limmen kansen voldoende kreeg voor een gelijkmaker.

Artikel bron: WVC