WVC verliest en Bente Wesselman naar ziekenhuis

Oude Wetering – Je hebt wel eens van die wedstrijden waarin alles mee zit (zoals vorige week) maar ook waar niets lijkt te lukken (zoals vandaag). Het begint eigenlijk van de week al, we kregen het maar niet voor elkaar om 14 speelsters op de been te brengen dus moesten we met 12 speelsters richting Limmen, tevens is 11.00 uur niet de favoriete tijd voor de meeste van onze meiden weten we uit ervaring.

Tel daar dan bij op een gretige tegenstander die vanaf minuut 1 er bovenop zit. Ook nog wat beslissingen in het veld die dan ook meestal net niet jouw kant op vallen (zoals uiteindelijk vooraf gaande aan de enige goal van de wedstrijd). De eerste gele kaart voor Anne v/d Meer (overigens wel terecht maar het was geen bewuste maar gewoon een gevalletje te laat tegen de rappe buitenspeelster) in haar carrière, weet ze gelijk waarvoor ze werkt. Maar we zijn nog niet klaar, Limmen zet vanaf minuut 1 dus hoog druk , jaagt af en wij moeten alle zeilen bijzetten om overeind te blijven, met hulp van onze keepster Anne Kammeraat lukt dit de eerste paar minuten, maar als we zelf een keer in de aanval weten te komen, raken we de bal kwijt, de spits van Limmen er vandoor, keepster voorbij en lijkt zo de 1-0 te gaan scoren, maar de teruggekomen Bente Wesselman weet de bal nog van de lijn te redden, maar wel ten koste van…

Wat precies de oorzaak is ? de knal tegen de doelpaal, het wegglijden of verdraaien van de knie in de actie ? Ze blijft kermend van de pijn liggen en een brancard is nodig, met hulp van behulpzame Limmers wordt ze afgevoerd en gaat uiteindelijk richting ziekenhuis. We hopen dat het voor Bente meevalt, een eerste diagnose kon niet worden gedaan i.v.m. te dikke knie, dus nog even een paar dagen afwachten. Zo zijn we dus ook al door onze wissels heen. Het spelbeeld blijft na voortgang het zelfde een Limmen dat aandringt met spitsen die ons handen vol werk kosten om ze af te stoppen. Gelukkig is keepster Anne Kammeraat voor geen kleintje vervaard en weet alles met soms formidabele reddingen tegen te houden en als de lat ons ook nog eens helpt (tot wanhoop van de thuisclub) houden we het gelijk. Langzaam aan lukte het ons ook om zelf ook aanvallend wat spelden prikken uit te delen en een schot van Anna Spruit is ons beste wapenfeit, maar de keepster van Limmen laat zich niet verrassen. En zo gaan we met een 0-0 de rust in.
In de 2e helft blijft de thuisclub de bovenliggende partij doordat ze gewoon de duels overtuigender aangaan dan wij, toch weten we de aanvallen nu meer en deels beter af te stoppen, als ze er nu al eens doorheen komen staat Anne Kammeraat wederom paraat en zo lijken we lang een punt mee terug te kunnen nemen uit Limmen. Als dan Kelly v/d Tang de kans krijgt alleen voor de keepster…..het zou zeker niet terecht zijn geweest maar wie zou er om malen ? maar de keepster redt en als in de rebound ook El Buitre (Mariska van berkel) hem er niet in krijgt weten we dat scoren er vandaag niet in zit. Limmen blijft op zoek naar de treffer en als bij een afstandsschot de lat ons wederom goedgezind is, zijn we in de rebound niet alert genoeg en weet uiteindelijk de spits van Limmen de bal langs Anne Kammeraat te krijgen en verliezen we de wedstrijd met 1-0.

De wedstrijd verliezen was uiteindelijk wel terecht en kunnen we mee leven, We hopen dat we Bente Wesselman niet lang hoeven te missen, dat zal de rest van het seizoen anders een zwaarder verlies zijn voor ons team. Volgende week thuis tegen Overbos wederom een pittige klus die ons te wachten staat.

In de Poule; Winkel, Kennemers en Velsen blijven alle 3 winnen, Winkel versloeg in eigen huis Purmerland met 3-1. De Kennemers haalde dezelfde cijfers alleen in een uitwedstrijd, ze waren op bezoek bij Overbos, erg knap gedaan. Velsen had het vizier op scherp staan en gaf Medemblik een pak slaag door ze met 8-0 huiswaarts te sturen. KFC haalde 3 belangrijke punten en herstelde zich van de grote nederlaag van vorige week ,Floreant werd toch wel verrassend met 2-0 verslagen.

Artikel bron: WVC