WVC is tegen Winkel uitgewinkeld voor dit seizoen

Oude Wetering – Na 2 weken stilstand ging de competitie de laatste fase in, voor WVC was er niet zo heel veel te halen maar voor de tegenstander Winkel des te meer. Dit was in het veld ook wel terug te zien tijdens deze wedstrijd, het was niet een van onze betere zullen we maar zeggen. Afijn tegen één van de sterkste teams uit onze klasse zie je dat we dus het voetballend vermogen en ervaring van Bente Wesselman, Dian Huigsloot en Nienke Bakker dan toch wel nodig hebben, door dat Kelly van der Tang nu naar achteren is gedirigeerd komen we op het middenveld en voorin wat voetballend vermogen en stoot kracht te kort.

Toch was er in de beginfase niet zo heel veel aan de hand, zoals gebruikelijk leunde we op onze verdedigende kracht en had Winkel moeite om tot kansen te komen, maar omdat we zelf niet in staat waren om de bal erg lang in het team te houden waren onze uitbraken erg spaarzaam. Zelfs als we een paar keer heel veel ruimte op helft tegenstander krijgen om toe te kunnen slaan leveren we de bal eenvoudig bij de verdedigers van Winkel in. De eerste echte grote kans voor Winkel wist Marinka van Scheppingen op curieuze wijze af te stoppen, eerst ging ze binnen de 16 meter met bal en al onderuit en lag de bal panklaar voor het inschieten van de spits, maar nu wist Marinka al liggend toch een barricade te zijn en de bal nog te blokken. Helaas was het uitstel van executie

Als je dan een tegen goal krijgt en die verdwijnt lekker in de boven hoek dan heb je er nog vrede mee, maar helaas, een van richting veranderde bal verdwijnt tergend langzaam hobbelend in de hoek. Door deze goal komt Winkel steeds beter in het spel en komen we steeds meer een stap te laat en (om even in de termen van winkel te blijven) staan we continue voor een leeg schap. Gelukkig dat onze vrouw achter de kassa de Winkel tot de rust gesloten weet te houden zo dat we in de 2e helft nog wat te hopen hebben.

Vol goede moed beginnen we aan de 2e helft, maar de toeschouwers hebben hun thee c,q, koffie nog niet op of Winkel straft een fout in onze opbouw in onze laatste linie genadeloos af en zo is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. We proberen nog van alles maar ondanks dat die uitstekende nummer 10 van Winkel er de 2e helft ook niet meer bij is krijgen we toch geen vat op het spel. Onze keepster Anne Kammeraat houdt altijd wel van een beetje risico nemen, en waar we het hele jaar al eens voor vreesde gebeurd nu ook nog eens. Ze is een keepster die geweldig mee voetbalt en rustig ver uit haar doel en zestien meter durft te komen. Nu ook een bal aan de zijkant buiten de 16 meter weet ze te onderscheppen, ze probeert hem gelijk diagonaal te openen, maar de bal komt niet ver genoeg en de speelster van Winkel die de bal onderschept, ziet het lege doel en schiet de bal gelijk op het doel, Anne Kammeraat als een gek terug, ze raakt de bal nog wel, kan hem achteraf misschien beter wegtikken i.p.v. proberen te pakken maar toch staat de 3-0 op het scorebord.

Even later maakt ze haar fout wel weer goed, als onze verdedigers een soort van Happy Hour lijken weg te geven, weet ze alles te stoppen, waarbij we sommige al telde. Aan de andere kant was onze enige poging er 1 van Nina Hoogenboom, maar die schoot wel bijna Paccie (onze trouwe supporter Peter van Es) van zijn stoel op terras, dichterbij zijn we niet geweest en als dan de goed leidende scheidsrechter affluit hebben we onze grootste nederlaag van het seizoen te pakken tegen een vandaag veel te sterk Winkel. Maar om met toch goed nieuws te eindigen, we zijn nog steeds de minst gepasseerde verdediging van onze klasse al zou je dat als je ons vandaag hebt bezig gezien niet zeggen.

In de Poule: Winkel hoopt uiteraard op een misstap van Velsen, maar Velsen maakte in Beverwijk tegen de Kennemers geen misstap en wist met 5-1 te winnen, waardoor het gat van 2 punten met Winkel dus in stand blijft. Hillegom deed uitstekende zaken door met 1-0 bij Floreant te winnen. Ook Medemblik heeft de smaak te pakken er werd met 6-2 van Purmerland gewonnen, dat hiermee is veroordeeld is tot de nacompetitie om zich te moeten gaan handhaven. Ook KFC deed goede zaken door Limmen met 4-1 te verslaan, hierdoor doen Hillegom, Medemblik en KFC goed mee om de 3e periode te winnen. Overbos wist met 5-0 van ‘t Goy te winnen. Overbos komt hierdoor op 1 punt van Floreant en ligt de strijd om de 2e nacompetitie plek degradatie te ontlopen weer helemaal open.

Volgende week hebben we kans om ons te revancheren op bezoek bij ‘t Goy.