WVC en Limmen houden elkaar in evenwicht

Oude Wetering – Zondag 15 oktober, op deze mooie herfstdag mochten we thuis aantreden tegen Limmen. Limmen stond nog op 0 punten maar had al haar duels maar nipt verloren en zoals we, ook vandaag hebben constateren, zegt dat in onze poule helemaal niets, de meeste ploegen lijken aan elkaar gewaagd met wellicht uitzondering van 2 uitschieters, maar daarover later meer.

De wedstrijd van vandaag kunnen we in een paar korte zinnen samenvatten: Alles begint met hard werken en een goede verdedigende organisatie. Al zijn de aanvallers nog zo snel, de verdedigers achterhalen hen toch wel. Het doel van de tegenstander is het snelst bereikt met een hoge en lange bal.

Zoals bovenstaande al doet vermoeden, was het vandaag geen kijk plezier en voetbal uit het boekje a la Manchester City. Nee het was van een volledig ander kaliber, duels, duels en lange ballen, waardoor beide teams moeilijk aan het voetballen kwamen. Wij kregen in de 1e helft welgeteld 2 goede mogelijkheden, een voorzet van Renée van Veen, die door Kelly v/d Tang niet goed op waarde werd geschat want ze stond vogeltje vrij en kon de bal nog aannemen als ze wilde, maar besloot de bal half in de draai in 1x te nemen. En 1 van de spaarzame goed gelukte aanvallen waarbij Esmee Schrama de bal terug legde van de achterlijn en Isabelle van Hofwegen de bal heerlijk binnen schoot, maar helaas aan de verkeerde kant van de paal. Limmen stelde daar een paar afstand schoten tegenover die een prooi waren voor Anne Kammeraat en zo een brilstand (was wel even zoeken naar die bril…) met de rust.

In de 2e helft veranderde er niet heel erg veel aan het spelbeeld, ondanks dat het ons soms wel lukte om Limmen terug te dringen, kregen we ook nu niet echt heel veel kansen, wederom Kelly v/d Tang 1x en een schot van Anna Spuit, maar ook hierbij kende de keepster van Limmen geen problemen en als dan ook in blessuretijd minuut nummer 12 (dat krijg je met al die blessure behandelingen) Nienke Bakker haar vrije trap van rand 16 meter niet binnen ziet gaan eindigt de wedstrijd zoals deze begon. Misschien wel een beetje teleurgesteld over het resultaat, maar het lukte ons vandaag niet om beter te zijn dan de onverzettelijkheid van Limmen, het was het allemaal net niet.

In de Poule; we hebben 2 koplopers die nog de volle buit hebben uit 3 wedstrijden, Winkel won knap met 1-2 bij het sterke Purmerland en De Kennemers stuurde ook het sterke Overbos kansloos met een 2-0 nederlaag terug naar Hoofddorp. Winkel en Kennemers spelen volgende week tegen elkaar de inhaalwedstrijd om de koppositie. Medemblik zette een sterke prestatie neer door Velsen met 3-2 te kloppen. ‘t Goy en Hillegom korfbalde er lekker op los met een 4-4 uitslag. Floreant en KFC genoten lekker van het mooie weer en deelde ook met een 0-0 de punten. Door deze uitslagen is het verschil tussen nummer 3 Hillegom en nummer 10 Overbos slechts 4 punten op de ranglijst.

Volgend weekend zijn we vrij en de week er na ontvangen we De Kennemers en mogen we ons gaan meten met de bovenste, we zijn benieuwd.

Artikel bron: WVC