WVC vr.1 doet slechte zaken in Alkmaar.

Oude Wetering – Zondag 25 november gingen de dames van WVC op bezoek bij Alcmaria Victrix. Voor het eerst dit seizoen konden we op eigen kracht 14 speelsters op de been brengen, dus dat gaat de goede kant op. De scheidsrechter van vandaag was een oude bekende, die, omdat er geen scheidsrechter te vinden was, op zijn vrije zondag de formule 1 liet voor wat ie was en beide teams de mogelijkheid gaf om toch te kunnen voetballen.

In de 1e  helft was het duidelijk de thuisploeg die meer in de gaten had dat het vandaag een belangrijke 6 punten duel was van aan of afhaken. Ze gingen de duels wat overtuigender in dan wij dat deden waardoor ze een overwicht konden creëren. Zeker als de ballen achter onze verdediging terecht kwamen ontstond er direct gevaar. De wedstrijd was voetbaltechnisch gezien duidelijk van een minder niveau, hier waren duidelijk 2 ploegen bezig die er alles aan moeten doen om handhaving te bewerkstelligen, dus geen vlotte combinaties, maar meer en sneller de lange bal spelend en veel duels.

Zoals gezegd de thuisclub had het overwicht en meer de kansjes en toch was de beste voor ons, alleen Kelly v/d Tang werd bij een vrije doortocht afgevlagd wat toch wel met een haviksoog was bekeken, of had degene deze juist niet ? want anders… maar goed het was niet zo. Als even later bij een voorzet onze keepster in botsing komt met 2 speelsters kan ze de bal niet pakken en valt deze voor de voeten van de thuisclub en weet deze wel raad met dit buitenkansje en is daar de achterstand.

In het spelbeeld veranderd in de 1e  helft verder weinig, we krijgen nog 2 aardige kansen op een doelpunt maar de keepster weet deze te keren, aan de andere kant krijgt de thuisclub de betere kansen om de voorsprong uit te breiden en helaas voor ons gebeurd dit ook en gaan we met een 2-0 achterstand de rust in

We moeten wat dus gaan we in de 2e  helft proberen om wat aanvallender te spelen. Nu is duidelijker het besef er wel dat er wat moet gebeuren, de wedstrijd is in de beginfase meer in evenwicht en naarmate de wedstrijd vordert lukt het ons langzaam aan om meer druk op te bouwen en Alcmaria Victrix achteruit te duwen. Een mooie pass van Michelle v/d Meer zet Kelly v/d Tang alleen voor de keepster maar haar schot wordt gepareerd door de keepster. Renee van Veen over links passeert een aantal maal haar tegenstander gemakkelijk en geeft goede voorzetten, maar er zit vaak net een been tussen voordat deze bij een medespeelster beland. Het blijkt dat we niet voor niets de minst scorende ploeg van de afdeling zijn, want we krijgen die bal er maar niet in.

Uiteindelijk lukt het 10 minuten voor tijd wel, wederom Renee van Veen die haar tegenstander passeert en haar voorzet wordt door Kelly v/d Tang binnen getikt. Kan het nog ? Er is weer hoop en uiteraard willen we alles naar voren gooien wat we hebben. Maar de eerste de beste uitbraak van Alcmaria levert een cornerbal op en deze wordt onhoudbaar bij de 2e  paal binnen gekopt en zo is het game set match en dus einde verhaal op een goed resultaat.

We hebben de eerste helft te weinig gebracht om uiteindelijk recht te hebben op een goed resultaat de komende 2 wedstrijden zijn identiek aan deze, we hopen dat we de lijn van de laatste 20 minuten van deze wedstrijd dan te kunnen doortrekken, as zondag beginnende thuis tegen Bunnik. Rick nog bedankt voor het vlaggen !

In de Poule

Koploper WSV1930 had een lastige middag in Wieringerwerf maar kwam er zonder kleerscheuren vanaf DWOW – WSV’1930 0-1 . Sporting 70 won thuis met 3-1 van Medemblik , dat op zoek moet naar een nieuwe trainer hebben we begrepen. De Kennemers had ook de grootste moeite om thuis van Kolping Boys te winnen maar uiteindelijk lukte het net met 2-1. Ook Winkel had haar handen vol aan Bunnik en kwam nog goed weg op het einde en kon ze de 1-0 over de streep trekken. Hillegom en KFC deelde de punten 1-1 waardoor Hillegom een plekje zakt op de ranglijst.