WVC speelt zomeravond voetbal in ‘t Goy

Oude Wetering – De laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen een van de ploegen met de mooiere sportparken gelegen tussen de fruit gaarden en met een lekker zonnetje en temperatuur geeft dit al een beetje vakantie gevoel. Deze nieuwe competitie opzet heeft dus ook zo zijn voordelen, het is wel wennen met voetballen op 1e  pinksterdag. Tevens was het wederom puzzelen tot zaterdagavond laat om tot 12,5 speelsters te komen, afijn we hadden er genoeg en konden spelen.

Tot teleurstelling van Marin van Heiningen was dit dus niet ‘t Gooi, maar ‘t Goy, dus de enige BN’ers waren de trainers langs de lijn. ‘t Goy met 0 punten onderaan dus reeds gedegradeerd. Wil je zulke wedstrijden leuk houden, moet je een hoog tempo spelen en het liefst snel scoren dan heb je een makkelijke middag. We begonnen ook best voortvarend en drukte ‘t Goy gelijk terug op eigen helft, al snel kreeg Renée van Veen de mogelijkheid tot scoren maar de keepster stond in de weg. We probeerde door te drukken maar aangezien we het hele seizoen gewend waren om vanuit de verdedigende stellingen te spelen en dan voorwaarts te komen, hadden we moeite met het spel maken en tot veel kansen te komen. Tel daarbij op dat ‘t Goy het spel vertraagde waar ze konden, en aangezien de keepster best wel wat had mee te torsen duurde het telkens minuten voordat een achterbal weer werd gehaald en genomen. Dit hielp ook niet mee voor het ritme.

Toch kregen we in de 1e helft nog best een paar aardige kansen om de score te openen, maar het was allemaal net niet, binnen de 16 meter een drietal vrije kansen, maar i.p.v. door te lopen veel te gehaast schieten of de bal nogmaals afspelen en zodoende gingen we met een   0-0 de rust in waarbij onze keepster Kelly v/d Tang 1 keer achterover viel in haar eigen doel, waarschijnlijk van de schrik van het enige schot op doel van ‘t Goy in de 1e helft dat net over de lat ging.

Het gaat altijd anders dan verwacht

Met veel goede bedoelingen begonnen we aan de 2e helft. Gelukkig dat 1 goede bedoeling gelijk werd uitgevoerd. Een mooie aanval over rechts, voorzet Anna Spuit en Nina Hoogenboom wist de bal net hard genoeg binnen te schieten zodat de keepster er net niet bij kon en zo stonden we 1-0 voor, opluchting alom. Gelijk doorzetten en nummer 2 proberen te scoren, zelfs onze verdedigers Marin van Heiningen, Marinka van Scheppingen en Anne v/d Meer verschenen in deze fase voorin, er kwamen wat mogelijkheden maar we kregen die 2e verlossende goal niet voor elkaar.

En dan zie je het er langzaam insluipen, langs de kant proberen we de boel scherp te houden, maar het wordt langzaam aan steeds minder en minder, elke aanval vooruit letten we niet op en staan we zo vaak buitenspel dat alles in de kiem wordt gesmoord. ‘t Goy tankt met de minuut meer vertrouwen en als de beste speelster van ‘t Goy, de laatste vrouw, steeds meer de ruimte krijgt om in te schuiven en de bal vooruit te geven moeten we ook achterin aan het werk.

We krijgen eerst nog een waarschuwing als de linksbuiten van ‘t Goy alle ruimte krijgt om binnen de 16 meter vrij aan te leggen en dit simpel in de handen van Kelly v/d Tang doet. Helaas krijgen we het niet meer voor elkaar om de bal voorin te houden, en moeten we steeds verder achteruit, als je een neutrale toeschouwer, met nog een kwartier op de klok, vraagt wie van de 2 clubs er met 0 punten onderaan staat zal het antwoord zijn die rood blauwe, want       ‘t Goy domineert en we moeten er achteraan.

Gelukkig voor ons is ‘t Goy niet echt daadkrachtig voor het doel, want net als wij in de           1e helft schieten ze veel te snel op doel bij een vrije kans i.p.v. gewoon door te lopen richting keepster. Maar laten we duidelijk zijn als we gewoon in de tegenstoot de ruimtes en man meer situaties fatsoenlijk hadden uitgespeeld i.p.v. de bal blind vaak in de voeten van de tegenstander te spelen hadden de laatste minuten niet meer zo spannend geweest.

Nu was het nog bibberen, een cornerbal die door iedereen wordt gemist en zo voor het doel langs rolt net voorbij de 2e  paal. In de laatste minuut redt Kelly v/d Tang ons, met een uitstekende redding haalt ze de bal uit de bovenhoek, en als ze dan ook nog de cornerbal goed verwerkt fluit de scheidsrechter voor ons op een uitstekend moment af, want als we nog 5 minuten langer hadden gespeeld had het er toch echt naar uitgezien dat ‘t Goy er een gelijkspel had uitgehaald.

Volgende week de laatste wedstrijd tegen Purmerland, dan hopen dat er weer wat speelster terug zijn en we een betere prestatie kunnen neerzetten. Lynn Bouwmeester en Fleur Leunen wederom heel erg bedankt voor het mee doen . Jolien  (Man of the Match volgens Max) ook bedankt om aanwezig te zijn in geval van dat er een wissel nodig was.

In de Poule:
We feliciteren Velsen met het behaalde kampioenschap ! Ze wisten met 4-1 te winnen van Hillegom en zagen concurrent Winkel thuis op 2-2 blijven steken tegen het stugge Limmen. Medemblik en KFC deelde ook met 2-2 de punten en speelde zich veilig. Overbos won met 1-3 bij Purmerland en dacht goede zaken te hebben gedaan om evt nog nacompetitie degradatie te ontlopen, maar rekende er niet op dat Floreant toch een beetje onverwacht 3 punten pakte in Beverwijk door de Kennemers met 4-2 te verslaan.

Ontknoping 3e periode:
Limmen en Medemblik staan daarin gelijk, en volgende week spelen ze tegen elkaar, de winnaar pakt de 3e periode, maar bij een gelijkspel kan Floreant er meer vandoor gaan , die staan op 1 punt en speelt tegen ‘t Goy om 2 dingen, ontlopen van de nacompetitie degradatie en eventueel het halen van nacompetitie voor promotie. Hoe gek wil je hebben ? Wint Floreant van ‘t Goy dan is ongeacht het resultaat van Overbos zelf, Overbos veroordeeld tot nacompetitie degradatie (best wel verrassend deze uitkomst gezien ze eind vorig seizoen bijna promoveerde naar de 1e klasse via de nacompetitie)

Artikel bron: WVC