WVC kan er geen chocola van maken tegen KFC

Oude Wetering – Vandaag het begin van de reeks tegen de ploegen die wat hoger op de ranglijst staan. Kijken of we ons nu ook staande kunnen houden. We moeten het de rest van het seizoen al doen zonder de ervaring en onze regisseur achterin; Bente Wesselman. Vandaag moesten we het ook nog eens doen zonder de ervaring van onze aanvoerder Kelly v/d Tang en was onze MO19 spits Lynn Bouwmeester wederom van de partij om weer wat ‘ervarings’ minuten op te doen.

KFC begon furieus aan de wedstrijd en we wisten gelijk wat ons vandaag te wachten stond. We kregen geen meter ruimte en over het gehele veld werden we opgejaagd. We kwamen niet lekker in de wedstrijd, voor dat we het wisten waren we de bal meestal alweer kwijt en in de duels moesten we vaak ons meerdere erkennen in de thuisclub, zodoende werd het heel veel tegenhouden in de eerste fase van de wedstrijd. Ook kwamen er wat kansen voor KFC en ondanks dat Anne Kammeraat de meeste wist te stoppen, was 1 bal ook haar te machtig en keken we dus tegen een achterstand aan 1-0. Gelukkig kregen we een drinkpauze en konden we wat omzettingen maken.

Na de drinkpauze was de wedstrijd meer in evenwicht qua veldspel, alleen qua kansen verhouding niet, die waren er alleen maar voor KFC en de paar wapen feiten die wij hadden zorgde voor weinig gevaar voor de goal, er was 1 bal tussen de palen van Marinka van Scheppingen, maar daar had de keepster geen problemen mee en zo gingen we met de kleinst mogelijke achterstand de rust in en mochten daar eigenlijk nog niet ontevreden over zijn.

Uiteraard probeerde we in de 2e helft van alles om de achterstand goed te maken, maar KFC was stug, sterk in de duels. Bij ons was het allemaal net niet, ondanks dat het soms lukte om ze terug te drukken in hun verdediging konden we maar geen open kansen of schiet kansen creëren. We konden meer genieten van het heerlijke weer langs de kant dan van de wedstrijd, je hebt wel eens van die dagen….De 2e  goal van KFC was eigenlijk illustratief voor onze wedstrijd vandaag: We stuurde Nina Hoogenboom als extra aanvaller naar voren om nog wat te forceren, we hebben de bal geheel vrij op het middenveld maar in plaats van de bal naar de spitsen in te spelen, spelen we hem zo in de voeten van een middenvelder van KFC, en ja Nina Hoogenboom hadden we net naar voren gestuurd dus de rest van het middenveld lag open. KFC profiteerde hier optimaal van en uiteindelijk wist hun spits de bal in de verre hoek buiten het bereik van Anne Kammeraat te plaatsen en wedstrijd gespeeld. KFC kreeg hierna nog kans op meer maar dit bleef ons bespaard.

Jammer maar vandaag was KFC niet zo finger lickin good voor ons. Volgende week thuis tegen Velsen, kijken of we wat zand in die geoliede doelpunten machine kunnen gaan gooien, maar dan zal het een stuk beter dan vandaag moeten gaan.

In de Poule: Koploper de Kennemers won met 0-3 bij Medemblik , een prima uitslag. Velsen scoorde er weer flink op los nu was het 5x raak, na een 1-1 ruststand tegen Floreant, 5-1. Winkel kwam niet in actie, tegenstander ‘t Goy kon geen team op de been brengen ! Jammer voor winkel want het was heerlijk voetbal weer en we hopen dat het voor ‘t Goy eenmalig was want ze houden het al lang vol en dat zonder nog 1 overwinning dit seizoen. Hillegom stijg op de ranglijst, normaliter scoren ze niet zoveel maar nu wisten ze Overbos met een 6-0 nederlaag huiswaarts te sturen, zeer goed. Limmen nam 3 heel belangrijke punten mee uit Purmerland met een 0-3 overwinning. Purmerland lijkt hiermee de nacompetitie om degradatie al bijna niet meer te kunnen ontlopen.

Auteur: Bas Droogh