WVC houdt de Kennemers op gelijkspel.

Oude Wetering – Na een weekje rust mochten we weer aantreden, de Kennemers uit Beverwijk kwamen op bezoek, een tegenstander waar we nog nooit tegen hadden gespeeld dus het was even afwachten wat de tegenstand zou zijn. Plaatsen op de ranglijst nummer 4 tegen nummer 2, dus op papier wel een topper, maar goed we zijn pas 4 wedstrijden onderweg dus het zegt allemaal nog niet zoveel.

Het begin was van beide kanten aftasten en een beetje afwachtend en het gevolg was, net als de laatste thuiswedstrijd, dat er voor de doelen weinig dreiging was. De keepster van de Kennemers had hier blijkbaar al een beetje rekening mee gehouden, ze kwam met een foto toestel om haar nek het veld op. Langzaam aan kwam de wedstrijd een beetje op gang en nu moesten ook de keepsters in actie komen. De Kennemers waren de iets makkelijker voetballende ploeg en wij stelde daar wat meer directe diepgang tegenover. Anne Kammeraat was de keepster die iets meer te doen kreeg (bleef ze lekker warm) en zeker bij een gevaarlijke schuiver in de hoek pareerde ze uitstekend en voorkwam zo een achterstand. Op slag van rust kregen wij onze beste mogelijkheid, Renee van Veen stuurde Esmee Schrama weg en die haalde de achterlijn, haar teruggelegde bal kon door Isabelle van Hofwegen worden ingeschoten, maar ze trof helaas geen doel en zo een 0-0 na 45 minuten.

In de 2e helft dicteerde de Kennemers nog iets meer het spel en gingen meer op zoek naar de goal, het voordeel voor ons was dat er nu wat meer ruimte kwam om te kunnen aanvallen, en we deden dit een aantal keer met verve uit de omschakeling. Het was uiteindelijk Ivana Gurnakov die de bal op het midden veroverde en met een heerlijke steekbal Mariska van Berkel vrij voor de keepster zette. Mariska bleef koel en omspeelde de keepster en wist zo de 1-0 te scoren ! Maar die voorsprong gaf ons niet die extra boost die je meestal verwacht, nee het leek eerder olie op het vuur voor de Kennemers. We raakte steeds meer de grip op het spel kwijt en onze verdedigers Marinka van Scheppingen, Nienke Bakker, Dian Huigsloot en Renee van Veen moesten flink aan de bak en als dat niet lukte hadden we altijd nog Anne Kammeraat staan. We konden lang erger voorkomen maar uiteindelijk was de (terechte) gelijkmaker toch daar.

Gezien het spelbeeld tot de gelijkmaker zou het nog een hele klus worden om die gelijke stand over de streep te trekken, maar gelukkig leek het kruit bij de Kennemers een minuut of 10 na de gelijkmaker aanvallend ook een beetje verschoten en konden we ook zelf weer een aantal keer aan aanvallen gaan denken. Andrea Hogenboom wordt op rechts door Mariska van Berkel bedient en lijkt er door, maar kan helaas de bal niet mee nemen. Een afstandsschot van Kelly v/d Tang is net te laag om over de keepster heen te gaan. Het wordt nu een slijtage slag, veel duels, die langzaam aan wat grimmiger worden, er staat hier duidelijk wat op het spel. De laatste paar minuten zijn toch nog voor ons, wat cornerballen en op slag van tijd heeft Britt Klein zelfs de winnende nog op haar schoen, maar de keepster redt en zo delen beide teams de punten.

In de Poule; Velsen bezorgde Winkel haar eerste nederlaag, het werd 2-1 in Velsen. Hillegom is door de 3-2 overwinning op Medemblik nu de enige ploeg nog zonder nederlaag. KFC stuurde Purmerland met een 2-0 nederlaag huiswaarts en het lukte Overbos thuis niet om de kansen die het tegen Floreant kreeg om te zetten in doelpunten en zo bleef het 0-0. Limmen heeft wat aanvallende versterking erbij gekregen in vergelijking met de eerste wedstrijden en ‘t Goy was hier de eerste die er kennis mee maakte en gelijk 6 goals moest incasseren 6-0. Door deze uitslagen kruipt alles in de stand nog dichter op elkaar, we staan 4 punten achter op de nummer 1 maar ook maar 4 punten voor op de nummer 11.

Volgende week op bezoek bij Floreant, de enige andere ploeg uit district west 2.

Artikel bron: WVC