WVC kan niet stunten tegen sterker Velsen

Oude Wetering – Op deze mooie dag kwam tot op dat moment virtueel koploper Velsen op bezoek. Velsen liet vanaf minuut 1 zien waarvoor ze kwamen en dat was niets minder dan 3 punten. Waarom Velsen bijna elke week minimaal 5x scoort en veruit het hoogste doelpunten voor heeft werd al vanaf minuut 1 duidelijk. Zijn de spitsen van Velsen al een plaag voor elke verdediging met hun snelheid maar dan heeft er 1 oude bekende in de spits nog zoveel extra kwaliteiten dat ze in haar eentje al 3, 4 speelsters aan zich bindt om te worden afgestopt. Dus dan staat er altijd ergens anders wel 1 vrij dus dan voetbalt dit een stuk makkelijker.

De eerste waarschuwingen bij ons doel hadden we blijkbaar genegeerd, want binnen de 5 minuten kwam de super spits van Velsen dus 1 tegen 1 te staan in onze verdediging en was er al geen houden aan, zelfs niet voor onze keepster Anne Kammeraat. Zo keken we al vroeg tegen een achterstand aan. Even leken we te worden overlopen maar met kunst en (soms knap) keepsters werk bleven we toch overeind en werd een dreigende afstraffing voorkomen.

Als de storm van Velsen wat afneemt komen ook wij aan aanvallen toe, en El Buitre (Mariska van Berkel) krijgt een dot van een kans op de gelijkmaker, helaas heeft ze niet door dat de keepster van Velsen totaal verkeerd uitkomt en besluit ze te schieten van afstand i.p.v. gewoon door de lopen, jammer. We krijgen helaas nog meer tegenslag, centrale verdedigster Nienke Bakker moet er geblesseerd af, invalster Marin van Heiningen bleek gelukkig een uitstekende vervangster voor haar.

Velsen bleef gevaarlijk door die snelheid van ze, maar Anne Kammeraat had het naar haar zin, en pakte alles wat in haar buurt kwam. We kregen nog een grote kans. Als Renée van Veen de keepster van Velsen wederom te ver voor haar doel ziet staan, haar bal over de keepster lijkt er in te gaan, maar schijn bedriegt helaas, en de bal gaat aan de verkeerde kant van de lat. Zo gingen we met een 0-1 de rust in.

In de rust kijken wie er wel en niet door konden, we hadden een aantal blessure gevallen, maar met alleen Kelly v/d Tang in de wissel besloten we te wachten met wisselen, je weet maar nooit. Ook in de 2e helft  is Velsen de bovenliggende partij, makkelijker voetballend en wij meer van het tegen houden en kijken of we in de omschakeling gevaarlijk konden worden. Uiteindelijke wisselde we Renée van Veen (hamstring klachten) voor Kelly v/d Tang na een kwartier spelen. Velsen blijft aandringen en zoekende naar de 2e  goal, maar zo lang deze niet valt…. 1x zijn we er bijna doorheen, Anna Spruit maakt stappen vooruit, ze ziet de vrije ruimtes waar de bal naar toe moet, alleen nu nog het gevoel van de juiste snelheid mee geven zo dat hij precies in de loop van de aanvallers komt.

Nina Hoogenboo en Esmee Schrama maken kilometers om druk op de middenvelders te houden, Isabelle van Hofwegen ook met 1 wonderschone bal op onze gevaarlijkste aanvaller Mariska van Berkel, wat uiteindelijk een handsbal in de 16 meter van Velsen oplevert, maar de scheidsrechter ziet er geen opzet in dus laat doorspelen. Dan moet ook onze 2e  centrale verdediger, Dian Huigsloot, die achterin heel wat heeft staan tegenhouden, er ook geblesseerd af en moeten we nog een minuut of 20 met 10 man verder. Maar zoals we in de diverse Europese wedstrijden van afgelopen week al hebben gezien, alles is mogelijk en voetbal blijft onvoorspelbaar.

Zo ook nu, Anne v/d Meer, Kelly v/d Tang, Marin van Heiningen en Marinka van Scheppingen, winnen nu achterin bijna alles en het scheelt dat hun super spits ondertussen vanaf de bank toe kijkt. Nina Hoogenboom, Esmee Schrama en Isabelle van Hofwegen vinden ergens nog een paar extra longen om het onder tal op het middenveld toch te kunnen belopen en zelfs aanvallend nog mee te doen. Voorin maken Mariska van Berkel en Anna Spruit het de verdedigers lastig en veroveren een aantal de keer de bal, met iets meer voetbal gogme (mag je dat verwachten van deze tieners ?) hadden ze er ook nog een open kans uit kunnen halen. Uiteraard waren er ook momenten dat Velsen de extra ruimte goed benut maar wederom uitstekende reddingen van Anne Kammeraat houd ons in de wedstrijd en zorgt er voor dat het tot de laatste minuut spannend blijft, maar helaas verder dan spannend houden tot het einde komen we niet.

Iedereen heeft gestreden voor wat we waard waren, Velsen was de betere en won uit eindelijk terecht. Volgende week tegen Hillegom uit, hopelijk vallen de blessure gevallen mee, want de groep is klein, en kunnen we ook volgende week weer een representatief team op de been brengen.

In de Poule: Winkel won de topper bij de Kennemers met 2-1, en zodoende gaat het kampioenschap nu tussen Velsen en Winkel. Hillegom liep averij op bij Limmen er werd met 4-1 verloren, wederom doet Limmen dus goede zaken en sluipt naar de middenmoot. KFC verloor met 5-2 bij Overbos, dat na een paar zware nederlagen nu de draad toch weer op tijd lijkt op te pakken om bij de onderste plekken weg te komen. Maar het blijft spannend om de 2e  degradatie plek voor nacompetitie, Medemblik wist bij Floreant te winnen met 1-3 en gooit zo de strijd hierom weer helemaal open, vanaf plek 5 t/m plek 10 kan iedereen hiervoor nog in aanmerking komen. ‘t Goy tegen Purmerland eindigde zoals het begon met 0-0. Hierdoor is ‘t Goy weer van de min af en Purmerland ziet de afstand tot de veilige 9e  plaats oplopen tot 6 punten.

Artikel bron: WVC