WVC en Hillegom delen de punten eerlijk

Oude Wetering – Pen en papier waar we de goals op noteren, bleven onaangeroerd vandaag, misschien wel logisch ook vanuit ons oogpunt, de ene spits stond vandaag op doel, en je topscoorder wissel je in de rust.. dus bleef spits Andrea Hogenboom als enige frontsoldaat over. Misschien had het wel met WVC vr. 2 te maken, waarbij de goals als rijpe appelen uit een boom vielen. Als wij aan de beurt zijn, was er geen appel meer in die boom te bekennen. 

Toch begonnen we in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden een stuk gretiger aan de bal, via opbouw vanuit onze achterste linie (en gesteund door wind in de rug)  de aanval te zoeken, er zat meer overleg in ons spel en er waren soms weer lekkere combinaties te zien. Hillegom moest er wat meer achteraan lopen maar kreeg in de beginfase wel de beste mogelijkheid toen een foutje in onze opbouw bijna werd afgestraft, maar de lat redde. 

We hadden dus wel meer de bal, maar tot grote kansen komen was nog een ander verhaal, het ging goed tot rond de 16 meter maar dan hield het meestal op. 1x  lukte het Esmee Schrama wel om door te komen in de 16 meter maar helaas kregen we deze kans niet achter de keepster. Hillegom probeerde te counteren via de snelle rechter aanvaller en 2x kwam er een voorzet maar was er gelukkig geen aansluiting en dus niemand om hem af te ronden. Onze beste kansen kwamen uit standaard situaties, 2 x een cornerbal en 2x kreeg onze jarige jop Nienke Bakker een cadeautje, maar 2x pakte ze hem niet uit, en ging de doos met doelpunten ongeopend mee terug naar de kleedkamer. 

In de 2e helft een iets ander verhaal, Hillegom kreeg meer grip op de wedstrijd waardoor er meer een gelijke strijd binnen de lijnen plaatsvond en naarmate de wedstrijd verder kwam, gaven beide teams ook meer ruimtes weg. Hillegom (met de wind in de rug) profiteerde daar iets meer van dan wij. Het was aan een uitstekende safe van Kelly v/d Tang te danken dat we op gelijke hoogte bleven staan, het zal je maar gebeuren een mislukte voorzet die zomaar in de bovenhoek verdwijnt. Even later kreeg Hillegom nog een riante kans, maar gelukkig dat de spits van Hillegom geen Huntelaar was, ze stond wel net zo vrij als Klaas Jan tegen NAC, maar zij wist het doel met haar hoofd niet te vinden.

Met onze laatste krachten probeerde we toch nog de overwinning uit het vuur te slepen, Hillegom werd weer wat teruggeduwd, we kregen nog een paar halve kansjes en een grote scrimmages voor het doel, maar te veel benen en lichaamsdelen in de weg om doeltreffend te kunnen afronden en zo eindigt deze derby zoals hij begon…

volgende week naar Medemblik toe, een ploeg die tot nu toe thuis alles nog heeft gewonnen, dus behalve een verre reis ligt er ook nog een uitdaging in het verschiet. 

In de Poule: wekelijks denk je gekker kan het niet worden, maar nu hebben we toch weer een overtreffende trap. Winkel werd periode kampioen, maar toch wist Floreant in Boskoop te stunten door Winkel met 2-1 te verslaan. Maar doordat de andere gegadigde, Velsen op 1-1 bleef steken in en tegen KFC gaan de bloemen toch naar Winkel. Kennemers profiteerde optimaal als nummer 3,  door de aansluiting met de bovenste weer te vinden door Purmerland met 2-0 te verslaan. Medemblik passeert ons op de ranglijst door thuis met maar liefst 9-1 te winnen van ‘t Goy. Limmen heeft de weg omhoog nu ook gevonden door Overbos ( in eigen huis nog wel)  te verslaan met 2-4. Doordat wederom de onderste ploegen weer winnen is de speling die we hebben nog maar 2 punten met de plekken waar je niet wil eindigen na 22 speeldagen. Afijn we hebben nog even…

Artikel bron: WVC