WVC toetje smelt in het warme Zand voor dat ze er van kunnen genieten

Oude Wetering – Het “toetje” in de vorm van de nacompetitie voor promotie, na woensdag nu alweer aan de bak. Voor sommige zelfs een druk weekend met op zaterdag een toernooitje en vandaag dus alweer, een ander moest 2 dagen wat pupillen op kamp in toom houden en had haar bed ook niet heel veel gezien. Maar goed er stonden wederom 14 vrouwen op het wedstrijd formulier dus we konden er tegen aan.

Een officiële scheidsrechter, een tegenstander die overloopt van ambitie om de 1e  klasse te gaan halen. Het zou in meerdere soorten een heet middagje worden. De normaliter geroemde Brabantse gastvrijheid liet het ook vandaag wat af weten, we hadden vooraf om een tijdswijziging gevraagd, maar er was geen plek werd er gezegd. Toen we aankwamen waren er wel erg veel velden leeg dus wat was het probleem om de tijd aan te passen ?

Veld 1 lag er als grasveld zeer uitnodigend bij om bespeeld te worden, een mooie gladde mat, zeker met dit warme weer zou dit toch wat schelen, maar helaas ook hier niet de gastvrijheid voor de bezoekers die van ver kwamen, nee op naar het warme kunstgrasveld…

Het was al snel duidelijk ‘t Zand vrouwen 2, was geen team dat als los zand aan elkaar hing, integendeel, zeker op het midden en voorin een aantal zeer vaardige speelsters en keepster Anne Kammeraat moest al heel snel al haar kunsten vertonen en deed met verve, ze hield ons in de beginfase op de been. Toch gaven ‘t Zand achterin ook wat ruimtes weg en de steekballen van Nina Hoogenboom en Anna Spruit zorgde ervoor dat we zelf ook dreiging voor de goal van ‘t Zand hadden met zelfs 1 riante kans om op voorsprong te komen.

Toch kwam de thuisclub uiteindelijk wel verdiend op voorsprong, alleen de manier waar op was wat wrang voor onze keepster, de spits had door dat ze wat te lang treuzelde om een bal weg te schieten en zette druk en wist de bal te blokken waardoor deze in het doel verdween. Maar gelijk er op deden ook wij een flinke duit in het zakje, Kelly v/d Tang probeerde een imitatie van de zweef kopbal van Robin van Persie tegen Spanje, alleen deze kwam helaas niet helemaal uit de verf zullen we maar zeggen. Even later sloeg een verdedigster van ‘t Zand de bal met haar hand weg rand 16 meter voor de doorkomende Kelly v/d Tang, iedereen zag het behalve…….degene die het moet zien en op zijn fluit moet blazen.

Cruciaal momenten 1e helft.

Achteraf kan je zeggen wat is nu belangrijk en beslist de wedstrijd, dit was een fase in de 1e  en begin 2e helft. We beginnen met na de drinkpauze 1e helft. Op randje (of toch er net over ?)  buitenspel gaat de aanvaller van ‘t Zand er vandoor, uiteindelijk komt de bal binnen de 16 meter en het moet gezegd worden, de bal wordt zeer fraai binnen geschoten en laat Anne Kammeraat kansloos. Even later een mooie aanval en Mariska van Berkel op weg naar de goal, haar schuiver gaat helaas aan de verkeerde kant van de paal. De volgende aanval van ‘t Zand, we verdedigen niet echt scherp en nummer 3 ligt binnen. Hierna krijgen wij nog 2 riante kansen door slordig uitverdedigen van ‘t Zand, maar de afwerking blijft in het zand hangen zullen we maar zeggen. Aan de andere kant was de lat ons ook nog een keer goed gezind en zo een 3-0 ruststand.

Cruciaal momenten 2e  helft.

In de 2e helft beginnen we best goed, laat duidelijk zijn de thuisclub is in veel facetten:  handeling snelheid, vaardigheid, combinatie voetbal, omschakeling veruit de betere en heeft ook veelvuldig de bal, maar ook wij krijgen kansen, Kelly v/d Tang weet met haar kopbal de lat te raken en even later een mooi uitgespeelde aanval en Mariska van Berkel alleen op de keepster af, ze probeert haar te passeren, maar de keepster duikt knap de bal van haar voet af, zonde dit waren de momenten om terug in de wedstrijd te komen.

Als even later die aalgladde rechtsbuiten Renée van Veen te slim af is en nummer 4 binnen schiet is het dus echt over. De trainer van ‘t Zand eist van zijn team dat ze door blijven gaan en we moeten wel zorgen dat het nu geen afstraffing gaat worden. Anne Kammeraat houdt tegen wat ze kan, maar ook nu aan de andere kant komen er ook weer wat kansjes voor ons, maar het scoren lijkt er vandaag gewoon niet in te zitten.

Uiteindelijk lukt het ons toch om de eer te redden, Nina Hoogenboom met een uitstekende rush die iedereen te snel af is en Mariska van Berkel een niet te missen kans geeft, wat ze ook niet doet en zo 4-1. Bij ons is ondertussen de beker leeg, de geest uit de fles of wat dan ook en zodoende kan ‘t Zand de score nog verhogen naar 5-1, waarbij Marin van Heiningen haar hoofd introk op de doellijn anders hadden we deze achter het doel moeten gaan zoeken. Als de scheidsrechter dan uiteindelijk affluit weten we dat ons avontuur alweer is afgelopen en de scheidsrechter geen date heeft verdiend met onze Dian Huigsloot, want zo’n bijziend iemand die geen enkele handsbal ziet en als je er dan wat van zegt nog een vrije trap binnen je eigen 16 meter tegen krijgt waar de bal niet in de buurt is, ja daar maakt ie geen vriendinnen mee….

We hebben terecht verloren maar de uitslag had gezien de vele kansen aan beide zijde ook een korfbaluitslag kunnen zijn, ‘t Zand succes verder in de nacompetitie. Wij gaan ons opmaken voor het nieuwe seizoen, nog een paar keer trainen en een oefen potje tegen ARC en dan zit het er alweer op.

In de nacompetitie.

Winkel ging hard onderuit tegen Bavel 2, het werd 1-7. Blijkbaar is de andere 2e  klasse een stuk sterker in de top dan onze klasse, of ligt het er aan dat 2e  teams wat meer mogelijkheden hebben op het moment dat….? Limmen verraste wel door in Alkmaar Kolping Boys met 1-5 te verslaan, zeer goed, Kolping Boys is hierdoor dus gedegradeerd naar de 2e  klasse. De Zweef zag Antibarbari niet komen, blijkbaar is de trajectkaart van de Rotterdamse studenten niet geldig tot aan Nijverdal aan toe.

In de nacompetitie om degradatie heeft Purmerland zich teruggetrokken dus als er een team komt spelen ze volgend seizoen 3e  klasse. Overbos won de 1e  wedstrijd wel met 3-2 van     St. Dindua/West Frisia en gaat naar de volgend ronde voor behoud 2e  klasse.

Artikel bron: WVC