WVC ondanks al het gedoe toch naar de nacompetitie toe

Oude Wetering – Het was uiteindelijk dan toch gelukt om de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Purmerland af te werken. Gedoe, gedoe en gedoe, eerst stonden we zondag voor niets te wachten, dan wordt het dinsdag, maar toen alles eigenlijk was geregeld, werd het toch weer woensdag, achteraf gezien maar goed want op dinsdag waren we waarschijnlijk van het veld gespoeld en had de wedstrijd het einde zeker niet gehaald.

Vooraf leek er bij de bezoekers desinteresse maar op het moment dat de bal ging rollen was daar niets meer van te zien. Integendeel Purmerland nam zeker op het middenveld het heft in handen en we hadden onze handenvol aan die 2 centrale middenvelders. Ze lieten bij vlagen goede combinaties zien, dat je je soms afvroeg waarom staan ze zo laag ? Zoals heel dit seizoen ligt onze kracht in het verdedigen en zo ook nu, ondanks dat het veldoverwicht bij de bezoekers lag had keepster Anne Kammeraat niet veel te doen, 1 keer was het schrikken voor een schot dat voorlangs ging, maar dat was het dan ook.

Toch waren we aan de bal zeker in de beginfase wel ondermaats, net zoals tegen ’t Goy, te laag tempo te weinig beweging zonder bal en de bal werd te vaak zomaar ingeleverd bij de andere partij. Zodoende was ons balbezit percentage zeker niet meer dan 35% maar afijn je wordt niet afgerekend op balbezit maar op doelpunten. Naarmate de rust naderde kwamen we wat meer in de buurt van het doel van Purmerland, en opeens was daar de reuze kans voor Kelly v/d Tang, maar ondanks dat de keepster de verkeerde hoek in ging redde ze toch nog met haar benen.

En zo denk je met een 0-0 de rust in te gaan, tot Nina Hoogenboom de bal net buiten de 16 meter krijgt en uithaalt op doel, onderweg even aangeraakt en de bal verdwijnt achter de keepster en zo hebben we toch onze voorsprong! Het wordt zelfs nog beter Kelly v/d Tang reageert attent op een bal die tussen de 2 verdedigers valt en daar is zelfs de 2-0. Zo gingen we toch nog met een goed gevoel de rust in.

De 2e helft hadden we achteraf ook wel schriftelijk af kunnen doen. Purmerland probeerde het nog wel, maar nu hadden wij veel meer de controle over de wedstrijd, waarbij ook wij geen echte kansen kregen. De beste kans was uiteindelijk voor Isabelle van Hofwegen maar deze verdween aan de verkeerde kant van de paal. En na het laatste fluitsignaal weten we dat onze volgende roadtrip is naar Tilburg a.s. zondag waar we het gaan opnemen tegen het 2e team van de naar de topklasse gepromoveerde  ’t Zand.

In de Poule:

Nu is alles dus bekend en zijn we uiteindelijk toch nog op de 3e plaats geëindigd !
Velsen kampioen en promoveert naar de 1e klasse .
’t Goy gedegradeerd naar de 3e klasse .
Overbos en Purmerland moeten via de nacompetitie proberen om in de 2e klasse te blijven, 1 zal er op zeker sneuvelen aangezien er maar 1 van de 8 ploegen overblijft.

De nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse is als volgt, de 8 ploegen vechten om 1 plaats in de 1e klasse. Je speelt ook geen 2 wedstrijden meer maar 1 wedstrijd en de winnaar gaat door naar de volgende ronde. 1 ding weten wij zeker mochten wij alle drie de rondes vol maken spelen we niet 1 keer thuis !

Kolping Boys (Alkmaar) – Limmen
De Zweef ( Nijverdal) – Antibarbari ( Rotterdam)
Winkel – Bavel 2
’t Zand 2 ( Tilburg) – WVC

Verder voor aankomend seizoen:

RKDEO ( Nootdorp) en Alcmaria Victrix (Alkmaar) zijn gedegradeerd uit de 1e klasse naar de 2e klasse.

Warmunda ( Warmond) Sporting 70 ( Utrecht) en DWOW (Wieringenwerf) zijn kampioen geworden van de 3e klassen en promoveren naar de 2e klasse.

 

Artikel bron: WVC