WVC vr.1 efficiënt in matig duel tegen Floriant 1

Oude Wetering – Na een paar weekjes rust ging voor ons de competitie weer verder, vandaag met de thuiswedstrijd tegen Floreant. Vooraf een flink gepuzzel en als we op vrijdag denken het rond te hebben helaas toch nog een kink in de kabel en op zaterdag dus nog aan de bak om ook bezetting op de bank te hebben, Met Lielina Akerboom van MO19 en Michelle v/d Meer van vrouwen 2 lukte dit toch nog, waarvoor dank !

Floreant begon goed aan de wedstrijd en bestookte ons doel vanaf het begin, misschien had het er mee te maken dat ze vorige week alweer competitie hadden gespeeld en wij nog niet. De linksbuiten kwam oog in oog met onze keepster Anne Kammeraat te staan en wilde haar met een lob verrassen maar Anne had dit gelukkig door en voorkwam zo een achterstand.

Langzaam aan knokte we ons onder de druk van Floreant vandaan, het ging allemaal nog niet vanzelf maar er waren een aantal keer dat er even goede combinaties te zien waren. Uiteindelijk kreeg onze andere MO19 invaller Lynn Bouwmeester aan de zijkant van de 16 meter de bal en liet zien waarom ze de spits van het talenten team van meester Cees (Cees van Scheppingen) is waar hij op kan bouwen. Ze schoot de bal hoog over de keepster in het doel en zo was daar de voorsprong.

In deze fase probeerde we de score verder uit te breiden maar verder dan een paar halve kansen kwamen we niet meer, wel hielden we Floreant verder van ons doel en zo gebeurde er in de 1e helft verder niets meer en gingen we uiteindelijk met de 1-0 de rust in.

In de 2e helft was het Floreant wat de klok sloeg, wij (gedwongen of niet) speelde voornamelijk op onze eigen helft en waren zeker in de beginfase alleen maar van het tegen houden. Anne v/d Meer, Nienke Bakker, Marin van Heiningen en Marinka van Scheppingen speelde verdedigend sterk en de aanvallers van Floreant liepen zich daar continue stuk op. Bij een van onze weinige uitbraken hadden we de voorsprong bijna verdubbeld. De vrije trap van Nina Hoogenboom (doet altijd juist dat gene wat je niet verwacht ) van toch een flinke afstand ging in 1x de bal op doel, iedereen verrast inclusief keepster maar de binnenkant van de paal werkte niet mee en de bal kwam weer uit het doel, zonde. Aan de overkant kreeg ook Floreant een vrije trap iets buiten de 16 meter en deze goed ingeschoten bal was gelukkig een prooi voor onze keepster (Anne Kammeraat).

Floreant ging steeds verder vooruit spelen om de gelijkmaker te forceren en drukte ons dus steeds verder terug, de duels werden steeds grimmiger en de overtredingen aan beide zijde waren er. Door wat weifelend optreden sloeg de sfeer in en naast het veld ook (wat onnodig) om. Gelukkig voor ons is de voorhoede van Floreant niet de meest productiefste van onze poule en waren de meeste pogingen van ver en geen probleem voor Anne Kammeraat. Alleen die knal van de laatste vrouw die was nog even schrikken maar zeilde gelukkig over het doel.

Als we in de eindfase wat secuurder waren geweest hadden we optimaal kunnen profiteren van de ruimtes die Floreant wel moest weggeven om nog op gelijke hoogte te komen, maar we gingen hier niet goed mee om en zo bleef het spannend tot de laatste minuut maar met een keepster die punten voor je pakt, konden er uiteindelijk toch weer 3 in de tas.

Volgende week tegen de Kennemers dan zal het toch wat beter moeten willen we ook daar kans maken op de 3 punten

In de Poule: Koploper Winkel deelde de punten in Hillegom 0-0. De Kennemers won bij het lastige Limmen met 0-1 en profiteerde dus. Velsen heeft de beste papieren met de uit te spelen wedstrijd nog voor de boeg voor zowel de 2e periode als de 1e plaats. Ook nu werd er weer met flinke cijfers gewonnen 6-1 tegen Purmerland. KFC bleef op 1-1 steken tegen ‘t Goy en zo haalde ‘t Goy haar 2e punt van het seizoen, het zij ze gegund, onderin deed Overbos goede zaken door concurrent Medemblik (als die buiten het eigen dorp komen raken ze blijkbaar van slag en winnen ze niets meer ) met 6-1 te verslaan en stijgt zo op de ranglijst

Artikel bron: WVC