WVC vr. 1 maakt uitglijder in Wieringerwerf.

Oude Wetering – Ondanks al de regen van de afgelopen 2 dagen, kregen we vrij laat door dat de wedstrijd toch doorgang kon vinden, dus was het toch nog een soort van bijna haasten om tijdig in Wieringenwerf te komen. Vandaag weer iedereen aanwezig, en zodoende bleef Michelle v/d Meer achter ( op eigen verzoek), want 4x wisselen mag helaas niet.
Tijdens de warming up was het al te merken, een zwaar en ook nog een klein veld, gelukkig dat de overige weersomstandigheden wel mee werkte en was het verder prima weer om te voetballen. Uiteindelijk ging de bal rollen en was het al snel duidelijk waar de kracht van DWOW lag, met 3 snelle voorhoede speelsters hadden onze verdedigers hun handen al snel vol. DWOW wist op deze manier ook al snel een aantal kansen te creƫren, maar gelukkig stond het vizier van de spitsen nog niet op scherp.
Op het moment dat het ons lukte om de druk wat meer op de verdediging van DWOW te leggen, maakte ze fouten en zodoende werd het een open wedstrijd waarbij de thuisclub duidelijk meer kansen wist te krijgen dan wij. Toch kwamen we op voorsprong, bal verovering op helft tegenstander en een mooie steekbal van Nina Hoogenboom op Esmee Schrama en deze was iedereen te snel af en wist de bal in de verre hoek binnen te schieten ! Er waren lekker veel duels maar ook heel veel glij partijen door het natte veld. Dit heeft ons inziens te maken met het soort van voetbalschoenen van tegenwoordig die men gebruikt. Op dit veld heb je van die wat grote schroef noppen nodig die vroeger algemeen waren, maar sinds de invoering van kunstgras zijn deze voor het grootste deel verdwenen en vervangen door meer plastic schoeisel met kleine noppen, die op een nat en sompig veld dus veel minder houvast geven. Ondanks alle uitglijders konden we de voorsprong tot de rust vasthouden.
In de 2e helft bijna het zelfde beeld, een thuisclub die veelvuldig in staat was om hun snelle aanvallers in stelling te brengen en verdedigend moesten we aan de bak. We konden het lang volhouden, mede door het gemis van zuiverheid bij de spitsen van DWOW. Wel balen was dat dan zo’n afstandsschot die niet zo gevaarlijk lijkt dan toch binnen hobbelt en zo staan we na 20 minuten weer op gelijke hoogte. In tegenstelling tot de eerste helft konden we nu voorin geen potten breken en de keepster van DWOW aan het werk te zetten en zo onder de druk vandaan te komen.
Gelukkig dat we achterin wel een aantal keer de buitenspel val goed gebruikte en Rick van Heiningen (waarvoor dank) hier uitstekend voor vlagde om zo de aanvallen af te stoppen. Maar doordat we zelf geen vuist meer konden maken in aanvallende zin werd het steeds meer tegenhouden en kijken of we het punt mee naar huis kunnen nemen. We komen een heel eind, mede doordat DWOW toch wel een paar riante kansen zelf om zeep helpt.
De klok nadert de 45 minuten, maar waar vorig seizoen alles net goed viel, valt alles net niet goed op de cruciale momenten. Een laatste diepe bal op de rappe buitenspeler en wederom een uitglijder, ditmaal wel 1 met cruciale gevolgen, aangezien onze uitglijder , Marinka van Scheppingen, de laatste verdediger is, en zodoende zegt de aanvaller van DWOW dank je wel en een vrije weg naar het doel is het gevolg, en ze weet dit buitenkansje te benutten en zo gaan we met een kater de winterstop in.

In de Poule :
De Kennemers is winterkampioen, gefeliciteerd, de lastige uitwedstrijd in Hillegom werd met 0-1 gewonnen. Winkel volgt op 1 punt, Medemblik werd geen kans gegeven en een 7-0 uitslag was het gevolg. WSV 1930 bleef op 2-2 steken in Alkmaar bij Alcmaria Victrix en raakt zo achterop de top 2, en voor Alcmaria een belangrijk punt. Ook Sporting 70 liep averij op, thuis werd met 0-2 verloren van het op gang gekomen KFC dat langzaam aan aansluiting met de bovenste begint te krijgen. Bunnik liet geen spaan heel van nummer laatst Kolping Boys, het werd maar liefst 10-0 tussen de nummer laatst en tot deze speelronde nummer een na laatste.
Vanaf februari gaan we weer verder met de competitie, onze eerste 4 wedstrijden zijn dan gelijk tegen de top 4. Dus vanaf januari moeten we een goede voorbereiding gaan maken, want er moeten nog flink wat punten gehaald worden om proberen weg te komen bij de laatste 4 plaatsen, het zal een hele toer worden maar we gaan er voor.