WVC vr.1 knokt zich naar eerste overwinning van het seizoen

Oude Wetering – Op de mooie zondag 14 oktober kwam Kolping Boys op bezoek, een oude bekende die we in de 1e  klasse ook al eens waren tegengekomen, maar ook zij moesten het dit seizoen een trapje lager laten zien. Afwezig waren Michelle v/d Meer (werk) en Dian Huigsloot (opname doen voor de nieuwe Maimi Vice schijnt ). Maar met wederom Anne v/d Meer en Joyce Huigsloot uit de MO19 erbij kwamen we ditmaal aan 14 speelsters. De pupil van de week zorgde vooraf al voor de goede sfeer in de kleedkamer dus het moest vandaag dan maar gaan gebeuren.

Het strijdplan waar we deze week aandacht aan hadden besteed, kon helaas snel in de prullenbak. Kolping Boys speelde niet zoals we (de trainer) had verwacht en we moesten schakelen. Wel was het volgens verwachting dat Kolping Boys een voetballende ploeg was dat graag de bal wil hebben, maar deed het toch net even wat anders. De bezoekers waren in de beginfase wel de baas maar toch kregen we via goed doorgaan van Esmee Schrama, al een dot van een kans die Mariska van Berkel helaas niet tot doelpunt kon promoveren.

Verder was het dus voornamelijk het ontregelen van het spel van Kolping Boys en kijken of we in de omschakeling tot mogelijkheden konden komen. Helaas waren het 3 missers achter elkaar die ons te veel werden en Kolping Boys uiteindelijk de goal op een presenteerblaadje werd aangereikt. Zodoende keken we dus na een minuut of 20 tegen een achterstand aan. Of het nu door de voorsprong kwam dat ze dachten dat ze er al waren, of dat wij juist even dat dat stapje extra gingen zetten, we gingen de duels steeds meer winnen en langzaam aan kantelde de wedstrijd in ons voordeel. Als Esmee Schrama dan Kelly v/d Tang wegstuurt en deze de kans optimaal benut staan we weer op gelijke hoogte.

In de fase tot de rust zijn wij dan de betere en gaan we op zoek naar meer en zien we ons kenmerkende aanvalsspel te voorschijn komen. Op slag van rust belonen we ons zelf gelukkig toch nog, na al een paar kansjes te hebben laten liggen. Een mooie combinatie op rechts waarbij uiteindelijk Nina Hoogenboom de bal bij Renée van Veen krijgt, en die moet je geen vrije schietkans recht voor het doel geven, en zo gaan we met een 2-1 de rust in.

Uit de rust komende weten we dat Kolping Boys de druk zal gaan opvoeren, Bente Wesselman moest er af en Kelly v/d Tang verhuisde naar achteren en Lynn Bouwmeester kwam erbij. Binnen de minuut krijgt de snelle linksbuiten van Kolping Boys de mogelijkheid om de score gelijk te trekken, maar gelukkig ligt onze keepster Anne Kammeraat in de weg. We krijgen nu dezelfde wedstrijd te zien als vorige week. Een tegenstander die de druk opvoert, met soms prima combinaties en snelle aanvallers, en onze verdedigers Anne v/d Meer, Kelly v/d Tang, Marin van Heiningen en Renée van Veen die er hun handen vol aan hebben maar van geen opgeven weten, soms tot moedeloosheid van de tegenstander aan toe.

Esmee Schrama (later Anna Spruit), Nina Hoogenboom, Mirjam Schats, Isabelle van Hofwegen (later Joyce Huigsloot) maken wederom vele kilometers om overal het aanvalsspel van Kolping Boys te proberen te ontregelen. Voorin sleurt Lynn Bouwmeester dat het een lieve lust is en loert Mariska van Berkel op dat ene kansje dat toch komen moet. We weten de meeste aanvallen van Kolping Boys goed te pareren, eenmaal zijn we het even kwijt en lijkt de gelijkmaker er te komen, maar weet Renée van Veen miraculeus met een tegenstander in de rug toch nog de bal net voor de lijn te stoppen en weg te krijgen. De tijd lijkt langs de kant niet snel genoeg richting die 90 minuten te kruipen, en uiteraard moet Kolping Boys steeds meer risico nemen en dan komen de counters, 1x was Mariska van Berkel dichtbij maar het lukte niet om de keepster in de korte hoek te verrassen. Een mooie uitbraak waarbij Nina Hoogenboom de voorzet bij de vrij staande Lynn Bouwmeester  krijgt, maar haar kopbal gaat net over de lat, dit had de beslissing kunnen zijn.

Nu gooit Kolping Boys alles naar voren en de scheidsrechter wil blijkbaar optimaal van het mooie weer genieten, want er lijkt geen einde aan de wedstrijd te komen, we moeten nog een paar cornerballen en scrimmages overleven en als dat lukt kunnen we de eerste overwinning van het seizoen gaan vieren (met chips volgens onze pupil vd week)

Volgende week op bezoek bij het sterk acterende de Kennemers, als die de inhaal wedstrijd tegen ons winnen staan ze bovenaan, dus het zal weer een zware strijd worden.

In de Poule;

We hebben een nieuwe koploper , aangezien Sporting 70 met 3-2 van WSV 1930 wist te winnen komen ze op gelijke hoogte met WSV 1930 maar hebben een beter doelsaldo. Hillegom liet een 3-0 voorsprong glippen in Winkel, Winkel kwam sterk terug en het eindigde in 4-4. DWOW stond lang op achterstand thuis tegen Alcmaria Victrix met 1-3 maar in de slotfase wisten ze toch nog de stand gelijk te trekken 3-3. De Kennemers wist met 2-5 in Bunnik te winnen en is nu eigenlijk virtueel koploper met de minste verliespunten. Medemblik versloeg thuis KFC met 2-1. Het lukt KFC blijkbaar maar niet het doel veel te vinden ondanks het goede veldspel.