WVC vr. 1, een wedstrijd met 2 gezichten tegen Hillegom

Oude Wetering – Zondag 30 september was voor de WVC-vrouwen 1 de aftrap van het nieuwe seizoen, thuis tegen Hillegom. Voordat de wedstrijd nog moest beginnen hadden we al een uitdaging, Anna Spruit ziek, Bente Wesselman (eigenlijk) te geblesseerd om te spelen en dan komen er op de wedstrijd dag nog 2 meldingen bij: Marin van Heiningen te ziek om te spelen, en Michelle v/d Meer komt wel maar het spreekwoordelijke woord ‘vaatdoek” geeft aan ook niet top fit, dus nog op zoek naar aanvulling want 10,5 is te weinig. Gelukkig konden we Anne v/d Meer nog optrommelen die assistent trainer Ernst van Berkel hoogst persoonlijk thuis voor de buis vandaan heeft getrokken, afijn het was vandaag toch te mooi weer om binnen te zitten.

In de 1e helft met de wind schuin mee, is het lekker als je keepster binnen de 2 minuten al een assist op je spits Kelly v/d Tang geeft en deze dan ook nog tot doelpunt weet te promoveren. Dat is nog eens goed beginnen. In de eerste 20 minuten is er verder geen vuiltje aan de lucht, we combineren bij momenten goed en komen lekker veel aan aanvallen toe, helaas lukt het (achteraf gezien) niet om in deze fase de score te vergroten. Maar langzaam aan komt Hillegom wel beter in de wedstrijd en komt wat vaker in onze 16 meter, maar in de 1e helft is er geen sprake van echt veel gevaar en zo gaan we met een terechte voorsprong de rust in.

Helaas blijken de waarschuwingen in de rust tegen doven mans oren, of kunnen we achteraf concluderen dat we er geen antwoord op wisten te vinden. Hillegom zou uit een ander vaatje gaan tappen in de 2e helft en dat kwam uit…Het had natuurlijk wel veel makkelijker geweest als Mariska van Berkel die dot van een kans die ze van de keepster van Hillegom kreeg gelijk na rust tegen de touwen had gejaagd, maar een vreemd effect zorgde er voor dat de bal niet in het doel rolde maar terug kwam rollen het veld in. Als dan bij de tegenaanval , Anne Kammeraat zich verkijkt op een bal van de zijkant, die gedragen door de wind, zo in de verre bovenhoek verdwijnt staan we weer gelijk. Dit is ook wel zo’n psychisch kantelpunt zoals ze dat noemen, de wilskracht en geloof neemt aan de ene kant toe en aan onze kant zie je juist alles teruglopen. We verliezen bijna elk duel, kunnen de bal, mede door de druk van Hillegom niet lang meer in het team houden en lopen er bijna letterlijk achteraan.

Je hoopt deze periode zonder kleerscheuren door te komen en als je na een kwartier denkt van mooi die goal is niet gevallen, en we weer zelf een aantal keer vooruit kunnen, maken we een overtreding op 25 meter van ons eigen doel. Met de wind mee valt deze bal als een granaat achter Anne Kammeraat en staan we met 2-1 achter. Als even later de wissel ook niet helemaal goed uitpakt en we op 3-1 achterstand komen is het eigenlijk al einde verhaal. We proberen het nog wel, maar Hillegom is de dominante partij en is in alles de betere en kan zo de 3-1 naar het einde tillen, zonder dat wij ook nog maar 1x gevaarlijk voor het doel kunnen worden.

Het was vandaag in de 2e helft een harde leerschool, snel de verbeterpunten er uit oppakken zodat we er van leren en de volgende wedstrijd er je voordeel mee doen. Hopelijk is volgende week tegen KFC iedereen weer van de partij !

Anne v/d Meer bedankt voor het mee doen

Harry bedankt voor het fluiten en tot volgende week .

In de poule:

Naast Hillegom wint ook WSV1930 hun 2e wedstrijd nu werd Medemblik in eigen huis verslagen, dat lukken er niet veel. Ook de andere debutant wint haar 2e wedstrijd DWOW was met 1-2 te sterk voor Bunnik. De kennemers deden het uitstekend en wonnen met 0-2 van KFC. Winkel versloeg thuis met het kleinste verschil 1-0 het geroutineerde Sporting 70. Tot slot bleef de Alkmaarse Derby tussen Kolping Boys en Alcmaria Victrix onbeslist 2-2.Bovenkant formulier